Fabienne Arras – vrouw Herbert Flack – overleden

Fabienne Arras – de vrouw van Aspe-acteur Herbert Flack – plotseling overleden tijdens hun vakantie in Spanje. De 66-jarige Fabienne, die ook een bekende is in de theaterwereld, kwam ongelukkig ten val.

‘Theater was haar leven’

Herbert Flack – die je kent van zijn rol als Pieter van In in de Aspe-serie, maar ook uit Clan (en ik zag hier dat-ie zelfs in Flodder zit)– verliest hiermee naar eigen zeggen zijn ‘vrouw, liefde, soulmate, vriendin en compagnon de route’. In Het Nieuwsblad zegt hij: “Fabienne was er niet alleen voor mij, maar voor iedereen die haar nodig had. (…) Theater was ook haar leven. Iedereen die van ver of dichtbij iets te maken had met KNS Antwerpen – later het Toneelhuis – wist hoe gedreven en genereus Fabienne was. Een fantastische vrouw die op haar integere manier de wereld een heel stuk schoner maakte.”

KNS Antwerpen

Fabienne Arras leerde Herbert Flack kennen bij KNS Antwerpen. Zij werkte daar als persmedewerker en hij was er acteur. Het is inmiddels al meer dan dertig jaar geleden, maar pas in 2014 trouwden de twee. Daarvoor was ze 26 jaar lang de minnares van de acteur. Toen ze elkaar leerde kennen, waren ze beide nog getrouwd. Fabienne Arras verliet haar man, maar Herbert Flack bleef zijn toenmalige, ernstig zieke vrouw Mimi trouw tot haar overlijden. Met het overlijden van Fabienne Arras verliest Herbert Flack dus ook zijn tweede vrouw.

Fabienne Arras

In het Nieuwsblad lees ik dat Fabienne Arras het ook mooi vond dat hij Mimi trouw bleef. Eerder zei ze: “Ik leefde in functie van Herbert, ja. We zagen elkaar na zijn theatervoorstelling, tussen de repetities door of een paar uurtjes tijdens het weekend. We gingen wel met ons tweetjes met vakantie, maar Herbert is nooit bij mij thuis blijven logeren. Hij wilde de kerk koste wat het kost in het midden houden. Al die jaren heb ik alleen gewoond”, zo lees ik in Het Nieuwsblad.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 juli 2020 /