Nieuw jasje voor boeken bij tv-serie Thuis

Ken jij de boeken die bij tv-serie Thuis horen? Deze reeks krijgt – na negen boeken – een nieuwe opzet. Recent is Thilly verschenen. Het is het eerste exemplaar van de nieuwe Thuisboeken. Ontdek in dit artikel meer over het boek én ontdek welke Thuis boeken er nog meer zijn. Daarnaast verklappen we alvast wie het volgende personage uit Thuis met een boek is…

Tien Thuis boeken

Thuis heeft inmiddels dertien boeken (het complete overzicht vind je onderaan dit artikel). Er zijn er negen verschenen bij de tv-serie en met Thilly is de tiende aangekondigd. Waar de andere boeken altijd over meerdere personen gingen, daar leren we in de nieuwe reeks één personage beter kennen. En goed nieuws: de nieuwe boeken van Thuis blijven niet in het verleden hangen. Sterker nog je zult al lezende eerder actuele feiten ontdekken, die je vervolgens pas later terug op tv ziet komen. Daarnaast zijn er ook nog drie boeken gemaakt die een kijkje achter de schermen geven.

Wist je dat er een nieuw Thuis-boek over Femke aan komt? Je kunt ‘m nu reserveren.

Thilly

De erg populaire en innemende Thilly bijt de spits af van een reeks waarin de personages van Thuis zelf hun levensverhaal vertellen. Hoe en waarom zijn ze geworden wie ze nu zijn? Welke nog onbekende gebeurtenissen uit hun verleden hebben hun persoonlijkheid gevormd? En welke sporen laat dat nu nog na? De avontuurlijke Thilly vertelt over hoe ze opgroeide met haar veel oudere en minder flamboyante zus Judith. Over haar vele reizen, de zoektocht naar haar plaats in het leven, de mannen…

Dit boek is ook te kopen bij Amazon – Als je Prime Video hebt of neemt, bezorgen ze ‘m zelfs gratis thuis.

Overzicht boeken Thuis

De overige negen boeken heb ik alvast voor je op een rijtje gezet in dit overzicht van alle boeken van Thuis . Als je op de titel klikt, kun je ze zelfs meteen bestellen. Meer weten dan vind je hieronder ook een beschrijving van de boeken in dezelfde volgorde.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende boeken verschenen, die alles te maken hebben met Thuis. Ze geven een kijkje achter de schermen bij deze populaire tv-serie van Eén. Ken jij ze al:

Wist je dat – in navolging van Thuis / VRT – VTM ook gestart is met een Familie-boekenreeks?

Opgedoken

Dit boek draait rond Tom en Tania, die ooit jeugdvrienden waren. Talloze zomers beleefden ze samen. Vakanties vol zon, liefde en spanning. Maar ligt er ook een donker verleden begraven onder het zand…? We nemen je mee naar zee. Naar een zomer, lang geleden. Naar de surfclub, waar Tom en Tania elkaar leerden kennen. Waar het allemaal begon en waar nog onopgeloste vragen rijzen die de levens van Tom en Tania en Thuis nu nog altijd kwellen. Wie weet wat er nog allemaal nog opduikt. Alle antwoorden liggen op de bodem van het boek Opgedoken.

Uitgeklaard

Begin december 2019 is het achtste boek van Thuis verschenen: Uitgeklaar. Emma, Stan en Judith spelen de hoofdrol. Hun zoektocht als gezin na een erg woelige periode met schokkende gebeurtenissen staat centraal. Verder weten alleen de lezers waar het over gaat, want de inhoud moest geheim blijven om dat in de periode na december 2019 pas de nieuwe feiten zouden opduiken in de tv-serie Thuis.

Ontspoord

In het zevende Thuisboek staan de personages van Stan en Joren centraal. Er zweven heel wat vragen en geheimen rond hun relatie, hun denken en hun doen. In Ontspoord wordt er meer dan een tip van de sluiter opgelicht. Ook hierbij gold dat de lezers van de Thuis-boeken eerder wisten wat er aan de hand was dan de kijkers van de serie.

Onuitgesproken

Het zesde boek van Thuis verenigt de verhaallijn van Secrets met die van Thuis en draait helemaal rond Emma. Emma gaat in Secrets op skireis met haar school. Daar gebeurt een drama: een klasgenoot komt om bij een val. Een ongeluk of niet? De onzekerheid daarover is beklemmend, de waarheid blijft lang onuitgesproken. Tegelijk kampt Emma ook ‘thuis’ met zorgen, over haar relatie met Floris en over haar broer Stan die Tom verkiest boven zijn moeder Judith. Een en ander mondt uiteindelijk uit in de ontsluiering van een geheim…

Afgewezen

Het verhaal van Karin en Kobe staat centraal in het vijfde boek van Thuis. Dat die twee een verleden samen hebben, was de kijkers natuurlijk niet vreemd. Maar hoe zat dat nu precies… Dat lees je dus in Afgewezen.

