Flikken Maastricht seizoen dertien te zien op Eén

Flikken Maastricht seizoen dertien is vanaf zondag 11 april om 20.55 uur op Eén te zien. Ontdek in dit artikel wat je de aankomende dertien afleveringen kunt verwachten. Extra leuk: verschillende Vlamingen hebben een rol in het dertiende seizoen van Flikken Maastricht.

Flikken Maastricht seizoen dertien

Wat je kunt verwachten van het dertiende seizoen Flikken Maastricht? Eén vat het op de volgende wijze samen: “De relatie tussen rechercheurs Eva van Dongen (Angela Schijf) en Floris Wolfs (Victor Reinier) staat zwaar onder druk: de verslaving van Eva leidt tot wantrouwen tussen de twee. Een clubje van corrupte machtige mensen binnen Justitie houdt zich met illegale zaken bezig, en hierbij vallen slachtoffers. Eva en Floris proberen de verantwoordelijken te vinden, maar stoten op allerlei muren. Kunnen ze de schuldigen vinden zonder hun eigen positie in gevaar te brengen?”

Wil je nu meer weten, dan kun je hieronder ook de uitgebreide toelichting per aflevering lezen.

Cast Flikken Maastricht

De cast van Flikken Maastricht kent ook in het dertiende seizoen weer mooie namen. Natuurlijk zijn Victor Reinier, Angela Schijf, Sergio Romero en Oda Spelbos weer van de partij. Veel Vlamingen kijken op dit moment ook naar Angela Schijf in een andere serie, namelijk Meisje van Plezier. Alle drie de seizoenen van deze reeks zijn in Vlaanderen te kijken via Streamz. Wist je trouwens dat Angela Schijf getrouwd is met een Vlaamse acteur?

Vlamingen in Flikken Maastricht

In het dertiende seizoen van Flikken Maastricht komen we ook de nodige Vlamingen tegen. Zo hebben Marieke Dillis en Alejandra Theus in het dertiende seizoen een belangrijke rol te pakken. Marieke Dillis kruipt in de huid van Lies DeWulf. Alejandra Theus speelt journaliste Juliette Bison. Tom Van Bauwel zien we als personage Louis Dearden.

Dertiende seizoen Flikken Maastricht

Kun je niet wachten tot alle afleveringen van het dertiende seizoen Flikken Maastricht op tv zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om ze op dvd te kopen. Sterker nog: zelfs seizoen 14 én seizoen 15 zijn op dvd verkrijgbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor oudere seizoenen, bij zowel Bol.com als Amazon kun je je verzameling compleet maken.

Dope sucks

Aflevering 1 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Eva denkt haar verslaving de baas te kunnen, maar komt zwaar onder druk te staan bij een zaak waarin een grote lading heroïne geript is. Een vrouw komt aangifte doen van de ontvoering van haar kind door Maastrichtse drugshandelaren. Al gauw blijkt er veel meer achter de aangifte te zitten en zijn slachtoffer en daders niet meer uit elkaar te houden. Romeo (Sergio Romero) en Marion (Oda Spelbos) krijgen met een vermissing te maken. Een alcoholistische vrouw is verdwenen nadat ze haar huis is uitgezet.

Marion

Aflevering 2 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Een jong meisje valt van een flatgebouw. Een ongeluk, moord of zelfmoord? Moord denkt Marion, die het meisje van de straat kent. Wolfs denkt aan zelfmoord, het meisje was aan drugs verslaafd. Eva laat zich opnemen in een afkickkliniek. Romeo is op cursus leidinggeven. Uiteindelijk ontrafelen Marion en Wolfs de gebeurtenissen, maar of ze daarmee de zaak opgelost hebben is maar de vraag. De verdachte die ze aanhouden wordt meteen uitgewezen naar België.

Zaad

Aflevering 3 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Er blijkt een meisje verdwenen te zijn. De hele modus operandi doet denken aan eenzelfde zaak, jaren geleden. De dader zit gevangen in een tbs-kliniek (terbeschikkingstelling) en beweert nu dat de nieuwe verdwijning zijn onschuld aantoont. Romeo en Marion krijgen met een student met geheugenverlies te maken.

Jongens

Aflevering 4 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Op de terugweg van zijn voetbaltraining wordt een jongen seksueel misbruikt en vermoord. Hij heeft een sportsok in zijn keel, wat doet denken aan een eerdere zaak in Drenthe. Als blijkt dat de trainer van het slachtoffertje in Drenthe – toen ook al verdachte – inmiddels in Maastricht woont, gaan alle alarmbellen af. Marion en Romeo krijgen te maken met een oudere vrouw die radeloos om zich heen mept in een supermarkt. Is ze gewoon dement en onhandelbaar, of zit er meer achter haar gedrag?

