Bumperkleef op tv kijken | ontdek alles over cast en verhaal

De film Bumperkleef van Lodewijk Crijns met Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Roosmarijn van der Hoek, Willem de Wolf en Liz Vergeer is maandag 8 augustus om 20.21 uur op NPO3 te kijken (voor het derde seizoen van Dertigers Nederland start). De Nederlandse film kun je terugkijken op NPO Start of via Netflix. Ontdek alles over verhaal en Bumperkleef cast.

Dit bericht verscheen 5 september 2021 voor het eerst op VlaamsKijken en is op zaterdag 6 augustus 2022 van een uitgebreide update voorzien.

Bumperkleef

Hans (Jeroen Spitzenberger), een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, reist met zijn vrouw (Anniek Pfeifer) en dochters (Roosmarijn van der Hoek en Liz Vergeer) door het land om zijn ouders te bezoeken. Ze zijn te laat van huis vertrokken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje die precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed (Willem de Wolf), de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader. De trotse Hans laat zich niet zomaar de les lezen, en Ed laat zich niet door hem de mond snoeren. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg…

Bumperkleef cast

De Bumperkleef cast wordt gevormd door Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Roosmarijn van der Hoek, Liz Vergeer en Willem de Wolf.

  • Jeroen Spitzenberger zag je recent in Het jaar van Fortuyn, waarin hij Pim Fortuyn speelt. Je kent hem van Oogappels, zag hem in het nieuwe seizoen De regels van Floor en natuurlijk in tal van Nederlandse series en films. Het grote publiek kent Jeroen Spitzenberger natuurlijk uit de hit-serie Divorce. Volgens zijn IMDB werkt hij momenteel aan Anoniem, Dormis en Hotel Sinestra.
  • Anniek Pheifer zag je in de hoofdrol in de serie Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. Daarnaast speelde ze een indrukwekkende rol in Vliegende Hollanders. Op tv zag je haar recent in (R)Evolutie en Dwaalspoor. We hebben haar ook gespot in de Vlaamse film Dealer. Daarnaast werkt ze aan Anoniem en komt ze ook voorbij in Pink Moon die binnenkort in de bioscoop draait. Kortom deze actrice gaan we nog vaak zien; en kennen we natuurlijk al uit verschillende series en films.
  • Roosmarijn van der Hoek is een jonge actrice met ontzettend veel ervaring, bijvoorbeeld in Mijn Kleine Grote Broer, Buiten is het feest, Mees Kees, Levenslied en Het Geheim van Eyck. Ze speelde de jonge Nathalie in Herman vermoordt mensen.
  • Liz Vergeer speelde recent nog de hoofdrol in Engel, maar je kent haar eveneens uit Mees Kees en je zag haar als de jonge Kelly in Morten.
  • Willem de Wolf heeft vooral bijrollen gespeeld in tv-series en films. Zo zag je hem ook in 2012 in een aflevering van Code 37. Vorig jaar was hij nog te zien in Koppensnellers. Hij heeft wel ontzettend veel ervaring op het toneel; bijvoorbeeld samen met Ton Kas en voor het Vlaamse Compagnie De KOE.

Lodewijk Crijns

Bumperkleef is de meest recente film van Lodewijk Crijns (van o.a. Alleen maar nette mensen). Het is een vernieuwende Nederlandse thriller vol psychologische druk en herkenbare situaties. Je denkt voortaan wel twee keer na voor je een wit busje wil passeren. De film is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met de AVROTROS en de Belgische producent Savage Film. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO en de Belgische Tax Shelter. Bumperkleef wordt in Nederland gedistribueerd door Splendid Film. 

Bumperkleef kijken

Je kunt Bumperkleef op tv kijken op maandag 8 augustus om 20.21 uur kijken op NPO3. Op dit moment staat-ie niet op NPO Start of NPO Plus, maar check het na uitzending nog eventjes. Wil je buiten Nederland naar NPO Start kijken zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland kunt zetten. Bumperkleef is daarnaast verkrijgbaar op dvd en te kijken op Videoland. Via Prime Video kun je ‘m ook huren of kopen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

6 augustus 2022 /