Het varken van Madonna op tv kijken

De film Het Varken van Madonna van Frank Van Passel is op 14 augustus om 20.30 uur op Eén te kijken. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Kevin Janssens. Ontdek alles over het verhaal en de cast.

Het varken van Madonna

Handelsvertegenwoordiger Tony Roozen (Kevin Janssens) wordt door zijn bedrijf naar West-Vlaanderen gestuurd om het laatste nieuw product ‘Porky’ te promoten. Porky is een gerobotiseerd varkentje dat een geur verspreidt die de seksuele drift van varkens verhoogt. Voor varkenskwekers een must om het aantal biggen exponentieel te doen stijgen. Ter hoogte van het gehucht Madonna, ooit het strijdtoneel van de Eerste Wereldoorlog, rijdt Tony zich met zijn wagen vast. Hij ontmoet er de mooie dorpslerares Maria (Wine Dierickx), die zich bekommert om het lot van haar bijna uitgestorven dorp. Noodgedwongen overnacht Tony in een kamer van het café van Gusta (Elise Bottu)…

Cast Het varken van Madonna

In deze wonderlijke fabel van Frank Van Passel speelt Kevin Janssens de hoofdrol. Anno 2021 heeft hij natuurlijk nog veel meer geweldige rollen gespeeld. Nieuwsgierig naar wie we nog meer tegenkomen in de cast van Het varken van Madonna? Denk aan Wine Dierickx, Nico Sturm, Elise Bottu, Marc Van Eeghem, Wim Opbrouck, Twiggy Bossuyt, Peter Van den Eede, Jozef Demaré, Rudi Delhem, Ille Geldhof, Peter Bulckaen, Marijke Pinoy, Bruno Vanden Broecke, Jan Vandendriessche, Frank Focketyn, Charlotte Vandermeersch, Johanna Lesage, Maria Vanhooren en Thierry De Coster.

Acteurs en actrices uit Het Varken van Madonna

Veel van de acteurs en actrices uit Het Varken van Madonna hebben prachtige rollen op hun naam staan. Een overzicht van waar je ze van kent (of wat je van ze kunt verwachten).

 • Kevin Janssens speelde de hoofdrol in VTM-serie Fairtrade. Daarnaast zette hij eind 2020 een geweldige prestatie neer als de Wolf in The Masked Singer. Ik ben zelf erg nieuwsgierig naar zijn nieuwe projecten, zoals Twee Zomers en Renaissances (waarin Lynn van Royen en Boris van Severen ook te zien zijn). Daarnaast heeft Kevin Janssens natuurlijk al heel veel rollen gespeeld.
 • Wine Dierickx zag je recent in The Best of Dorien B. Wine Dierickx speelde hoofdrollen in Dagen zonder lief, smoorverliefd, Het varken van Madonna en Plan Bart. Ook in Loft en Storm zag je haar. Maar Wine Dierckx was ook in verschillende series te zien als Code 37, Vermist, De Anneliezen en De Dag. Persoonlijk vind ik het een actrice die we veel te weinig zien. Ze is zo naturel.
 • Nico Sturm is op dit moment op Streamz te zien in Glad IJs.  Nico Sturm speelt een geweldig personage in Gina en Chantal, die alweer een tijdje geleden op VTM te zien was. Daarnaast is hij ook één van de vaste acteurs in Wat Als? Ook Patrouille Linkeroever is zeker het terugkijken waard.
 • Elise Bottu was als Louisa te zien in de tv-serie Voor wat hoort wat.
 • Marc Van Eeghem is helaas in 2017 overleden. Je kent hem onder andere uit Windkracht 10, Tytgat Chocolat en Café Derby.
 • Wim Opbrouck is op dit moment te horen als de stem in Het Rad. Daarnaast presenteert hij Bake Off Vlaanderen. En heeft hij natuurlijk al heel veel prachtige rollen in Vlaamse series en films gespeeld, variërend van Het eiland en In De Gloria tot All Of Us.
 • Twiggy Bossuyt was in 2014 nog als Kristina in Familie te zien.
 • Peter Van den Eede ken je misschien wel het beste als Jempie uit De zonen van Van As. Maar ook zijn optreden in het tweede seizoen van Callboys is velen denk ik wel bijgebleven. En zo zijn er nog tal van rollen, waarvan je Peter Van den Eede kunt kennen. In de Streamz-serie Glad ijs speelt hij de rol van Bertels.
 • Rudi Delhem heeft tal van verschillende rollen gespeeld. Zijn IMDB-profiel telt indrukwekkend veel Vlaamse series en films.
 • Ille Geldhof was als verpleegster Ilse af en toe te zien in Wittekerke
 • Peter Bulckaen speelt al jarenlang de rol van Mathias Moelaert in Familie.
 • Marij Pinoy is te zien in F*** you very, very much op Streamz. Je zag haar eerder ook in De Dag, Brussel en in de Urbanus film De Zevende Hemel. Hier ken je haar nog meer van.
 • Bruno Vanden Broecke zag je recent op tv in het tweede seizoen van Over Water. Daarnaast zien we hem in De bende van Jan de Lichte. Ik ben verder erg nieuwsgierig naar L’ennemi. En ik moet toegeven dat ik Trio (de film die hij bedacht en maakte met Ruth Beeckmans en Matteo Simoni) nog steeds niet gezien heb. Maar sinds hij Sammy Tanghe in Het Eiland speelde, ben ik al fan van Bruno Vanden Broecke. Recent zag je hem op tv in Billy.
 • Frank Focketyn is op dit moment in de bioscoop te zien in de film Mijn vader is een saucisse. Je kent hem natuurlijk ook als Guido Pallemans in Het Eiland. Maar hij heeft al tal van verschillende rollen gespeeld. Recent zag je hem ook nog in de film Cruise Controle en een paar jaar geleden in Chaussée d’Amour.
 • Charlotte Vandermeersch werkt momenteel met haar vriend Felix van Groeningen aan een nieuwe film: Le Otto. Je zag haar in het programma Over de Oceaan en als Edith Lacroix in Baantjer het Begin.
 • Johanna Lesage was recent te zien in de herhaling van Aspe – De kinderen van Chronos.
 • Maria Vanhooren speelde daarna ook in verschillende afleveringen van Bevergem en Eigen Kweek een gastrol.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2021 /