Team Spirit – serie opnieuw te kijken op tv bij VTM | alles over cast

VTM zendt deze zomer de Team Spirit – serie weer uit! Nu ze het eerste seizoen hebben uitgezonden, is het – na de tweede Team Spirit-film – vanaf vrijdag 13 augustus tijd voor het tweede seizoen van Team Spirit. Je kunt iedere vrijdagavond om 22.30 uur genieten van 2 afleveringen. De reeks borduurt voort op de eerste Team Spirit-film, die je vorige week zag op VTM (Go). Ontdek hier alles over de cast en het verhaal van de reeks, die gebaseerd is op het Nederlandse All Stars.

Verhaal Team Spirit – serie

De vrienden Eric (Tom Van Landuyt), Stef (Michaël Pas), Franky (Axel Daeseleire), Vic (Geert Hunaerts), Jean-Marc (Dimitri Leue) en Jos (Mathias Sercu) spelen elke zondag een potje voetbal bij Eendracht Vooruit. Ieder van hen gaat op zijn eigen manier om met werk, vriendschap, relaties en liefde. Enerzijds gaat de serie dus over het team, maar anderzijds ook over ieders persoonlijke lief en leed.

Cast Team Spirit – serie

Als je de cast van de serie en de eerste Team Spirit-film met elkaar vergelijkt, dan zien we een aantal nieuwe gezichten. In de film maakte je al kennis met de personages die gespeeld worden door Tom Van Landuyt, Geert Hunaerts, Dimitri Leue, Michaël Pas, Mathias Sercu, Axel Daeseleire, Tania Kloek, Anne Denolf en Vic De Wachter. Daarnaast zagen we ook Filip Peeters en Peter Van Den Begin al in de film, maar die komen pas weer in het tweede seizoen van de serie voorbij. Acteurs en actrices die nieuw in de cast van Team Spirit zijn sinds de serie zijn: Warre Borgmans, Sandrine André, Ini Massez, Hilde De Baerdemaeker.

Voetballers

We delen de cast van Team Spirit even op om het overzichtelijk houden. Zo wordt het team, waaruit we zes voetballers volgen, gevormd door Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt.

 • Axel Daeseleire kruipt in de huid van Franky. De laatste tijd zien we hem veel als presentator op tv, bijvoorbeeld in het programma Erfgenaam Gezocht. Maar hij is natuurlijk ook al jarenlang een veelgevraagde Vlaamse acteur. Zo zag je de jonge Axel Daeseleire recent nog in Dief!. Ook films als De hel van Tanger en Wij werden recent uitgezonden. Tevens heeft hij een rol in de nieuwe Nederlandse film Mijn vader is een vliegtuig. En Fair Trade – waarin hij een hoofdrol speelt – krijgt een tweede seizoen, dus wie weet zien we hem daar ook weer in.
 • Dimitri Leue zien we als Jean-Marc. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Windkracht 10. Wist je dat deze acteur de laatste tijd vooral actief is als schrijver?
 • Geert Hunaerts is Vic. Ik heb zelf erg genoten van #hetisingewikkeld, waarin hij een bijrol speelt. Maar je kent Geert Hunaerts natuurlijk van Thuis, waarin hij al sinds 2007 te zien is als Peter. Wist je dat hij eerder daarvoor te zien was in die andere Vlaamse soap: hij speelde namelijk ook mee in Familie (de rol van Koen Lamoen). Verder ken je hem bijvoorbeeld van De kotmadam en Wittekerke.
 • Michaël Pas speelt Stef. Sinds ik hem als Kulderzipken voor de eerste keer zag, ben ik fan. Zijn recente rollen in bijvoorbeeld LEEF en Black-Out zijn echt het terugkijken waard. En op tv is hij deze zomer te zien in de herhalingen van Code 37. De jonge Michaël Pas zag je laatst in Boys (de eerste film van Jan Verheyen).
 • Mathias Sercu is Jos. Momenteel is hij zowel actief als acteur en scenario-schrijver. Ik heb genoten van zijn rol in Mijn Slechtste Beste Vriendin (waar nu een tweede seizoen van wordt gemaakt). En ben ik ontzettend nieuwsgierig naar wat hij van de Eigen Kweek spin off Chantal maakt. In deze zomer van 2021 worden veel oude(re) films uitgezonden, waarin we deze acteur voorbij zien komen. Zo keken we vorige week naar Le Ciel Flamand en ontdekten we zijn hoofdrol in Ad Fundum (de eerste film van Erik van Looy). Verder heb
 • Tom Van Landuyt speelt Eric. Je zag hem net als Mathias Sercu in Ad Fundum. Zelf heb ik recent Creme de la Creme met hem nog terug gekeken via de VTM GO app. Maar je kent hem natuurlijk ook van Windkracht 10 (net als Dimitri Leu). En wat dacht je van Zone stad? In Nederland was hij te zien in de film Alles is zoals het zou moeten zijn. Maar we kennen hem vooral als de man van Angela Schijf (Flikken Maastricht en Meisje van Plezier).

Ontdek meer oude foto’s van Team Spirit op onze social media kanalen, zoals Instagram en Pinterest.

Voetbalvrouwen / partners

Wat de ‘voetbalvrouwen’ en partnes betreft, zie je in de serie wel wat veranderingen tenopzichte van de film. Tania Kloek en Anne Denolf zijn weer van de partij. Verder zijn er rollen weggelegd voor Sandrine André, Ini Massez, Hilde De Baerdemaeker en Warre Borgmans.

