Alles over de boeken van #LikeMe (compleet overzicht)

Heb jij de boeken van #LikeMe al gelezen? Er zijn er inmiddels een hele hoop verschenen. De eerste verhalen komen van de hand van schrijver Jan Ruysbergh. Voor de boeken bij het tweede seizoen heeft Elke Van Huffel de pen overgenomen. Ik zet alle #LikeMe boeken voor je op een rijtje (in volgorde van verschijning). Ieder personage heeft zo zijn of haar eigen boek én er zijn ook fanboeken verkrijgbaar. Sterker nog: het tweede fanboek van #LikeMe is net uit.

#LikeMe boeken

In totaal zijn er op dit moment (8 april 2021) 11 #LikeMe boeken. Negen boeken over personages uit #LikeMe (waarvan Caro zelfs twee boeken heeft). En twee fanboeken.

 1. Caro
 2. Kyona
 3. Vince
 4. Yemi
 5. Camille
 6. Merel
 7. Caro 2
 8. Maria
 9. Scott
 10. Fanboek 1
 11. Fanboek 2

Caro

#LikeMe vertelt het verhaal van Caroline (Caro) Timmers (gespeeld door Pommelien Thijs), die samen met haar familie in een dorpje in de Ardennen woont. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt, beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen. Ze moet ook naar een nieuwe school. Dat betekent de overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Caro is het eerste uit de #LikeMe boeken reeks. Dit boek biedt een exclusief inzicht in haar leven voor de grote verhuis.

Kyona

Caro heeft in het eerste seizoen van #LikeMe kennisgemaakt met de schuchtere Kyona Wen (een rol van Joey Kwan). In Kyona – het tweede boek uit de #LikeMe-reeks -lees je wat Kyona er in het eerste seizoen toe dreef om wraak te nemen op haar aartsvijand Camille. Waarom heerst er zoveel spanning tussen de twee meisjes? Vroeger waren ze nochtans beste vriendinnen. Wanneer Caroline ‘Caro’ Timmers in het SAS arriveert, verandert alles. Al was er voor Kyona voordien al veel veranderd. Camille en zij waren zo close in het eerste jaar, maar nu hoort Kyona er niet meer bij en raakt ze steeds meer geïsoleerd.

Vince

Vince (Maksim Stojanac) ‘kan’ zich met voorsprong de populairste jongen van het SAS noemen. Daarnaast is hij ook nog eens de zoon van een stervoetballer. Hij heeft de looks en lijkt op het eerste zicht stoer. Maar Vince is een gevoelige kerel. Hij wordt opgevoed door twee papa’s. Vince vertelt in dit boek het verhaal voor de serie en biedt een unieke inkijk in zijn gezin. Vince is het derde boek uit de #LikeMe-reeks.

Yemi

Yemi Mwamba (gespeeld door Francisco Schuster) is de allemansvriend van het SAS. Helaas schuilen erachter dat altijd vrolijke gedrag een hoop andere gevoelens. Zo heeft hij een enorme crush op de nieuwe leerlinge Camille Van Beem, maar ziet zij hem amper staan. Yemi probeert ook de geheimzinnige Kyona Wen, het buitenbeentje van de klas, te doorgronden. En dan wordt ook thuis zijn hele leven overhoop gegooid wanneer zijn ouders aankondigen dat ze twee kinderen uit Afrika gaan adopteren. Yemi wordt overmand door tegenstrijdige gevoelens. Je leest er in Yemi – de vierde titel uit de #LikeMe boeken reeks – meer over.

Camille

De stoere Camille van Beem (gespeeld door Camille Dhont) is een echte diva. Haar vader is CEO van een succesvol IT-bedrijf en haar moeder handelt in kunst. De overvolle agenda’s van haar ouders zorgen ervoor dat ze weinig tijd met Camille kunnen doorbrengen. Ter compensatie bieden ze hun dochter een luxeleventje: een mooi en groot huis, dure wagens, trendy merkkledij… Haar welgestelde financiële toestand thuis heeft ervoor gezorgd dat Camille op school bovenaan de ladder is komen te staan. De blonde schone met een gevoel voor mode en stijl deelt er de lakens uit. Haar wil is wet en dat zal iedereen geweten hebben. Hoewel Camille op het eerste gezicht een diva blijkt, heeft ook zij een menselijke kant, die met tijd en stond naar boven komt.

Camille – het vijfde boek uit de #LikeMe-reeks – vertelt het verhaal van hoe Camille van verlegen meisje uitgroeit tot de queen bee van het SAS. Maar achter die facade zit ook een gevoelig meisje dat onder druk van haar moeder staat om altijd de mooiste en de beste te zijn.

