Ella Leyers presentatrice De ideale wereld (nieuw seizoen najaar 2022)

Ella Leyers is vanaf het najaar 2022 te zien als de nieuwe presentatrice van De ideale wereld op Canvas. Jan Jaap van der Wal neemt aankomende aflevering (donderdag 5 mei) afscheid als presentator. Aan het begin van het seizoen had de Nederlander al gezegd dat het na vier jaar (2018-2022) genoeg was. Hij werd voorgegaan door Otto-Jan Ham (2013-2018). En nu is de volgende presentator van de Ideale wereld dus voor het eerst een vrouw: Ella Leyers. Ze is geen onbekende voor het programma, want ze is al jaren in de sketches te zien.

Ella Leyers opvolger Jan Jaap van der Wal

Voor Lotte Vermeir, netmanager van Eén en Canvas, is Ella Leyers de perfecte opvolgster van Jan Jaap. Ze vertelt: ​“We zijn heel blij dat we samen met Ella dit nieuwe hoofdstuk van De ideale wereld​ kunnen schrijven. De ideale wereld is en blijft een zeer belangrijk puzzelstuk voor Canvas: een programma dat met humor én een flinke dosis relativering zijn scherpe tanden in de actualiteit zet. Ella is zonder meer de geknipte host voor deze job: Ze is een van de slimste mensen ter wereld en bovendien grappig, gevat en vlot. Ze volgt de actualiteit als geen ander. ​ De ideale wereld, waar ze ondertussen al twee jaar aan meewerkt, heeft voor haar geen enkel geheim. Als sidekick van Jan Jaap en in de tientallen hilarische filmpjes zette ze telkens opnieuw haar veelzijdige talent in de verf. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe seizoen dit najaar op Canvas!”

Ella Leyers presentatrice De ideale wereld

Voor Ella Leyers zelf is het een kans die ze niet wil missen. De nieuwe presentatrice van De Ideale wereld vertelt: “Ik amuseer mij al twee jaar als actrice bij De ideale wereld, dus toen ze mij vroegen om ook te presenteren, wist ik waar ik terecht zou komen. Dan heb ik mezelf de vraag gesteld: ‘Als ik het niet doe, zal ik dan jaloers zijn op mijn vervanger’. Het antwoord was ja, en dus ben ik gesprongen.”

Ella Leyers meer dan actrice

Ella Leyers zullen de meeste van de VlaamsKijken lezers kennen als actrice. Je zag haar jaren geleden (of nu in de herhaling) als Shari in Spitsbroers. Maar de dochter van Jan Leyers (van Soulsister) heeft zich heel veelzijdig ontwikkeld. Zo heeft ze een podcast, presenteert ze op Studio Brussel en recent zag je haar op Streamz in de hoofdrol in Storm Lara en als Josje in het tweede seizoen Mijn Slechtste Beste Vriendin. Ella Leyers kan ontzettend goed typetjes nadoen, zoals ze dat in Tegen De Sterren Op deed. Maar je kent haar ook van haar rollen in 13 Geboden, Professor T. en Pippa. Ze is daarnaast één van de deelnemers uit het nieuwe seizoen Over de Oceaan (Play4).

Jan Jaap van der Wal

En Jan Jaap van der Wal? Die ziet dat het goed is. “Ik ben zeer vereerd dat één van de grappigste mensen die ik ken de fakkel van De ideale wereld gaat overnemen. Ella kan met haar stijl en ideeën de show weer een andere kant op schoppen en dat lijkt me heel gezond. Ik denk dat we een serieuze stap zetten richting ideale wereld.” Presentator Jan Jaap van der Wal had aan het begin van het seizoen al aangegeven te stoppen.

De ideale wereld: meer dan televisie

Haar humoristisch talent toonde Ella Leyers de voorbije jaren ook in de meest populaire DIW-videoclip op Facebook: de sketch Sinds ik elke dag drink bereikte online maar liefst 1,5 miljoen mensen. De ideale wereld is inderdaad meer dan een televisieprogramma. Het dankt zijn bekendheid ook aan zijn grote digitale succes (op Facebook, Instagram, YouTube, TikTok). Een aantal sketches en rubrieken kregen zo in de loop der jaren een echte cultstatus. Denk maar aan de parodieën Debation Island of De Verhulstjes. ​Wist je dat de filmpjes zelfs over de grenzen gaan? Terug naar kantoor werd door een fan en vertaald in het Engels én zo opgepikt door de CEO van LinkedIn.

Foto: Ella Leyers – De ideale wereld (c) VRT / Woestijnvis – Cas Van Nieuwenhuyse

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 mei 2022 /