Boeken bij telenovelle Lisa (van schrijfster Ria Maes)

Lisa-fans opgelet! Er zijn vanaf nu boeken bij de telenovelle Lisa verkrijgbaar! Schrijfster Ria Maes heeft inmiddels twee titels uitgebracht: Mijn dromen en Hartverwarmende momenten. Daarnaast verschenen deze zomer nog twee nieuwe boeken.

Wil je meer weten over de Lisa-boeken en de schrijfster hiervan? Je leest het in dit artikel. Of klik op de titel om de boeken, direct te bestellen: Mijn dromen, Hartverwarmende momenten, Met hart en ziel en Gedeeld geheim.

Boeken Lisa

Over de boeken van Lisa was in eerste instantie qua inhoud nog niet zo veel bekend. Toen ik dit bericht op 23 maart 2021 schreef, kende ik alleen de titels: Mijn dromen en Hartverwarmende momenten. In welke online boekhandel ik ook keek er stond nog geen omschrijving bij. Gelukkig was er dan de Lisa-groep waar mensen er al meer over konden vertellen.

Nieuwe boeken in Lisa reeks

Daarnaast ontdekte ik op 7 juni dat er weer nieuwe Lisa-boeken aankomen. Lisa 3: Met hart en ziel en Lisa 4: Gedeeld geheim. Zijn op 18 juni (als het goed is) verkrijgbaar. En goed nieuws: onderaan dit artikel lees je al meer over de inhoud. We hebben namelijk van alle vier de Lisaboeken een omschrijving. Je ontdekt meer over de levens van Lisa en Katja in de periode voor de serie. Hieronder lees je op volgorde van verschijning meer over de inhoud van de boeken.

Mijn Dromen

Lisa is zestien jaar, haar halfzus Katja is dertien. Toen Lisa nog een baby was, liet haar vader zijn gezin in de steek. Ondertussen is het drie jaar geleden dat Lodewijk, de vader van Katja, door een hartaanval plots uit hun leven werd gerukt. Sinds dat vreselijke moment staat hun mama, Suzanne, er alleen voor. Suzanne is een zachte, overbezorgde, maar vastberaden vrouw die alles doet voor haar twee tienerdochters en daarnaast nog haar eigen restaurant ‘Keetal’ runt.

Lisa is mooi en slim, maar heel erg verlegen. Ze is het liefst van al thuis in haar vertrouwde omgeving, want als ze vreemde mensen onder ogen moeten komen raakt ze amper uit haar woorden. Katja daarentegen heeft een compleet tegenovergesteld karakter: ze is van niemand bang, heeft een grote mond en is al volop aan het puberen. Het is dan ook Katja die haar oudere zus moet beschermen tegen pestkoppen op school.

De liefde voor marketing en reclame is Lisa’s grote houvast. Ze doet niks liever dan reclamecampagnes bedenken. Haar grote droom is een job bij ’t Brouwhuis, een van de grootste en hipste marketingkantoren van het land. Maar hoe kan ze die job ooit krijgen als ze zelfs te verlegen is om met mensen te praten…

De boeken van Lisa zijn op dit moment razend populair. Je kunt ze onder andere bij onze partners Bol.com en Amazon bestellen en reserveren. Als je Prime Video hebt, worden ze onder andere gratis verzonden.

Hartverwarmende momenten

De verjaardag van Katja’s overleden vader komt dichterbij en dat is elk jaar een erg moeilijke periode. Zeker dit jaar, want Lodewijk zou vijfenveertig jaar geworden zijn. Waarom dit jaar niks speciaals doen en een herdenkingsmoment organiseren waarop alle vrienden van Lodewijk zijn uitgenodigd, denkt Lisa. Dat klinkt misschien als een goed idee, maar zullen Katja en haar mama wel blij zijn dat Lisa dit initiatief achter hun rug organiseert?

Het klikt onmiddellijk tussen Pilar, de nieuwe jobstudente in ‘Keetal’, en Lisa. Pilar biedt Lisa een luisterend oor, ze begrijpt Lisa en geeft haar goede raad als ze ergens aan twijfelt. Wat Lisa betreft zou Pilar wel eens haar beste vriendin kunnen worden, iets wat ze eigenlijk nog nooit heeft gehad. Dankzij de aanmoedigingen van Pilar krijgt Lisa meer zelfvertrouwen. Zo durft ze voor het eerst te solliciteren voor een
vakantiejob bij een reclamebureau. De spanning is te snijden bij Lisa, want wordt dit de eerste stap richting haar droomjob of de zoveelste teleurstelling in haar leven?

