Hollands Hoop met Peter Van Den Begin krijgt derde seizoen

Hollands Hoop met Peter Van Den Begin krijgt derde seizoen. Het nieuwe seizoen van de prijswinnende BNNVARA/NTR-dramaserie wordt dit jaar opgenomen. Natuurlijk is dit een Nederlandse serie, maar toch wil ik ‘m hier tippen. Juist, omdat Peter Van Den Begin hier een geweldige rol in heeft.

Wat is dat toch een topacteur. Zo hebben we ze in Nederland niet veel. Hoe hij de rol van ontsnapte TBS’er neer zet; dat is voor weinigen maar weggelegd. Is volgens mij de combinatie van zijn acteertalent met zijn karakteristieke uiterlijk.

Het verhaal:
Hollands Hoop vertelt het verhaal van psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die met zijn gezin naar het hoge noorden is verhuisd en daar in de cannabisteelt terecht is gekomen. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. Maar leider worden is één ding, leider blijven is iets geheel anders. De hoofdrollen worden gespeeld door Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin en Hadewych Minis. Acteurs Gaite Jansen, Camilla Siegertsz en Jonas Smulders maakten in seizoen 2 hun entree.

Heb jij Hollands Hoop nu helemaal gemist, dan is het de moeite waard om terug te kijken. De eerste twee seizoenen zijn in ieder geval op dvd uitgebracht.

Foto: BNN/VARA

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

10 maart 2018 /