Bake Off Vlaanderen 2022: dit zijn deelnemers seizoen 6

Seizoen 6 van Bake Off Vlaanderen (2022) mét deze deelnemers vanavond (woensdag 16 november) om 21.00 uur van start op Play4. Natuurlijk zijn de afleveringen ook weer terug te kijken via GoPlay; ook vanuit Nederland. Ontdek in dit artikel hoe je dat doet en lees alles over het programma en de deelnemers aan Bake Off Vlaanderen 2022.

Bake Off Vlaanderen 2022

Voor het zesde seizoen strijkt de witte baktent van Bake Off Vlaanderen 2022 neer op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw, omgeven door kleurrijke borders, wuivende hooivelden en prachtige bossen. Die omgeving inspireerde de tien deelnemers aan Bake Off Vlaanderen 2022 een zomer lang tot het creëren van de mooiste en heerlijkste baksels. Maak hieronder kennis met de thuisbakkers, die voor de winst gaan in seizoen 6. Ook het zesde seizoen wordt weer gepresenteerd door Wim Opbrouck.

Deelnemers Bake Off Vlaanderen 2022 (seizoen 6)

Nieuwsgierig naar welke thuisbakkers er in seizoen 6 aan de slag gaan? Dit zijn de tien deelnemers aan Bake Off Vlaanderen 2022: de 18-jarige Axl uit Rekem, de 35-jarige Dennis uit Turnhout, Elisa (24) uit Evergem, Elke (30) uit Lanaken, de 59-jarige Erik uit Stabroek, Fatima (43) uit Mortsel, de 41-jarige Joni uit Ruddervoorde, Saskia (32) uit Sint-Pieters-Rode, de vijftigjarige Sophie uit Gent en de eveneens vijftigjarige Sylvia uit Ruiselede.

Heb jij het nieuwste Bake Off Vlaanderen-boek al: Van eigen deeg.

Bake Off Vlaanderen kijken

Wil je Bake Off Vlaanderen kijken, dan kan dit iedere woensdagavond om 21.00 uur op Play4. De afleveringen zijn terug te kijken op GoPlay. In Nederland worden de afleveringen na een tijdje vaak ook uitgezonden bij MAX, maar als je daar niet op wilt wachten, kun je gewoon kijken op GoPlay met behulp van een VPN Verbinding. Zet ‘m op België, ga naar de GoPlay site en kijken maar.

Maar nu eerst meer over de kandidaten die meedoen aan het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen.

Axl Bijnens

Axl Bijnens (18) uit Rekem vertelt: “Bakken is je innerlijke perfectionist het laten overnemen, van chaos in de keuken naar een dessert in balans.” Dat deze jonge thuisbakker bij de deelnemers van Bake Off Vlaanderen 2022 staat, is geen verrassing voor velen. Axl Bijnens bracht namelijk het grootste gedeelte van zijn kindertijd door in de restaurants van zijn vader en grootouders, aldus Het Belang van Limburg.

Axl Bijnens is de jongste deelnemer aan het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen. “Ik heb af en toe wel gedacht: what the fuck doe ik mezelf aan.” Wist je dat Axl zijn eindexamens combineerde met de opnames van Bake Off Vlaanderen 2022? Verder wordt hij door Play4 op de volgende wijze omschreven. “Deze scholier uit Limburg heeft thuis een dure plantenverzameling met een zeventigtal unieke stuks die hij bij hun Latijnse naam kent.Verder is hij verzot op bakken, alcohol en bakken met bakken alcohol.”

Elisa Suarez Figueira

Elisa Suarez Figueira (24) uit Sleidinge – Evergem lacht: “Bakken is… opgaan in het moment en je achteraf realiseren dat je de afwas nog moet doen…” In HLN zegt ze: “Het feit dat ik vorig jaar reserve was, overtuigde me om dit seizoen opnieuw mee te doen.” De liefde voor het bakken is haar met de paplepel ingegeven. Zo baat haar moeder eens Spaans restaurant Candela Tapas & Brasserie uit in Laarne. In het dagelijkse leven is Elisa Suarez Figueira werkzaam als account executive in de sales. De jonge mondige Gentse bijt zich vast in het leven en bouwt aan een huisje en een tuintje voor haar vriend en bulldog.

Erik Monstrey

Erik Monstrey (59) uit Stabroek maakt de Bakken is-zin op de volgende wijze af. “Bakken is voor mij een zoektocht naar perfectie.” In Gazet van Antwerpen lezen we dat de bakker uit Stabroek de dood in de ogen heeft gekeken toen hij acute leukemie bleek te hebben. De dokters gaven Erik Monstrey nog maar drie weken te leven. Vanaf dat moment besloot hij alles uit het leven te halen. Hij zit nooit meer stil en is op zijn 59ste zelfs fervent hockeyspeler. Erik Monstrey is de nestor van de groep.

