Make Up Your Mind deelnemers 2023: 25 bekende Nederlanders

Make Up Your Mind is sinds zaterdag 8 April om 20.00 uur te kijken bij RTL4. In deze show laten bekende Nederlanders zich omtoveren tot drag queen. In Make Up Your Mind 2023 zijn er maar liefst 25 bekende deelnemers! Aan Carlo Boszhard om dit als presentator allemaal in goede banen te leiden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook teamcaptains Nikkie De Jager en Fred van Leer, maar ook de vijfkoppige drag-vakjury onder leiding van Miss Envy Peru… Ontdek in dit artikel alles over Make Up Your Mind 2023, deelnemers en meer…

Make Up Your Mind 2023

Make Up Your Mind keert in 2023 terug met een glamoureuze en verbluffend nieuw seizoen. Vijfentwintig nieuwe bekende Nederlanders zijn de uitdaging aangegaan en hebben zich laten transformeren tot dragqueens, inclusief hoge hakken, make-up en spectaculaire outfits, waardoor Make Up Your Mind je gegarandeerd op het puntje van je stoel laat zitten. Het wordt een feest voor oog en oor, vol glitter en glamour. Het programma is vijf weken lang te zien.

Nikkie De Jager en Fred van Leer

Aan de twee panels, onder leiding van teamcaptains Nikkie De Jager (die je recent nog zag in Nikki’s Make-up Mansion) en Fred van Leer*, de taak om te raden wie-o-wie er schuilgaat achter de wimpers, stiletto’s en pruiken. Welke dragqueen weet met een spetterend optreden de drag-vakjury te overtuigen, en gaat er met de winst vandoor? Onder leiding van presentator Carlo Boszhard* gaan de prachtige Queens de strijd met elkaar aan op het podium.

Drag-vakjury met Miss Envy Peru

De vijfkoppige drag-vakjury onder leiding van Miss Envy Peru (wist je dat zij te zien is in de documentaire over Kelly van der Veer), en wekelijks een wisselend gast-dragjurylid, bepaalt wie erdoor gaat naar de volgende ronde en wie er afvalt. Om alle overige deelnemers achter zich te laten, presenteren de Queens zich in de eerste ronde op de catwalk, gaan een lipsync duel aan met de andere Queens, en vertellen in de laatste ronde waarom ze moeten winnen in een victory speech. Aan de panels de taak om de verborgen hints in de outfits, dragnaam en muziek te herkennen, en zoveel mogelijk namen te raden.

Nieuw in Make Up Your Mind 2023

Naast een wisselend gast-dragjurylid belooft Make Up Your Mind 2023 door nieuwe elementen nog spannender te worden dan ooit. Nieuw is dat de afvallende deelnemer in de eerste ronde alsnog hun voorbereide lipsync in de studio mogen laten horen. Ook zullen na de tweede ronde twee Queens in de gevarenzone belanden, maar valt er vooralsnog niemand af. De Queens die in de gevarenzone belanden zullen samen op het podium moeten strijden wie door mag naar de laatste ronde. En dus wordt de laatste ronde van iedere aflevering dit seizoen nóg spectaculairder, niet twee, maar drie Queens strijden in deze uitzinnige ronde om die felbegeerde plek in de zinderende finale. 

Make Up Your Mind 2023 deelnemers

Na het zien van de eerste aflevering van Make-Up Your Mind 2023 weten we inmiddels wie een aantal van de deelnemers van dit jaar zijn. We zetten ze hieronder op een rijtje.

 1. Ally Lave is RTL Boulevard-reporter Lex Uiting. Je kent hem ook van de podcast De Tumor Tapes.
 2. Jessie Slaay is GTST-acteur Ferri Somogyi, die op dit moment ook te zien is in De Verraders 2023.
 3. Sissy Girl wordt op het allerlaatste moment ontmaskert; dat is Stefano Keizers. Je zag hem recent in Last One Laughing Nederland en Strandgasten.
 4. Alyssa Amora blijkt Jeroen Spitzenberger. Deze acteur ken je onder andere uit Oogappels / Kerstappels, maar denk ook aan Het jaar van Fortuyn. We zagen hem jarenlang als Boudewijn in de serie Divorce. Er komen daarnaast ook nieuwe producties aan met Jeroen Spitzenberger, zoals De Vuurlinie en Anoniem.
 5. Nutty Narissa is meteen duidelijk; dat is pianist Wibi Soerjadi*.
 6. Busty Blue is RTL4-presentator Ruben Nicolai, die we kennen van onder andere The Big Show en De Erfgenaam. Ruben Nicolai is opgelucht dat zijn avontuur als deelnemer aan Make Up Your Mind er meteen op zit.
 7. Foxy Bangs krijgt een staande ovatie tijdens de show. Geen wonder dat de performance zo goed was; het blijkt namelijk (musical) acteur en zanger Tommie Christiaan. Hij won Op zoek naar Zorro 2010/2011. Je zag hem daarnaast in De Alleskunner VIPS Kerstspecial.
 8. Kimmy Counter kan behoorlijk goed dansen, maar de jury had echt geen idee wie het was. Deze deelnemer aan Make Up Your Mind blijkt acteur Cas Jansen te zijn.
 9. Liberty Sun blijkt geen verrassing te zijn; alle juryleden hebben het goed. Dat is Huub Stapel. Je kent hem als presentator van onder andere Langs de Kust en Het Dorp seizoen 2. Maar van origine is hij natuurlijk acteur, waarbij we hem recent zagen in Ferry en Flikken Rotterdam.
 10. Sjarra Tella is misschien wel één van de meest verrassende deelnemers aan Make Up Your Mind ooit. Het is de anders zo serieuze journalist en presentator Charles Groenhuijsen*.
 11. Sjaan Elle is de eerste deelnemer die in de derde aflevering de show moet verlaten. Het blijkt volkszanger Frans Duijts te zijn.
 12. Daisy Lucy verrast het publiek tijdens haar optreden met trucjes; daardoor is haar identiteit niet lastig te achterhalen. Daisy Lucy is natuurlijk Hans Klok*.
 13. Call Me Cartier is YouTuber Robbert Rodenburg, ondanks dat Nikkie de Jager hem heel goed kent, is deze deelneemster voor haar een groot raadsel.
 14. Bunny Petit is Jan Versteegh, die we niet alleen kennen als presentator, maar ook als schrijver*.
 15. Brenda Break-A-Leg zien we pas op het eind van de aflevering als ze een award uitreikt aan de winnaar van de avond; Flash Gorgeous. Het blijkt Albert Verlinde te zijn.
 16. Trixy McQueenie is Tim den Besten, die je bijvoorbeeld kent van Timmyland, Knaldrang en 100 dagen in je hoofd.
 17. Lil’ Miss Know It All is Roelof Hemmen; je kent hem als radio- en tv-presentator. En dan vooral van de serieuze programma’s.
 18. Miss B Conny blijkt Kees van der Spek te zijn, die op dit moment te zien is in Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 8.
 19. Unique is dan weer zanger Charly Luske. je zag hem recent als deelnemer aan Amazing Grace

