Viervoeters seizoen 2 met Dominiqe Van Malder en Joris Hessels

Heb jij genoten van Viervoeters? Goed nieuws! Het tweede seizoen van Viervoeters met Dominique Van Malder en Joris Hessels is sinds woensdag 12 januari om 20.35 uur te kijken op Play4. Dit is trouwens niet het enige programma waarin Joris Hessels op woensdagavond te zien is; ook zijn nieuwe programma Taxi Joris kun je nu kijken op Canvas. Wat je van het tweede seizoen van Viervoeters kunt verwachten, ontdek je hier.

Viervoeters

Een pluizige reisgezel, een hondenbaby of gewoon een dikke knuffelvriend. Heel wat mensen willen een hond, maar ook heel wat hondjes wachten in de overvolle asielen nog steeds vol ongeduld op een nieuw baasje. De insteek van hondenfluisteraars Joris Hessels en Dominique Van Malder blijft in het nieuwe seizoen van Viervoeters dan ook ongewijzigd: zoveel mogelijk asielhonden een liefdevol, warm nest bezorgen. En net als bij mensen past er op elk potje een dekseltje.

Dit programma is ook (terug te) kijken via GoPlay. Vanuit het buitenland is een VPN Verbinding nodig.

Tweede seizoen Viervoeters

Vier weken lang gaan ze op zoek naar een goede hondenmatch. Joris Hessels en Dominique Van Malder luisteren naar de menselijke verhalen en waarom ze net nu een hond zoeken. Vier experten begeleiden de hondmoetingen: An Fransen (expert Dierenasiel Genk), Laura Bangels (hondengedragsdeskundige), Morgane van Ravestyn (expert Dierenasiel Veeweyde Turnhout) en Koen Van Daele (expert Dierenasiel Blauwe Kruis van de Kust). Het tweede seizoenen beginnen Joris Hessels en Dominique Van Malder bij ‘dog virgin’ Tineke, avonturiers Renaat en Annie en de familie Verleyen. Hieronder lichten we er verschillende verhalen uit de afleveringen van Viervoeters (seizoen twee uit).

Je kent Dominique Van Malder en Joris Hessels ook uit de tv-serie (en aanrader) Albatros.

Libelia De Splenter is stem van Siri

In de derde aflevering van het tweede seizoen van Viervoeters ligt de lat hoog voor Dominique en Joris. Niemand minder dan Siri vraagt hen voor één keer om hulp. Libelia De Splenter is niet enkel zelfstandig keramiste, maar ook de Vlaamse stem achter de spraakassistent van Apple en zij is op zoek naar haar droomviervoeter: “Als keramiste is mijn atelier thuis en werk ik veel alleen. Ik zou dus wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Het is wel nieuw voor mij. Het zou de eerste hond zijn in ons huishouden.” Zal het klikken met husky Charly?

Vlaamse Siri

Uiteraard zijn Joris en Dominique ook nieuwsgierig naar hoe ze plots de stem werd van Siri: “Mensen horen nu vaak mijn stem omdat ik de Vlaamse Siri ben bij Apple, maar dat is 20 jaar geleden opgenomen. Ik heb daar recent niks meer mee te maken gehad. Ik heb het ook maar een paar jaar geleden te horen gekregen dat ik Siri zou worden.”

Autisme

Daarnaast in de derde aflevering de Familie Van Damme. De gezinsleden dromen al heel lang van een hond. Maar het is vooral dochter Yara die een knuffelvriend wil. Yara heeft autisme en zoekt een harig maatje bij we ze tot rust kan komen.

Dog virgin

Tineke en Frederik zijn klaar om een volgende stap in hun relatie te zetten en willen hun gezin graag uitbreiden met een viervoeter in huis. Al zullen ze wel nog moeten overeenkomen in hun opvoedingsstrategie. Voor Tineke is het hebben van een hond onontgonnen terrein: “Ik ben eigenlijk een dog virgin. Ik heb absoluut geen ervaring met het opvoeden van honden. Enkel een paar vriendinnen van mij hebben een hond. Van mij zou hij zelfs in bed mogen liggen (lacht).”

Avonturiers

Avonturiers Renaat en Annie genieten volop van hun pensioen. Al was het niet altijd even gemakkelijk voor Renaat: “Vier jaar geleden ben ik met mijn motor omvergereden door een tegenligger. De eerste jaren heb ik heel veel pijn gehad. Ik heb eerst terug moeten leren het positieve in het leven te zien en moeten leren omgaan met mijn beperkingen. Maar nu dat alles terug wat in zijn plooi valt, is er plek in ons hart om ons leven te kunnen delen met een hond.” Nu trekken ze Europa rond met hun jeep en willen ze dit graag delen met pluizig reisgezelschap. Hun toekomstige hond mag alvast niet wagenziek worden. Zal het klikken met de Airedale terriër Pascha? En kunnen ze in het vervolg met z’n drie op reis?

Gemis

Familie Verleyen nam vorig jaar afscheid van hun Jack Russel Toby. Het gemis was enorm maar nu vinden ze de tijd rijp voor een nieuwe hond in hun gezin.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2022 /