Ghost Tropic van Bas Devos kijken; hier ontdek je alles over de cast

Ghost Tropic van Bas Devos is vanavond – donderdag 10 maart – om 23.00 uur te kijken op Canvas. Het is de tv-première van deze film uit 2019. In de cast van Ghost Tropic zien we actrices als Saadia Bentaïeb, Nora Dari en Maaike Neuville. Ontdek hier meer over deze film, die veel goede kritieken heeft ontvangen.

Ghost Tropic

De 58-jarige Khadija (een rol van Saadia Bentaïeb) valt na een lange werkdag ’s avonds laat in slaap in de metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, heeft ze geen andere keuze dan de tocht naar huis te voet verder te zetten. Deze nachtelijke tocht dwingt haar om hulp te vragen en te geven aan de andere bewoners van de nacht.

Cast Ghost Tropic

De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Saadia Bentaïeb, die gestalte geeft aan Khadija. Daarnaast zien we ook Nora Dari en Maaike Neuville in de cast van Ghost Tropic. Dat zijn twee actrices waar we al regelmatig over hebben geschreven. Benieuwd waar deze actrices uit de cast van Ghost Tropic in 2022 mee bezig zijn, lees dan het onderstaande overzicht.

  • Saadia Bentaïeb heeft al tal van rollen op haar naam staan. Dit zijn met name Franstalige producties, variërend van (kort)films tot series.
  • Nora Dari is bij het grote publiek bekend geworden als Yasmina uit wtFOCK. Dit jaar speelde ze de hoofdrol in de serie Panna. Daarnaast was ze ook te zien in de Nederlandse web-serie Koeriers. Op dit moment is ze te zien in De Verraders.
  • Maaike Neuville heeft al heel wat mooie rollen op haar naam staan. Kijk je naar de laatste vier jaar, dan denk ik bijvoorbeeld aan De Dag, All of Us, Yummy, De Twaalf, Echo, Red Light en Bovary. Stuk voor stuk films en series waarin ze weet te overtuigen. Op IMDB ontdek ik dat ze momenteel werkt aan de internationale productie Fork.

Bas Devos

Ghost Tropic is de laatste film van Bas Devos. Je kunt hem ook kennen van Hellhole en Violet. De films Hellholle en Ghost Tropic maakte hij snel achter elkaar; ze spelen zich beide af in Brussel.

Kijken

De film Ghost Tropic is te kijken op Canvas én via VRT NU. Woon je buiten België dan is dit mogelijk via een VPN Verbinding. Dat zijn – voor zover ik weet – de enige mogelijkheden waar je deze film nu kunt bekijken. Op VRT NU ontdek je nu meer Vlaamse films.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2022 /