Merel

Merel (Liandra Sadzo) laat er meteen geen twijfel over bestaan: zij is de queen bee van het eerse middelbaar. Ze zwaait de plak. Camille en Kyona vindt ze maar dutsjes. Zij wil zich altijd iets stoerder en beter voordoen, al is ze zelf een vat vol onzekerheden. Ze komt thuis niets tekort, want het gezin Mintiens zit er financieel warmpjes in dankzij bloeiende meststoffenzaak. Maar Merel is niet echt fier op het weinig glamorous beroep van haar ouders. Ze ziet ook haar vier jaar oudere zus Melinda als een concurrente. Die heeft pas een plaatselijke Missverkiezing gewonnen en aast nu op een carrière als model, daarin gesteund door haar vader en moeder. 

Merel wil nog meer bereiken dus. Ze heeft vernomen dat Camille van een rijke thuis is en besluit die in haar ‘bitchsquad’ in te lijven. Maar Kyona is van geen nut (en een concurrente als BFF). Dus als Camille bij het groepje wil horen, moet ze Kyona dumpen. Hoe ze dat precies doet, ontdek je in het boek Merel (het zesde deel uit de #LikeMe-reeks).

Caro 2

Het zevende boek uit de #LikeMe-reeks rondom de personages gaat weer over Caro. Het is het eerste boek dat Elke Van Huffel heeft geschreven. Het eerste schooljaar aan het SAS liep voor Caro niet bepaald van een leien dakje. Ze kwam terecht op een nieuwe school waar ze nieuwe vriendschappen sloot en voor het eerst kennismaakte met verliefdheid. Zo intens zelfs dat ze op het einde van haar eerste schooljaar in Antwerpen besluit om terug te keren naar de Ardennen. Daar hoeft ze de jongen die haar hart brak nooit meer te zien, alhoewel, dat denkt ze. Hoewel Caro er alles aan doet om Vince voorgoed uit haar gedachten te bannen, blijkt dat toch niet zo’n vanzelfsprekende opgave… Lees in Caro 2 alles over haar zomer in de Ardennen vlak voor aanvang van het tweede seizoen van #LikeMe!

Maria

Maria Hernandez had het liefst van al de zomervakantie doorgespoeld: zoveel zin had ze in het nieuwe schooljaar, want ze zou eindelijk naar een nieuwe klas verhuizen. Maar plots blijkt de zomer er toch drukker te gaan uitzien dan verwacht: niet alleen moet Maria holderdebolder op zoek naar een studentenjob, ze besluit ook om mee te doen aan een wedstrijd van de stad. Slaagt Maria erin om een te gek jongerenevenement te organiseren in haar eigen wijk? En kan ze haar beste vriendin Sanne koppelen aan de hunk Sammy? Je ontdekt in dit boek hoe Maria’s leven eruitziet voor ze Caro, Yemi en co leert kennen. De rol van Maria wordt gespeeld door Sali Haidara.

Scott

Scott Klijnen (een rol van Danny Dorland) is een mysterieus figuur. Op het eerste zicht lijkt hij wat arrogant, maar meer dan eens komt zijn lieve, zachte kant naar boven. Af en toe zit hij te schetsen of luistert hij naar oude rockmuziek. Komen we in dit verhaal te weten waar hij woonde voor hij aan het SAS studeerde? Hoe komt het dat hij zo zelfstandig is? En wat doet Scott het liefst in zijn vrije tijd? In dit boek ontdek je alles over het leven van Scott voor hij Caro, Vince, Camille en de rest van de vriendengroep leert kennen.

Scott is de laatste titel in de #LikeMe boeken reeks. Hij is op dit moment te reserveren. Bol.com geeft leverdatum 31 mei aan. Bij Amazon staat leverdatum april (zoals de uitgeverij ook aangeeft.

Fanboek – 1

Maar er zijn nog meer #LikeMe boeken. Ook het eerste grote fanboek is nog steeds verkrijgbaar. In dit boek leer je je favoriete acteurs van heel dichtbij kennen. Wat eten ze het liefste? Wat vinden ze vies? Wie is hun grootste idool? Wie is hun favoriete acteur? Waar kunnen ze helemaal niet mee omgaan? Zijn ze wel al eens verliefd geweest? Wat is hun grootste droom? Ontdek in het in #LikeMe, Het Grote Fanboek. Met persoonlijke interviews, verrassende weetjes, liedjesteksten, raadsels, de grappigste Jemi-moppen, spelletjes en leuke quizjes. En test zelf bij welk #Likeme-personage je het best past: Caro, Kyona, Jemi, Vince of Camille.

Het grote fanboek 2

Nieuw is Het grote fanboek 2. Stel je jezelf al de vraag hoe je dit jaar zal overleven zonder #LikeMe? Dit nieuwe boek is de oplossing. Je ontdek weer van alles over je idolen. Hoe hebben ze bijvoorbeeld het eerste seizoen van #LikeMe beleefd? Hoe is hun leven hierdoor veranderen. Niet alleen de sterren van het eerste uur worden geïnterviewd, maar ook de nieuwkomers uit het tweede seizoen! Kom te weten hoe het leven on tour eraan toe gaat en hoe je leert zingen als een echte #LikeMe-ster. Ontdek dit alles, en nog veel meer in Fanboek 2!

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

8 april 2021 /