Boeken reeks Familie (VTM) geschreven door Nico De Braeckeleer

Goed nieuws voor de fans van Familie! Je kunt vanaf vrijdag 9 april niet alleen naar deze tv-serie kijken, maar ook de Familie-boeken lezen. Nico De Braeckeleer schreef deze reeks. Het eerste boek heet Gevangen en gaat over de jaren van Marie-Rose in de gevangenis. Ontdek in dit artikel alles over de boeken, die zowel online als in de boekhandel te kopen en bestellen zijn.

Familie-boeken

In de serie boeken bij Familie kun je exclusieve verhalen lezen. Verhalen waarvan je vluchtig iets in de serie meekreeg, maar die in de boeken van Familie uitgebreid worden beschreven. Hiervoor is schrijver Nico De Braeckeleer in de pen gekropen. Het eerste boek draait om Marie-Rose De Putter, een rol van Martine Jonckheere.

Klik hier om de Familie-boeken meteen te bestellen. Op dit moment zijn dat er twee.

Komt Marie-Rose De Putter vrij?

Marie-Rose De Putter (Martine Jonckheere) is 2,5 jaar geleden in de gevangenis beland, nadat ze Amélie (Erika Van Tielen) neerstak. Een misdaad die ze nadien in de schoenen van haar eigen dochter Véronique (Sandrine André) schoof, die onschuldig achter de tralies belandde. Marie-Rose heeft ondertussen een derde van haar straf uitgezeten en komt in aanmerking voor vrijlating…

De mogelijke vrijlating van Marie-Rose zorgt al enkele dagen voor een grote verdeeldheid binnen de familie. Het vonnis van de rechter hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van Véronique en Amélie. Enkel Peter (Gunther Levi) lijkt zijn moeder te blijven steunen. Tijdens de rechtszaak lopen de emoties dan ook hoog op. “Het was een ongeluk”, verdedigt Marie-Rose zich emotioneel tijdens de zitting. “Mijn instinct nam het over van mijn verstand. Ik ben beschaamd voor wat ik gedaan heb. Toen mijn dochter beschuldigd werd, heb ik de grootste fout gemaakt die een moeder kan maken.”

Gevangen

Hoe het Marie-Rose de afgelopen jaren is vergaan in de gevangenis, lees je in Gevangen. Dit boek van Nico De Braeckeleer is het eerste deel uit de reeks Familie boeken. Nadat Marie-Rose  werd ontmaskerd als dader van de steekpartij op Amélie, belandt Marie-Rose in de gevangenis. En daar geldt niet de wet van de rijkste, maar de wet van de sterkste. Hoe lang kan Marie-Rose in deze bikkelharde, angstaanjagende jungle overleven?

Dwaalspoor

Het tweede boek bij Familie (VTM) heet Dwaalspoor en is ook door Nico De Braeckeleer geschreven. Het vertelt het verhaal van Louise Van den Bossche die twee jaar geleden op een spannende wereldreis vertrok. Binnenkort is zij weer in de serie te zien. Deze wordt Louise Van den Bossche niet gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx, maar door Charlotte Sieben. Over deze reis rond de wereld komen we in Familie zelf niet zoveel te weten; dat kun je namelijk lezen in het boek Dwaalspoor.

Nico De Braeckeleer

De Vlaamse schrijver Nico De Braeckeleer heeft al tal van (kinder)boeken en young adults op zijn naam staan. Daarnaast schrijft hij ook al jaren voor televisie. Zo begon hij als scenarist bij F.C. De Kampioenen (Eén) en Alexander (Ketnet). Hij bedacht de serie Zeppe & Zikki (VTM). De tv-serie Familie is voor Nico De Braeckeleer niet vreemd; hij schreef in 2013-2014 al dialogen voor de serie. Aan ontzettend veel producties van Studio 100 heeft Nico De Braeckeleer zijn bijdrage geleverd. Zo is hij op dit moment betrokken bij de nieuwe serie Gamekeepers en is hij coscenarist van de Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan.

Foto: VTM

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

8 april 2021 /