Hollands Hoop met Peter Van Den Begin krijgt derde seizoen

Hollands Hoop met Peter Van Den Begin krijgt derde seizoen. Het nieuwe seizoen van de prijswinnende BNNVARA/NTR-dramaserie wordt dit jaar opgenomen. Natuurlijk is dit een Nederlandse serie, maar toch wil ik ‘m hier tippen. Juist, omdat Peter Van Den Begin hier een geweldige rol in heeft.

Wat is dat toch een topacteur. Zo hebben we ze in Nederland niet veel. Hoe hij de rol van ontsnapte TBS’er neer zet; dat is voor weinigen maar weggelegd. Is volgens mij de combinatie van zijn acteertalent met zijn karakteristieke uiterlijk.

Het verhaal:
Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die met zijn gezin naar het hoge noorden is verhuisd en daar in de cannabisteelt terecht is gekomen. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders. De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maakten in seizoen 2 hun entree.

Heb jij Hollands Hoop nu helemaal gemist, dan is het de moeite waard om terug te kijken. De eerste twee seizoenen zijn in ieder geval op dvd uitgebracht.

Foto: BNN/VARA

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 maart 2018 /