Stroom

Aflevering 5 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Wolfs en Eva onderzoeken de dood van een grote wiethandelaar die in een plantage geëlektrocuteerd gevonden wordt. Ook de entourage van de omgekomen wiethandelaar onderzoekt zijn dood, aangestuurd door de woedende weduwe. Zij wil wraak op de dader. Romeo en Marion worden op de cybercriminaliteit gezet. Een alleenwonende jongeman bestelt artikelen die hij niet betaalt.

Dood van een bankier

Aflevering 6 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Een bankbediende wordt geliquideerd wanneer hij met zijn vrouw de parkeergarage inrijdt. Na onderzoek blijkt er niets illegaals in zijn handelen te zitten dat de liquidatie kan verklaren. Wolfs en Eva ontdekken dat er in hetzelfde gebouw een crimineel woont met eenzelfde auto, dus de conclusie is al snel dat er sprake is van een vergismoord. Wanneer Eva en Wolfs verder in het leven van de crimineel duiken, blijken de zaken niet zo eenvoudig te liggen.

Schorpioen

Aflevering 7 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

De moord op een incassomedewerker van een woningbouwvereniging blijkt vergaande gevolgen te hebben. De man, een vluchteling uit Bosnië, blijkt niet zo onschuldig als hij ogenschijnlijk leek. Marion en Romeo worden tijdens het ruimen van wietplantages aangesproken door een man die beweert dat zijn invalidenautootje gestolen is door hangjongeren.

Hankie

Aflevering 8 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Op een landgoed wordt de oude dame des huizes midden in de nacht in haar bed aangevallen. Ze loopt een messteek op. Aanvankelijk verkeert de familie in shock en heeft ze geen idee wie dit gedaan kan hebben. Maar al snel blijken de zaken er niet zo florissant voor te staan als de familie wil doen geloven. Wie heeft er een motief om de oude dame om te brengen? Romeo en Marion krijgen te maken met een man die aangifte van beroving komt doen.

Heronië

Aflevering 9 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Wolfs en Eva worden toegevoegd aan een Amsterdams team dat aast op een grote drugsvangst in Maastricht. Wolfs vertrouwt Eva niet in de buurt van heroïne en laat haar aan iets anders werken. Dat had hij beter niet kunnen doen, de aanhouding ontaardt in een schietpartij waarbij een van de Amsterdamse rechercheurs overlijdt door een kogel uit Wolfs’ pistool. Romeo is aan het einde van z’n cursus leidinggeven gekomen en heeft inmiddels een goede band opgebouwd met de cursusleidster.

Dagboek

Aflevering 10 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Eva is ondergedoken in Luik, waar ze een oude bekende tegen het lijf loopt, Akua. Wolfs krijgt te maken met een dagboek waarin een gruwelijk lang uitgesmeerde moord op een vrouw beschreven wordt. Het dagboek is van een beruchte hoogleraar Pascal Bodet (Reinout Bussemaker), wiens vrouw tien jaar geleden spoorloos verdween. Hij beweert dat het dagboek fictie is.

Rehab

Aflevering 11 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Terwijl Wolfs zich over de moord op een dealer buigt, probeert Eva in Luik te achterhalen wat er met Akua gebeurd is. Wanneer ze haar vermoord terugvindt, is de klap zwaar en neemt ze een radicaal besluit. Wolfs ontdekt ondertussen dat de vermoorde dealer ook Alkje, het slachtoffer van de Belgische moordenaar Carlito Hinch, van drugs voorzag. Is hij vermoord om drugs of is hij ook een slachtoffer van het genootschap? Journalist Juliette Bison (Alejandra Theus) helpt Wolfs bij het onderzoek naar het genootschap, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Fake Nieuws

Aflevering 12 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Er wordt een aanslag op Miss Limburg gepleegd. Ondertussen laat Wolfs de fles whisky die Juliette en Mechels waarschijnlijk fataal geworden is, door het lab onderzoeken. Eva kickt af in de kliniek, maar moet die verlaten als blijkt dat een journalist op de hoogte is van een mogelijke verslaafde rechercheur. De journalist blijkt verdacht veel te weten, en wanneer Wolfs door een getuige van verkrachting beschuldigd wordt, is de positie van Wolfs en Eva onmogelijk geworden. Romeo en Marion achterhalen dat Carlito Hinch (Han Kerkhoffs) waarschijnlijk de aanslag pleegde. Maar hun getuige wordt op straat doodgeschoten

Virtus et justitia

Aflevering 13 – seizoen 13 Flikken Maastricht:

Wolfs en Eva, inmiddels rechercheurs af, laten het er niet bij zitten en jagen op de leden van het genootschap dat Mechels vermoord heeft. Ze ontdekken een Belgische link en weten, met gevaar voor eigen leven, bewijsmateriaal te stelen. Maar net wanneer ze denken het genootschap te kunnen neerhalen, gebeurt er iets heel anders…

Foto: AVROTROS – Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 april 2021 /