Joni Vandenbroucke

De West-Vlaamse Joni Vandenbroucke (41) uit Ruddervoorde vertelt: “Bakken is goesting. Goesting in gezelligheid, gezelschap en geven. Bakken is genieten en genoegen. Bakken is goesting.” Ze noemt zichzelf dan ook een creatieve fontein en is in de tent een wervelwind van bijzondere ideeën, enthousiasme en soms zelfs overmoed. In De Krant van West-Vlaanderen vertelt de deelneemster over haar deelname aan Bake Off Vlaanderen 2022. “Wie mij kent, linkt mij aan taart. Mijn stijl is speels, chaotisch en out of the box.” In het dagelijkse leven werkt Joni Vandenbroucke als leerkracht in het ondersteuningsnetwerk van scholengroep Impact en runt ze in bijberoep Yjonis, waarbij je bij haar terecht kunt voor het ideale geschenk voor een bijzondere gelegenheid.

Sophie Cardon

Sophie Cardon (50) Gent noemt bakken ‘haar therapie’. In Het Laatste Nieuws lezen we dat ze al jaren een fervente hobbykok is; je kunt haar dan ook kennen van Tarterie Sophie, waarbij ze hulp krijgt van haar dochter Margot. Sophie Cardon dacht dat ze nooit geselecteerd zou worden als deelneemster aan Bake Off Vlaanderen 2022, maar toch haalde ze de laatste tien. Stress bezorgen de camera’s haar niet. “Als ik bak, voel ik me als een vis in het water. (…) Ook als er camera’s rond mij hangen.” Sophie Cardon heeft in het dagelijkse leven een intensieve job en vindt rust in de linedanceclub en bij haar huiskippen.

Kandidaten Bake Off Vlaanderen 2022

Deze deelnemers zag je in de eerste aflevering. In de tweede aflevering van Bake Off Vlaanderen 2022 maken we kennis met kandidaten Dennis Evers, Elke Paulissen, Fatima, Saskia en de opvallende deelneemster Sylvia Konior. Natuurlijk wil je ook alles over hen ontdekken. Hieronder zetten we op een rijtje wat we weten. Verder werken we dit overzicht bij als we meer weten over de nieuwe afleveringen. Dan delen we dat natuurlijk via onze social media, zoals Instagram, onze Facebook-groep én nieuwsbrief.

Dit weten we in ieder geval over de andere vijf deelnemers aan Bake Off Vlaanderen seizoen 6.

Sylvia Konior

Sylvia Konior (50) uit Ruiselede omschrijft bakken als ‘mensen gelukkig maken’. We zien haar in de tweede aflevering de maagd Maria bakken. Zelf is ze alles behalve ‘heilig’. Sylvia Konior zorgt voor een verrassende ontboezeming met haar spektakelstuk als blijkt dat ze het wereldrecord van 138 vrouwelijke orgasmes in één uur tijd op haar naam blijkt te hebben… Toen ze dit record behaalde, fotografeerde Sylvia Konior zichzelf steeds als ze een orgasme kreeg.

Dennis Evers

Dennis Evers (35) uit Turnhout zegt: “Bakken is met een beetje chemie, wiskunde en fysica enkele basisingrediënten met wat smaakmakers, passie en soms een special omtoveren tot heerlijke creaties.” In het dagelijkse leven werkt Dennis Evers als dossierbeheerder bij CM, waarbij hij bezig is met verzekeringsaanvragen. Niet alleen op zijn werk gaat hij precies aan de slag; dat doet hij ook tijdens Bake Off. Zowel als kijker als deelnemer. Dennis Evers is een echte Bake off-fan, die alle afleveringen minimaal drie keer zag mét daarbij een notitieboekje in de aanslag. Hij werkt elk recept tot op de seconde en millimeter uit en schuwt de atypische ideeën niet.

Elke Paulissen

Elke Paulissen (30) is – na Axel Bijnens – de tweede kandidaat van Bake Off 2022 uit Lanaken. Wist je dat de twee Bake Off deelnemers zelfs familie van elkaar zijn? In het dagelijkse leven is Elke Paulissen werkzaam als Country Finance Manager bij Europarcs; bakken geeft haar rust in haar hectische leven. “Bakken is verdwalen in je zoetste dromen en even de wereld om je heen vergeten” Ook al liep er wel eens wat mis tijdens de opnames – zo zien we al in de tweede aflevering als haar botercrème om mysterieuze wijze schift – niet opgeven is het motto van Elke Paulissen.

