De Midasmoorden op tv bij VTM als eerbetoon aan Pieter Aspe

Als eerbetoon aan de zaterdag overleden schrijver Pieter Aspe zendt VTM vanavond – maandag 3 mei – om 21.45 uur De Midasmoorden uit. In deze film uit 2004 zie je onder andere Herbert Flack, Fracesca Vanthielen, Lucas Van den Eynde en Maaike Cafmeyer in de cast.

Pieter Aspe overleden

Zaterdag 1 mei, verloor Vlaanderen één van zijn meest gekende en meest geliefde schrijvers, Pieter Aspe. VTM betuigt haar medeleven aan de familie en vrienden van Pieter Aspe door de allereerste verfilming van zijn werk uit te zenden. Het gaat om De Midasmoorden (een boek uit 1996) met hoofdrollen voor Herbert Flack (Pieter Van In), Francesca Vanthielen (Hannelore Martens), Lucas Van den Eynde (Guido Versavel) en Maaike Cafmeyer (Carine Neels).

Verhaal De Midasmoorden

In De Midasmoorden wordt Brugge opgeschrikt door een bomaanslag. Van In en zijn rechterhand Versavel ontdekken een complot van reisorganisatoren en vastgoedmakelaars. Die willen de Bruggelingen verdrijven en hun huizen veranderen in hotels of verkopen aan rijke buitenlanders. Van In moet in dit dossier samenwerken met een nieuwe substituut van het parket, Hannelore Martens.

Cast De Midasmoorden

De hoofdrollen in De Midasmoorden worden gespeeld door Herbert Flack, Francesca Vanthielen, Lucas Van den Eynde en Maaike Cafmeyer. Vier acteurs die we ook terugzagen in de serie en films. Natuurlijk draait het allemaal om Pieter Van In – gespeeld door Herbert Flack – maar waar zou hij zijn zonder zijn vrouw Hannelore Martens (Francesca Vanthielen), en zijn collega’s Guido Versavel (Lucas Van den Eynde) en Carine Neels (Maaike Cafmeyer). Verder maak je kennis met vaste personages als commissaris Roger De Kee (Michel Van Dousselaere) en inspecteur Andé Bruynooghe (Erik De Backer).

Ook deze acteurs speelden hoofdrollen in de Aspe-films en tv-serie. Ontdek hier wat ze nu doen en waar je ze van kent.

Acteurs en actrices in De Midasmoorden

Andere rollen worden in De Midasmoorden gespeeld door Marc van Eeghem, Dimitri Dupont, Marco Salituro, Paul Carpentier, Johan Mus, Jochen Balbaert, Koen De Landtsheer, hans Royaards, Tania Kloek, Koen Onghena, Ronald Van Rilaer, Annelis Verhaeghe, Sjarel Branckaerts, Dominiek Berten en Geert Battick.

Tien Aspe boeken verfilmd

Maarten Janssen, Channel manager VTM, vertelt: “Eergisteren hebben we spijtig genoeg afscheid moeten nemen van de fantastische schrijver Pieter Aspe. Ook bij VTM is zijn werk altijd erg geliefd geweest. Zo heeft de zender tien van zijn boeken verfilmd. En zijn er 127 afleveringen gemaakt van Aspe waarin zijn personages een hoofdrol spelen. Als eerbetoon aan hem zenden we morgen de allereerste verfilming van zijn boek De Midasmoorden uit.”

Programmering aangepast

De herhaling van Rijker dan je Denkt? is verschoven naar maandag 10 mei om 21.45 te zien. De aflevering van Blijven Slapen kijk je dinsdag 4 mei bij VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 mei 2021 /