Plan Bart: cast en verhaal – film op tv te kijken

De film Plan Bart van Roel Mondelaers met in de hoofdrollen Wine Dierickx, Jeroen Perceval, Wouter Hendrickx, Eva Van der Gucht en Mourade Zeguendi is vanavond (zaterdag 20 augustus 2022) op tv te kijken. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal, de Plan Bart cast en waar je deze Vaamse film nog meer kunt kijken.

Plan Bart

Sarah (Wine Dierickx) is 34 en wil een kind. Alex (Wouter Hendrickx), haar grote liefde, wil alles… behalve een kind. En Sarah’s ex, de eeuwige vrijgezel, Bart (Jeroen Perceval), heeft geld nodig voor het WK luchtgitaar in Osaka. Dus zet Sarah Alex aan de kant en overtuigt Bart om haar zwanger te maken in ruil voor een som geld. Ze zullen zeven keer met elkaar naar bed gaan, en spreken af om elkaar daarna nooit meer te zien.

Als je Plan Bart nog niet gezien hebt, kan ik ‘m in ieder geval aanrader. Die vond ik echt heerlijk weg kijken. Al heb ik natuurlijk ook wel wat met het thema: twijfel over je kinderwens.

Plan Bart cast

De Plan Bart cast wordt gevormd door tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Zo zien we Wine Dierickx, Jeroen Perceval, Wouter Hendrickx, Eva Van der Gucht en Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Verder zien we in de Plan Bart cast o.a. Charlotte Anne Bongaerts, Charlotte Timmers, Elke Van Mello, Ella Leyers, Günther Lesage, Herwig Ilegems, Manou Kersting en Steve Geerts.

Wine Dierickx

Wine Dierickx speelde hoofdrollen in Dagen zonder lief, Smoorverliefd en Het varken van Madonna. Ook in Loft, Storm, Kom hier dat ik u kus en The Best of Dorien B. zag je haar. Maar Wine Dierckx was ook in verschillende series te zien als Code 37, Vermist, De Anneliezen en De Dag. Persoonlijk vind ik het een actrice die we veel te weinig zien. Ze is zo naturel.

Jeroen Perceval

Jeroen Perceval zagen we vorig week nog in D’Ardennen. Deze acteur kan de meest extreme personages geweldig neerzetten. Waar je hem zoal van kunt kennen, bijvoorbeeld van de reeksen Tabula Rasa13 GebodenDe Bende van Jan de Lichte en Over Water die allemaal vanuit Nederland op Netflix te zien zijn. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in De Dag en recent in Een Goed Jaar. Die voor Nederlandse volgers dan weer beide op Videoland staan en in België op Streamz.

De afgelopen tijd heeft Jeroen Perceval weer een aantal mooie, diverse rollen gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan zijn personage Bob Martens in Fair Trade, Tommie in Billie vs Benjamin en niet te vergeten H4Z4RD, die momenteel in de bioscoop draait. En laten we niet vergeten dat Jeroen Perceval inmiddels ook zijn debuut als regisseur heeft gemaakt. Check zeker zijn indrukwekkende film Dealer met onder andere Sverre Rous, Ben Segers én Veerle Baetens in de hoofdrol.

Wouter Hendrickx

Wouter Hendrickx zal te zien zijn in het nieuwste project van Roel Mondelaers: De Assepoestermoord (De Twaalf seizoen 12). Recent zag je hem in de Vlaamse hoofdrol in Hidden Assets. We zagen hem recent in Undercover 3, de kortfilm Lynx en op Streamz in het indrukwekkende Storm Lara. Je kunt Wouter Hendrickx ook kennen van zijn geweldige rollen in Black-OutCordon en Amigo’s. Wat mij betreft drie sterke Vlaamse tv-series, die je gezien moet hebben.

Eva Van der Gucht

Eva van der Gucht werkt momenteel aan De Familie Claus 3 en het derde seizoen van Mijn Slechste Beste Vriendin de rol van Sally. Zowel in Nederland als België heeft Eva van der Gucht al tal van mooie rollen gespeeld. Mijn favoriet blijft Connie & Clyde, maar vergeet ook OogappelsDen Elfde van den Elfde en natuurlijk De Dokter Bea Show niet.

Acteurs en actrices in Plan Bart

Plan Bart ging op 13 september 2014 in première. Ondertussen hebben de acteurs en actrices niet stil gezeten. Benieuwd wat de cast van Plan Bart anno 2022 doen; hieronder een overzicht, zoals je dat van VlaamsKijken inmiddels gewend bent.

Roel Mondelaers

Plan Bart is een film van Roel Mondelaers, die niet alleen de regie deed, maar ook het scenario schreef met Hans Van Nuffel. Recent was Roel Mondelaers als scenarioschrijver betrokken bij series als Glad IJs en Beau Sejour 2. Maar het is vooral wachten op De Twaalf seizoen 2: De Assepoestermoord. Samen met Nele Meirhaeghe schreef hij het scenario; met Bert Van Dael bedacht hij de basis van het verhaal.

Plan Bart kijken

Plan Bart kun je om 22.30 uur kijken op VTM. Daarnaast staat-ie ook op VTM GO (vanuit Nederland is-ie dus te kijken). Daarnaast is de film nog steeds beschikbaar op dvd. Plan Bart is verder te streamen via onder andere Netflix (ook in Nederland) en Streamz (in België). Kortom: volop mogelijkheden om deze Vlaamse film te kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2022 /