Dirty Lines: Nederlandse Netflix Original voor 2021

Dirty Lines is de nieuwe Nederlandse Netflix Original, die in 2021 te zien zal zijn. Deze serie gaat over de opkomst van de telefoonsekslijn eind jaren tachtig en speelt zich af in Amsterdam. De serie is geïnspireerd op het boek 06-Cowboys van Fred Saueressig. Het verhaal wordt geschreven door Pieter Bart Korthuis.

Verhaal Dirty Lines (Netflix)

De serie vertelt het verhaal van de jonge zakenman Frank Stigter. Na een aantal mislukte pogingen om een eigen zaak te beginnen, ziet Frank zijn kans schoon als de nationale telefoonmaatschappij PTT betaalnummers op de markt gaat brengen. Met hulp van zijn broer en zus en enkele dubieuze investeerders begint hij het eerste telecom-seks bedrijf van Europa. Wat begint als een knullig geïmproviseerd experiment in de garage van hun ouders, ontwikkelt zich in razend tempo tot een miljoenenindustrie.

De serie speelt zich af aan het einde van de Koude Oorlog en inspireert een jonge generatie om het doemdenken van de jaren tachtig van zich af te schudden en het leven te vieren. Amsterdam wordt het epicentrum van een culturele revolutie met een radicale nieuwe muziekvorm (house) en een nieuwe lovedrug (XTC). De sekslijnen bieden de mogelijkheid om op een nieuwe manier anoniem seks te ervaren. Ze dwingen de makers om hun eigen verborgen verlangens te onderzoeken.

Cast Dirty Lines

Over de cast van Dirty Lines is momenteel nog niets bekend. Ik ben wel heel erg benieuw wie deze geweldige rollen gaan spelen. Als er meer duidelijkheid is over de cast van Dirty Lines voeg ik dat natuurlijk toe aan dit artikel.

Verrassend verhaal

Tesha Crawford, Director International Originals Noord-Europa bij Netflix is trots dat ze de serie Dirty Lines mag aankondigen. “Het gaat over jonge ondernemers die een unieke kans in hun leven grijpen. De serie is een rauw portret van het liberale Amsterdam in de late jaren 80. Geïnspireerd op het boek van Fred Saueressig. We zijn verheugd om een verrassend verhaal te vertellen dat welbekende elementen uit de geschiedenis van Amsterdam combineert, maar wordt belicht vanuit een invalshoek die nieuw is voor velen. Door samen te werken met Fiction Valley garanderen we het unieke gevoel van toen.”

Pieter Bart Korthuis

“De serie Dirty Lines biedt een unieke kans om een tijd tot leven te brengen waarin Nederland een enorme verandering onderging. De opkomst van het snelle geld en het clubleven in Amsterdam. En de schaduwkanten daarvan. Ze bieden de ideale arena om een spannende serie te maken over begrippen als seksualiteit en macht. Het vertrouwen dat we daarbij van Netflix krijgen, is heel bijzonder om mee te maken.” Dat vertelt Pieter Bart Korthuis, die ook betrokken was bij Penoza en Vechtershart.

Fiction Valley

Annemieke van Vliet is Creative Director en producent bij Fiction Valley. Zij vindt het een eer dat zij Dirty Lines voor Netflix mogen produceren. “Ik heb de afgelopen periode ervaren hoe het is om met hen te mogen samenwerken. En heb veel bewondering voor de drive en de professionaliteit waarmee zij in deze tijd constructief haar blik op de toekomst houdt. Ik verheug me dan ook enorm op onze samenwerking.”

De serie wordt in 2021 verwacht op Netflix.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

26 juni 2020 /