GameKeepers (Ketnet) met Naomi Janssens en Andres Doise

Ketnet start volgende week met opnames van nieuwe fictiereeks GameKeepers. De hoofdrollen worden gespeeld door Naomi Janssens en Andres Doise, Door Van Boeckel, Jamie Sou, Manou Jue Cardoso, Antar Latifine, Mathias Mesmans en Jozefien Grossen. GameKeepers (van Studio 100) kun je vanaf 8 september kijken op Ketnet.

GameKeepers

In de spannende, escapistische reeks GameKeepers moeten hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster GM winnen om de wereld te beschermen tegen groot onheil. 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verhaal

In GameKeepers volgen we de avonturen van Sari en Mats, die samen met hun vrienden Lizzy (Manou Jue Cardoso), Idris (Antar Latifine), Quinten (Mathias Mesmans) en Pepper (Jozefien Grossen) op internaat zitten in ‘Villa Forêt’, onder de hoede van de ietwat vreemde conciërge Jacob (Erik Burke). Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en dat ze telkens opnieuw moeten spelen én winnen om de wereld te redden. Ze zijn daarvoor zonder het zelf te beseffen uitverkozen door Marinus (Warre Borgmans), de bedenker van het spel.  

Als de jonge GameKeepers verliezen, dan breekt de boosaardige GameMaster GM los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten. Sari en Mats moeten elke keer alles op alles zetten en al hun talenten gebruiken om te winnen. Ze krijgen daarbij de hulp van het gamepersonage Lelia (Jamie Sou), die het computerspel van binnen en buiten kent. Het ultieme doel: alle missies tot een goed einde brengen en als echte helden het spel winnen. Want anders is het game over … voor de hele wereld. 

Cast GameKeepers

De cast van GameKeepers bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen samen met Studio 100 graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie. In deze serie zullen ook enkele meer ervaren acteurs en actrices een rol spelen. Zo wordt het personage Sari vertolkt door Naomi Janssens. Andres Doise speelt Mats. Erik Burke is conciërge Jacob. Ook Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper) zien we terug in de reeks.

Acteurs en actrices van GameKeepers

Ben je nieuwsgierig naar waar je de acteurs en actrices uit de cast van GameKeepers van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Naomi Janssens ken je van haar rol in Campus 12. Hierin speelde ze Hanne Dubois. Ze was daarnaast te zien in de Ketnet Musical. En speelde Britt in D5R. Op dit moment speelt ze ook één van de belangrijke rollen in telenovelle Lisa. Verder is ze te zien in Schijtlluizen.
  • Andres Doise speelde eerder mee in Café Derby en Schellebelle 1919. Hij is daarnaast ook te zien in die andere nieuwe Ketnet-serie 3HZ. En hij deed mee in de musical 14-18, in Kadanza Together (Ketnet Musical) en in de muziekvideo’s van Nicolas Caeyers.
  • Erik Burke (58)studeerde toneel aan de Studio Herman Teirlinck en speelde mee in heel wat televisieseries, zoals Galaxy Park (2011-2012) en De Regel van 3S (2017-2019) voor Ketnet. Daarnaast presenteerde hij radio, maakt hij eigen theatervoorstellingen en geeft hij toneelles aan de Academie van Deurne.
  • Jamie Sou was eerder te zien in 13 de musical en de musical June Foster.
  • Manou Jue Cardoso is in Nederland geen onbekende. Je kent haar van de Kids Top 20. Als Ilja uit Brugklas, maar ook uit De Ludwigs en de film First Kiss.
  • Antar Latifine is danser bij verschillende Studio 100 producties. Zo zag je hem recent nog in de K3 film – Dans van de Farao. Hij geeft daarnaast dansles.
  • Mathias Mesmans behoorde tot de jongeren die deelnamen aan Ketnet musical Unidamu.
  • Jozefien Grossen heeft ook een achtergrond in de musical wereld. Je zag haar in het ensemble van 40-45 en van Daens.

Setting GameKeepers

GameKeepers speelt zich af in twee parallelle, maar heel verschillende werelden; die van het internaat, met zijn schoolse en minder schoolse aspecten, en die van het computerspel Game Quest, met alle flashy fantasy-elementen en speciale effecten die eigen zijn aan het gamen. In elke aflevering komen Sari en Mats in een andere game-omgeving terecht: tot de verbeelding sprekende plekken met telkens hun eigen obstakels en doelen.

Beide werelden worden niet alleen geëvoceerd in de sets van de reeks, maar ook in de outfit van de personages. In het dagelijkse leven op het internaat zijn Sari en Mats gekleed zoals alle tieners, maar als ze in Game Quest actief zijn, dragen ze stoere game suits en zien ze eruit als echt gamehelden. Ze krijgen dan ook zoals in een echte game een aantal gepersonaliseerde functionaliteiten, zoals een aftelklok, energiemeter, hartslag, score, enz. Hun grote tegenstander GM dirigeert het spel vanuit haar controlekamer, waar ze aan kabels hangt om nieuwe energie op te doen. Zij ziet er vervaarlijk en strijdvaardig uit en verbergt haar gezicht altijd achter een masker.

De link tussen de echte wereld en die van Game Quest is de gameroom, een verborgen ruimte in Villa Forêt die alleen te bereiken is via een geheime doorgang in de badkamer. In de gameroom staat het spelbord van Game Quest, waarlangs Mats en Sari in het spel raken.

Ketnet over GameKeepers

“GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beide zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs”, aldus Annemie Gulickx, netmanager Ketnet.

Foto: Ketnet

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 maart 2021 /