Met hart en ziel

Het is zomervakantie en Lisa en Katja genieten van de vrije tijd en het zalige nietsdoen. Om afkoeling te zoeken bij de tropische temperaturen, beslissen ze om te gaan zwemmen. Een onschuldig ritje op de waterglijbaan loopt voor Lisa anders af dan gepland.

Dankzij Lisa is Filip terug aan de slag als afwasser in het restaurant van Suzanne. Lisa leeft heel erg mee met Filip, nu ze weet dat zijn zoontje Liam aan een aangeboren spierziekte lijdt. Als Filip vertelt dat Liam misschien geholpen kan worden in New York, maar dat ze het geld niet hebben om daar met hem naartoe te gaan, beslist Lisa meteen om daar iets aan te doen. Maar wat kan ze in godsnaam organiseren? En wat als ze er niet in slaagt om voldoende geld in te zamelen?

Katja wil niet meewerken aan de benefietactie. Ze wantrouwt Filip nog steeds en ze heeft andere prioriteiten. Ze wil tijdens deze vakantie een nieuwe stap zetten richten haar grote droom: een modellencarrière. Maar daarvoor moet ze wel een leugen gebruiken…

Gedeeld geheim

Tijdens een plechtig moment heeft Filip een cheque met een mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. De benefietactie van Lisa, Suzanne en Pilar heeft ruim voldoende geld opgebracht om de reis én het verblijf van Liam en zijn ouders in New York te bekostigen.

Lisa laat zich overhalen om samen met Pilar op dubbeldate te gaan. Pilar vindt dat haar beste vriendin meer van het leven moet genieten en dringend nieuwe mensen moet leren kennen. Voor Lisa voelt dat allesbehalve aan als een ontspannend avondje uit.

Terwijl iedereen nog nageniet van het succes van de benefiet, komt Katja er per toeval achter dat het hele verhaal van Filip gelogen is. Als ze dat aan Lisa vertelt, slaat ze helemaal in paniek. Als dit bedrog uitkomt, dan zal de goede reputatie van Keetal als een kaartenhuisje in elkaar storten en zal Suzanne verder als oplichtster door het leven gaan. Dat kunnen de zussen niet laten gebeuren en dus besluiten ze om Filip publiekelijk te ontmaskeren. Maar hoe kunnen ze dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen?

Telenovelle & boeken

Dat er ook boeken bij de telenovelle Lisa zouden verschijnen, is wat mij betreft geen verrassing. Ria Maes schreef eerder bijvoorbeeld de dagboeken-serie van Sara – Mijn Moment. In die reeks zijn echt ontzettend veel boeken uitgebracht. Wie weet, hebben we met Lisa dus ook zoveel geluk. Het is in ieder geval dus al zeker dat we van vier Lisa boeken kunnen genieten. Daarnaast verschenen er bijvoorbeeld ook boeken bij LouisLouise, waarin Hilde De Baerdemaeker (die nu te zien is als de moeder van Lisa) speelde.

Ria Maes

Schrijfster Ria Maes is bij het grote publiek bekend van haar Sara-dagboeken. Maar ze heeft inmiddels veel meer geschreven. ook het boek Doodgezwegen van de serie Thuis komt van haar hand. En in mei start ze met de feelgood-reeks Marlies. Het eerste nummer gaat over De filmster en de journaliste. Het interview van Tess met Nicole Kidman zou weleens de uitweg uit de donkere tunnel kunnen zijn…

Maes & Wade

Je kunt Ria Maes daarnaast kennen van haar samenwerkingen. Zo heeft ze het verhaal van acteur en presentator Aaron Wade (De Kotmadam, W817 en Thuis) opgeschreven. Hij vertelt in Eerlijk met mezelf over zijn depressie. Samen vormen ze daarnaast ook het schrijversduo Maes & Wade, die dan weer razendspannende boeken schrijven als Meester Dood en Pan. Ria Maes schreef daarnaast met Marc de Bel het boek Robbe.

Wist je daarnaast dat er ook boeken verkrijgbaar zijn bij tv-series als Familie, Thuis en #LikeMe?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 maart 2021 /