Vera Tulip (Make Up Your Mind)

Vera Tulip is de eerste deelneemster die doorgaat naar de finale van Make Up Your Mind 2023. Welke BN’er er gestalte geeft aan deze drag queen? De naam van Kees Tol wordt het meest genoemd… We gaan het ontdekken in de finale van Make Up Your Mind 2023.

Ria Sangria (Make Up Your Mind)

Ria Sangria is de tweede deelnemer die doorgaat naar de finale van Make Up Your Mind 2023. Er worden heel wat namen genoemd, maar wie Ria Sangria is, dat blijft nog eventjes raden.

Flash Gorgeous (Make Up Your Mind)

Flash Gorgeous is de derde deelnemer die doorgaat naar de finale van Make Up Your Mind 2023 op zaterdag 6 mei. Er worden al diverse namen genoemd, maar wie Flash Gorgeous is, blijft nog even een verrassing.

Bonnie Éclair (Make Up Your Mind)

Bonnie Éclair is de vierde deelnemer, die doorgaat naar de finale van Make Up Your Mind 2023 op zaterdag 6 mei. Daarmee zijn inmiddels alle finalisten bekend.

Finale Make Up Your Mind

In de finale van Make Up Your Mind 2023 zien we Bonnie Éclair, Flash Gorgeos, Ria Sangria en Vera Tulip.

Make Up Your Mind deelnemers

Wie alle deelnemers zijn aan Make Up Your Mind 2023? Dat durven we nu nog niet te zeggen. Natuurlijk werken we dit artikel bij als er meer bekende Nederlanders ‘ontmaskerd’ zijn. Het gaat om nieuwe deelnemers aan Make Up Your Mind, dus Soy Kroon (die vorig jaar won) gaan we bijvoorbeeld niet zien. Dat geldt ook voor Victor Reinier (die op dit moment te zien is in Flikken Maastricht), Frank Dane, Winston Gerschtanowitz, Egbert-Jan Weeber, Dylan Haegens, Francis van Broekhuizen, Donnie, Roué Verveer (die je zag in Last One Laughing Nederland), Ron Boszhard, Ferry Doedens, Joris Linssen, Gerard Ekdom, Jamie Trenité (die je kent van Special Forces VIPS), Leco Van Zadelhoff, Martine van Os, Juvat Westendorp, Dan Karaty, Jamai Loman en Freek Bartels.

In het eerste seizoen zagen we als Make Up Your Mind deelnemers Barry Atsma, Jim Bakkum, Barrie Stevens, Tygo Gernandt, Dominic Seldis (nu te zien in Race Across The World), Domien Verschuren en Wolter Kroes. Peter R. de Vries was toen de bonus deelnemer.

Make Up Your Mind België

Make Up Your Mind heeft in 2021 een eenmalige aflevering uitgezonden met een gemiddelde van 1,7 miljoen kijkers. Het programma was zo succesvol dat er in 2022 een volledig seizoen van het programma is uitgezonden, met wederom hoge kijkcijfers. Het is inmiddels ook een internationaal succes, want in Duitsland was het programma ook al te zien. Ook in Italië zijn de rechten gekocht door RAI. Dat geldt ook voor België.

Make Up Your Mind op VTM

En wist je dat VTM Make Up Your Mind naar België gaat brengen. Dat lezen we in het persbericht van RTL. Vanuit VTM is er op dit moment nog niets gecommuniceerd, dus we zijn heel erg benieuwd… Het heeft natuurlijk ook een hoog The Masked Singer-gehalte en dat is nu nog volop aan de gang. Al moet ik nu opeens wel denken aan een foto die ik recent in de stories van Kürt Rogiers voorbij zag komen. Helaas heeft hij ‘m niet blijvend gedeeld of vastgezet. Ik kan je dus niet tonen waar ik Kürt Rogiers als dragqueen heb gespot. Maar we gaan het in de gaten houden. Blijf ons vooral volgen via onderstaande social media.

Foto: Rob Jacobs

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 mei 2023 /