Losgebroken

Losgebroken is het vierde boek bij tv-serie Thuis. Hierin lees je het verhaal van Lowie die in Valencia is gaan studeren. Weg van thuis, van alle zorgen daar, van vader Luc die hem zo mist. Hoe ervaart hij zijn nieuwe leven? Hoe verteert hij de breuk met Olivia? Komt hij nog terug? Wil hij nog terug? Een verhaal van loslaten, maar ook van twijfel en heimwee.

Herboren

Het leven van Franky Bomans lijkt perfect: hij begint met zijn echtgenoot Tibo aan een nieuw avontuur in Amerika. In de familie zit het allemaal goed. Maar waarom voelt Franky zich dan niet gelukkig? Hij gaat op onderzoek naar zichzelf. Tot die ene vraag zijn hele wereld op zijn kop zet: is hij in het verkeerde lichaam geboren? Wil hij niet liever een vrouw zijn? Franky beseft dat hij deze ingrijpende en verwarrende periode niet alleen kan doorstaan. Hij doet beroep op enkel oude bekenden om hem bij te staan. Maar niet iedereen reageert even enthousiast… Franky zet door en wordt herboren als Kaat – daar lees je alles over in het derde Thuis-boek.

(On)gewenst

“Was ik (on)gewenst?” Al heel haar leven wordt Sam door die vraag gekweld. Wanneer ze zwanger blijkt van Tim, wil ze eindelijk achterhalen wie haar moeder is, en waarom die haar heeft gedumpt. Na een lange zoektocht verneemt Sam dat Simonne haar moeder is, tot de verbazing van beiden. Hoe kon het zover komen? Waarom zou Simonne Sam zomaar hebben achtergelaten?

We gaan terug naar 1978. Simonne is nog een prille tiener. Ze woont met haar moeder Yvette en haar zus Angèle in een bescheiden café. Simonne wordt voor het eerst in haar leven echt verliefd. Op een knappe, maar veel oudere jongen. Yvette reageert afwijzend, Angèle is jaloers. Wat start als een stiekeme romance, groeit al snel uit tot een aaneenschakeling van moeilijke keuzes, dramatische gebeurtenissen en pijnlijke geheimen…

Doodgezwegen

Het eerste Thuis-boek vertelt het verhaal van Lowie en zijn moeder in Mexico. Een periode van vlucht, van dreiging en van dodelijk zwijgen. En je ontdekt een gruwelijk geheim dat de toekomstige verhouding tussen Lowie en zijn vader nog meer op de proef zal stellen. Wist je dat dit boek geschreven is door de schrijfster van de boeken bij telenovelle Sara en Lisa?

Thuis 25

In december 1995 kwam de allereerste aflevering van Thuis op televisie. Sindsdien zijn er in de immens populaire dagelijks fictiereeks op Eén ontelbaar veel dingen gebeurd en veranderd. Toch zijn en waren er ook blijvers: sommige personages draaien al 25 jaar mee, en de formule draait ook nog altijd rond het ‘Thuisgevoel’, kwaliteitsacteurs, topscenario’s en maatschappelijke thema’s. Bij de 25e verjaardag gunt Thuis ons in dit boek een blik achter de schermen. Gesprekken met acteurs als Leah Thys en Matthias Vergels, met wie de decors en de make-up regelt, met wie de figuranten en de buitenlocaties zoekt, met wie de scenario’s schrijft en de opnames regisseert. Zo kom je als Thuisfan ongelofelijk veel nieuws te weten over Thuis, eigenlijk alles wat je nooit op het scherm ziet.

Lekker Thuis

Het Lekker Thuis boek verzamelt enkele tientallen recepten van de Thuis-personages (dranken, hoofdgerechten en desserts) zoals die in de reeks werkelijk zijn klaargemaakt en geserveerd. Van de Go To Hell-cocktail van Renzo tot de chocomelk met marshmallows van Yvette. De quinoasalade van Simonne tot de paella met kip en chorizo van Lowie. En van de wafels met peperkoek van Kaat tot de tiramisu met amaretto en banaan van Kobe. Je leest talloze verhalen over hoe de personages tot die gerechten kwamen en natuurlijk de schitterend geïllustreerde recepten zelf.

Hieronder ter illustratie het plaatje van Bol.com. Maar let op: bij Amazon is-ie goedkoper. Daar bestel je het Lekker Thuis boek voor 24,99 euro. Wel kun je altijd even checken of Bol misschien een tweedehands exemplaar heeft; het gaat hier tenslotte wel om ‘m iets ouder boek.

Nergens beter dan Thuis

Na 3000 afleveringen is het wel eventjes tijd om je geheugen op te frissen. Dat deden de makers van de populaire Eén serie met het Nergens beter dan Thuis boek. Het verhaalt over de liefdes, intriges, geheimen en vetes uit de populaire VRT-soap. Wat is de oorzaak van de vete tussen Rosa en Marianne? Wie werd verliefd op wie? Wie verdween uit de serie en waarom?

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

20 april 2021 /