Telenovelle Sara vervangt Familie vanaf 24 april

Telenovelle Sara vervangt Familie vanaf 24 april. Door het coronavirus konden er geen nieuwe afleveringen van de VTM-reeks Familie meer gemaakt worden. Daarom is er nu gekozen om de feelgoodreeks Sara uit 2007/2008 uit te zenden op het tijdsslot. Leuk detail: Kürt Rogiers en Sandrine André spelen in beide reeksen mee.

Telenovelle Sara

Telenovelle Sara draait om het liefdesverhaal van het ‘lelijke eendje’ Sara De Roose (Veerle Baetens). Zij gaat aan de slag in het economaat van modehuis Presence. Daar ontmoet ze Simon Van Wijck (Gert Winckelmans), de zoon van de directeur, op wie ze op slag verliefd wordt. Wat volgt is een modern sprookje over hoe dromen soms toch waar kunnen worden.

Tom Van Bauwel (Lieven Pauwels) en Gert Winckelmans (Simon Van Wyck) in Sara anno 2020 in herhaling op VTM tijdens corona
Tom Van Bauwel (Lieven Pauwels) en Gert Winckelmans (Simon Van Wyck).

Kürt Rogiers en Sandrine André

Goed nieuws voor de Familie-kijkers is dat ze Kürt Rogiers en Sandrine André, het droompaar Lars en Véronique uit Familie, niet hoeven te missen. De twee spelen immers ook een hoofdrol in Sara. Sowieso is Kürt Rogiers in deze tijd in Nederland en Vlaanderen op tv te zien als presentator van LEGO Masters.

Sandrine André en Kürt Rogiers net als in Familie samen in Sara

Cast Sara

De cast van telenovelle Sara wordt verder gevormd door Lotte Pinoy, Tom Van Bauwel, Benjamin Van Tourhout, Ivan Pecnik, Veerle Eyckermans, Annemarie Lemaître, Laurien Van den Broeck, Hans De Munter, Antony Arandia, Karin Tanghe en Paul Codde. Gastpersonages door Dries Vanhegen, Pieter Van Keymeulen, Rilke Eyckermans (jawel, die je kent van De Zonen van Van As), Aza Declerq, Joke Devynck (die de hoofdrol speelt in de nieuwe VTM en Videoland serie Een Goed Jaar), Mike Libanon, Bieke Ilegems, Bart Klein, Maarten Claeyssens, Veerle Dobbelaere, Annick Christiaens, Olivier De Smet, Koen Schepens, Kristoff Clerckx en Michel Bouwens.

Veerle Baetens

Veerle Baetens brak door met telenovelle Sara, die nu opnieuw wordt uitgezonden op VTM

Voor Veerle Baetens heeft sinds 2000 verschillende tv-series en films op haar naam staan. Voor haar betekende Sara haar definitieve doorbraak. Natuurlijk was ze al te zien als Els Jacobs in Wittekerke. Maar na haar bekroonde rol van Sara De Roose in deze telenovelle, kon niemand meer om deze actrice heen.

Wist je dat ze – net als Pieter Embrechts – in Nederland nog een musical award heeft gewonnen? In 2005 speelde ze Pippi Langkous in de gelijknamige musical. Maar nog meer ken je haar natuurlijk van Code 37, The Broken Circle Breakdown, Cordon, The Team, D’Ardennen en Tabula Rasa.

Gert Winckelmans

En laten Gert Winckelmans ook niet vergeten. Dat vind ik persoonlijk een acteur die we te weinig op tv zien. Na Sara zag je hem in Los zand, Ella, Chaussée D’Amour, Gent-West en natuurlijk niet te vergeten in Over Water als de Chauffeur van De Pelsmaecker.

Gert Winckelmans in telenovelle Sara

Hit op VTM GO

De telenovelle Sara mag dan een ‘oudje’ zijn. Het is nog steeds een ware hit. Dat bewijzen de cijfers van de afleveringen van VTM GO. Daar werd de reeks vorig jaar opnieuw aangeboden en staat ze in de top 3 van best bekeken programma’s van het jaar met 4,7 miljoen views.

Nieuw publiek

Maarten Janssens, channelmanager VTM, legt uit waarom er gekozen is om telenovelle Sara uit te zenden. “Dat de kijkers hun vaste afspraak met Familie nu een tijdje zullen moeten missen is uitzonderlijk, maar gezien de huidige maatregelen onvermijdelijk. Met de nostalgische reeks Sara bieden we een mooi alternatief voor wie van soap houdt. Het is een verhaal waarbij iedereen kan wegdromen in tijden van corona. Op VTM GO was de reeks de voorbije maanden al een groot succes. Met de uitzendingen bij VTM kunnen we een heel nieuw publiek aanboren van mensen die Sara nooit gevolgd hebben of gewoon de nodige verstrooiing geven aan zij die de reeks nog eens opnieuw willen zien.”

Veerle Baetens als Sara

Remake

Denk jij – als Nederlandse kijker – na dit hele artikel over Sara ‘heb ik die serie niet al eens gezien’. Dat kan! Deze telenovelle is namelijk een remake van de Colombiaanse serie Yo soy Betty, la fea. In Amerika noemen ze ‘m Ugly Betty. En laten wij in Nederland nu ook onze eigen remake hebben gehad in de vorm van Lotte, waarbij het lelijke eendje werd gespeeld door Nyncke Beekhuyzen.

Sara start op vrijdag 24 april meteen na Familie om 20.35 met een dubbelaflevering en gaat vanaf maandag 27 april verder met een dagelijkse aflevering om 20.00.

Foto’s VTM.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

18 april 2020 /