 • Tania Kloek is Nancy, de partner van Franky. Je kent deze actrice inmiddels ook beter als Martine uit De zonen van Van As. Maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring.
 • Anne Denolf zien we als Rita, de vrouw van Jos. Je zag haar recent nog in Geub en momenteel is ze aan het filmen voor Chantal (geschreven door Mathias Sercu). Vlaanderen leerde haar met name kennen in De kotmadam als Sam De Taeye.
 • Sandrine André speelt de rol van Inge in de Team Spirit serie. Zij is de partner van Vic en werkt als stripster. Deze actrice speelt sinds seizoen 22 (2012) een hoofdrol in Familie. Haar personage Veronique Van den Bossche maakt het nodige mee. Maar je zag haar ook in de geweldige reeks Amigo’s (als Machteld) en niet te vergeten in de telenovelles Sara (Britt) en David). Ze was daarnaast meer dan driehonderd afleveringen te zien in Wittekerke.
 • Ini Massez kruipt in de huid van de werkeloze Veronique, die samen is met Jena-Marc. Ze is op dit moment te zien in de herhaling van Altijd Prijs op VTM 4. Je kent Inni Massez verder uit Zone Stad, Go Go Go, Ella en Loslopend Wild én niet te vergeten het razendpopulaire Zie Mij Graag. Daarnaast zag je haar in Buck en als Viv Neyskens in Familie.
 • Hilde De Baerdeaeker speelt Katia, de partner van Stef. Zij is werkzaam in een elektrozaak. De afgelopen weken kon je haar iedere weekdag op VTM zien in de nieuwe telenovelle Lisa, waarin ze Suzanne speelt. Ze is de moeder van hoofdpersonage Lisa en maakt zelf ook heel wat mee. Eerder speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke en Thuis. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar ook in de Nederlandse film Vechtmeisje. Sinds 2012 is ze ook te zien in Familie als Liesbeth Pauwels. Op dit moment is ze in de bioscoop te zien in de film Mijn vader is een saucisse.
 • Warre Borgmans is Geert; hij werkt bij de radio en is de partner van Eric. Recent zag je hem in de Vlaamse film Superette Anna. Maar je kent hem natuurlijk van bijvoorbeeld Windkracht 10, Kulderzipken en tal van andere rollen.

Andere acteurs en actrices in Team Spirit serie

Als je de serie en film met elkaar vergelijkt dan zie je dat Filip Peeters, Peter Van Den Begin en Vic De Wachter ook weer van de partij zijn. Daarnaast spotten we nog een aantal namen in zowel het eerste als het tweede seizoen van de tv-serie van VTM. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2003, het tweede in 2005.

Seizoen 1 Team Spirit serie

Vic De Wachter kruipt in zowel het eerste als tweede Team Spirit seizoen in de huid van Frederik, de vader van Vic. Recent zag je Vic de Wachter nog op tv in de herhalingen van Vossenstreken en in de Vlaamse film Torpedo. Daarnaast speelde hij één van de hoofdrollen in het indrukwekkende Gevoel voor Tumor. Hij is te zien in beide seizoen van de reeks.

In het eerste seizoen maken we daarnaast kennis met Veerle Dejonge als stripster Linda. En Jan Van Looveren speelt Ivan. De baas van The Naked Truth. Dit is de stripclub waar Linda werkt. En waar ook Franky en Inge beiden werkzaam waren.

Seizoen 2 Team Spirit serie

The Buffalo Boys komen in het tweede seizoen weer voorbij. Dan zijn ook Filip Peeters en Peter Van den Begin weer van de partij.

 • Filip Peeters speelt Ronny, speler van de beruchte tegenstander The Buffalo Boys. Je zag hem recent nog in De hel van Tanger. En op dit moment wordt de Nederlandse serie Meisje van Plezier in Vlaanderen uitgezonden; daarin heeft hij weer een heel andere rol. Filip Peeters heeft in binnen- en buitenland al tal van rollen op zijn naam staan. Welke er voor mij uitspringen? Dat blijven die in Smeris en Salamander.
 • Peter Van Den Begin is Eddy, die eveneens bij The Buffalo Boys voetbalt. Recent zag je hem in de Streamz / VTM-serie Fair Trade. Er is bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt, waarin Peter Van Den Begin ook een hoofdrol zal spelen. Hij heeft sowieso wel iets met acteerrollen, die iets met drugs te maken hebben… Recent zag je hem op tv ook in De Zevende Hemel met Urbanus. Verder zal hij te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie 1985 als Majoor Vernaillen.

Verder komen er in het tweede seizoen van de Team Spirit serie nog een aantal bekende gezichten voorbij. Denk aan Koen De Graeve, Frank Focketyn, Karlijn Sileghem, Laury Mokamba, Veerle Malschaert, Adriaan Van den Hoof, Marc Van Eeghem, An Van Gijsegem, Eric Van Herreweghe en Simon Pas.

All Stars

De film en tv-serie van Team Spirit zijn gebaseerd op het Nederlandse All Stars. In Vlaanderen namen Jan Verheyen en Christophe Van Rompaey de regie voor hun rekening. Het scenario van de serie werd geschreven door hoofdrolspeler Dimitri Leue en Pieter Baete. Net zoals in het scenario van Jean van de Velde gaat het ook in Team Spirit om de besognes van een groepje voetbalvrienden op een keerpunt in leven. In Nederland konden we afgelopen jaar genieten van een nieuwe lichting (en een aantal oude bekenden) in All Stars & Zonen. Wie weet komt daar ooit ook nog een Vlaamse remake van, want zowel de films als serie van Team Spirit waren in Vlaanderen net zo’n succes als All Stars in Nederland.

Team Spirit kijken

Heb je Streamz? Dan kun je beide seizoenen van Team Spirit hier meteen kijken. Daarnaast kun je op VTM GO kijken naar het eerste seizoen van Streamz en zowel de eerste als de tweede Team Spirit-film.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juli 2021 /