Saskia

Saskia (32) uit Sint-Pieters-Rode is werkzaam als ambtenaar en woont met haar man en kind in een huisje aan de rand van het bos. Daar geniet ze van de natuur en kan ze naar hartelust doedelzak spelen met haar man. Bakke omschrijft ze op de volgende wijze. “Bakken is heerlijk veelzijdig als hobby: of je nu wil ontspannen, bijleren, genieten, creatief bezig zijn… bakken heeft het allemaal!”

Fatima

Fatima (43) uit Mortsel zegt: “Bakken is een reis rond de wereld maken, nieuwe smaken ontdekken om verschillende culturen samen te brengen. Mijn motto: Baking brings people together.” Fatima is mama van 2 en heeft een instagrampagina met ruim zevenduizend volgers, maar die krijgen haar gezicht nooit te zien. Oprah Winfrey is het grote voorbeeld van Fatima.

Bake Off Vlaanderen seizoen 6

Nieuwsgierig naar de opdrachten uit Bake Off Vlaanderen seizoen 6? Het eerste spektakelstuk van de deelnemers aan Bake Off Vlaanderen 2022 wordt meteen een zware opgave: een 3D-buste van hun idool. Wim ziet zichzelf vereeuwigd in cake als Franky Loosveld uit Het Eiland en verder verschijnen ook Spiderman, Angelina Jolie, Pink en Philippe Geubels op de baktafel. Die worden door juryleden, Regula Ysewijn en Herman Van Dender, geproefd met grote goesting, maar ook gewikt en gewogen met de nodige expertise want helaas moet er deze week al één bakker de tent verlaten.

Bake Off Presentator Wim Opbrouck

Bake off Vlaanderen presentator Wim Opbrouck zorgt ook in seizoen 6 voor het nodige vertier (voor de kijker en afleiding bij de bakkers). In de tweede aflevering is de acteur – die we jaren geleden al leerden kennen in bijvoorbeeld In de Gloria – weer op dreef. Hij rijgt de spreekwoorden aan elkaar en als de gepaste spreuk nog niet bestaat, dan vindt hij ze wel uit. Hij bestookt de kandidaten meteen met hun vuurproef: maak 4 perfect gelijke tarteletttes en stop er je eigenheid in, want “wat je bakt, ben je zelf”

Opdrachten Bake Off Vlaanderen

Als technische proef in de tweede aflevering dienen de Bake Off Vlaanderen kandidaten Dobos cake uit Hongarije te maken. Deze opdracht wordt niet zo enthousiast ontvangen. “Er zijn zoveel lekkere taarten in de wereld en nu moeten we dit klaar maken?!”, reageert Sylvia ontsteld. Enkele bakkers sukkelen met het deeg terwijl anderen de caramel niet tijdig verwerkt dreigen te krijgen. Hoe beeld je in godsnaam een windmolenmotief uit? En twaalf gelijke stukken blijken er bij bepaalde kandidaten plots maar acht te zijn… Sylvia begint wordt er gek van; Fatima blinkt dan weer uit in rust. Het verschil in karakters kan niet groter zijn…Als spektakelstuk dienen ook deze kandidaten hun idool uit te beelden.

Chocolatier of the Year

Wist je dat Bake Off Vlaanderen jurylid Herman Van Dender recent is bekroond tot Chocolatier of the Year – Edition 2023? Hij kreeg de prijs voor Brussel. Hiermee onderstreept Gault&Millau het doorzettingsvermogen en engagement van deze artisanale chocolatier die reeds enkele jaren geleden met het ‘bean-to-bar’ concept startte. Door zijn strenge selectie van cacaobonen maakt hij chocolades met een enorme aromatische rijkdom.

Herman Van Dender

Herman Van Dender vertelt: “Het belangrijkste aan deze prijs is dat het de prijs is van een gans team. Ik draag hem dan ook op aan team Van Dender. ​ Na een carrière van 34 jaar is dit een heel mooie bekroning.”

Dominique Persoone

Voor Vlaanderen sleept Dominique Persoone de titel Chocolatier of the Year – Edition 2023 in de wacht. Het jurylid bij Junior Bake Off Vlaanderen is inmiddels al dertig jaar werkzaam als chocolatier en wordt gezien als pionier. “De chocolatiers van het jaar, een mooier verjaardagscadeau om ons 30 jaar bestaan te vieren kon ik me niet voorstellen. Het bewijs dat als je je hart volgt je ambacht uit liefde en niet voor het geld, je de top kan bereiken”, aldus Dominique Persoone, die dit najaar te zien is als deelnemer aan Alex Agnew’s Fear Factor.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 november 2022 /