Bevergem gemist? Kijk dit najaar op Eén

Bevergem gemist vier jaar geleden? Later dit najaar kun je de reeks opnieuw bekijken via Eén. Kun je daar niet op wachten, dan kun je ‘m ook op Netflix bekijken of ‘m op dvd aanschaffen.

Dat Eén deze serie gaat uitzenden, vind ik niet gek. De serie was echt een hit vier jaar geleden. Iedereen had het destijds over de absurde fictiereeks. Misschien was Bevergem destijds wel het ‘bekendste dorp’ van Vlaanderen.

Bevergem-routes

Een fictief dorp waar heel veel om te doen was. Zo heeft de gemeente Zwevegem een Bevergem-route gemaakt. In Kooigem heb je een 6,9 kilometer lange wandelroute. Wie wat verder wil, kan ook kiezen voor 9.1 kilometer. Nog meer wandelen in het decor van de absurde tv-serie? Dan heb je een route van 6.6 kilometer in Sint-Denijs. Belangrijkste plaatsen die je in de serie ziet zijn elektriciteitscentrale Transfo in Zwevegem. Kooigemplaats in Kooigem doet dienst als dorpsplein. Er werd ook gefilmd bijde meisjesschool in Moen, in café De France en slagerij Vantieghem in Sint-Denijs.

Het verhaal

Bevergem is een dorp in West-Vlaanderen met ontspoorde inwoners, gedreven door misplaatste ambitie en ijdelheid. Op een dag neemt stand-upcomedian Freddy De Vadder er zijn intrek. Waarom? Dat weet niemand. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn.

De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn en Bevergem vol intriges zit. 

Cast Bevergem

De serie kent een topcast met onder andere Bart Vanneste (alias Freddy De Vadder), Maaike Cafmeyer, Wim Willaert, Ann Tuts, Sebastien Dewaele, Zouzou Ben Chikha en Wannes Cappelle, en werd geregisseerd door Gilles Coulier. De druk bekeken Canvas-reeks werd bekroond met de Ha! van Humo en verschillende Vlaamse televisiesterren.

Bevergem: later dit najaar op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 augustus 2019 /