Penoza: The Final Chapter op tv te kijken | Ontdek meer over cast

Had de tv-serie Penoza jou ook in haar macht? Vanavond – maandag 16 januari 2023 – kun je om 20.25 uur op NPO3 kijken naar Penoza: The Finale Chapter. In deze film, die eind 2019 in de bios draaide, zien we dat Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) definitief met haar verleden moet afrekenen om haar familie te redden. Ontdek in dit artikel meer over het verhaal en de cast van Penoza: The Finale Chapter.

Dit artikel verscheen 27 december 2021 voor het eerst op VlaamsKijken. Op 16 januari 2023 heeft het een update gekregen. Je ontdekt nu waar de cast van Penoza: The Finale Chapter anno 2023 mee bezig is (met veel kijktips!)

Penoza: The Final Chapter

De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Cast Penoza: The Final Chapter

De hoofdrollen in Penoza: The Final Chapter worden gespeeld door Monic Hendrickx, Olga Zuiderhoek, Niels Gomperts, Sigrid ten Napel en Stijn Taverne – die we al jaren kennen als het gezin Van Walraven. Natuurlijk mag ook Carmens rechterhand Luther – gespeeld door Raymond Thiry – niet ontbreken. Verder zien we Loek Peters, Hajo Bruins, Medina Schuurman, Peter Blok, Jacqueline Blom, Hubert Fermin, Gustav borreman, Sam van Kranenburg, Charles Alvez da Cruz, Anahi de la Fuente, Armondo del Rio, Tygo Gernandt, Charlie Chan Dagelet, Michele Wienecke, Greg Lawson, Ryan Northcott, Maarten Heijmans en Mark Rietman.

Acteurs en actrices uit Penoza

Bij de bekendste personages uit Penoza staan we natuurlijk even stil. Wat doen ze anno 2021?

  • Monic Hendrickx speelde jarenlang Carmen van Walraven-de Rue in Penoza. Ze is op dit moment in verschillende (Nederlands)-Vlaamse producties te zien, die ik kan aanraden. Denk aan de film Ferry, waar ze de zus van het bekende Undercover personage Ferry Bouman speelt. Ze zal tevens te zien zijn in Ferry: de serie. Maar je kunt haar op Prime Video ook zien in het geweldige Geldwolven. En we zagen haar in de film H4Z4RD. Verder werkt ze aan Only You en ben ik erg benieuwd naar de nieuwe reeks Arcadia.
  • Sigrid Ten Napel kennen we als dochter Natalie van Walraven uit Penoza. Ze was ook te zien in Lijn 32, Overspel, Ik wist het en Trecx. Op IMDB zien we dat ze ook te zien zal zijn in de tv-serie Conquest.
  • Stijn Taverne is de jongste zoon van Carmen: Boris van Walraven. Je zag hem bijvoorbeeld in Hoe overleef ik? als Jonas en in de film Jongens.
  • Niels Gomperts kruipt in de huid van de oudste zoon Lucien van Walraven. De Vlaamse kijkers kennen hem uit Een Goed Jaar, maar hij speelt ook in Quo Vadis, Aida? (vrijdag aanstaande op Canvas) en we zagen hem in programma’s als Kamp van Koningsbrugge Special Edition en Expeditie Robinson: All Stars.
  • Olga Zuiderhoek speelt Fiep Homoet; de moeder van Carmen. Zij is een zeer ervaren actrice, die echt al tal van rollen op haar naam heeft staan. Zoals die van Eefje in Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Maar je zag haar ook in April, May en June en ze maakte met Henk ten Cate het programma In Freudesnaam.
  • Loek Peters kennen we als Berry Reitens; de slechterik – het mannetje dat je overal voor in kunt zetten. Maar hij heeft al heel veel rollen in tv-series en films gespeeld. Daarnaast kun je hem ook kennen uit programma’s als Expeditie Robinson en De Verraders. Hij zal daarnaast te zien zijn in de nieuwe film Complete met o.a. Michel Epp, Sanne Langelaar en Mike Libanon (die te zien is op Prime Video, net als andere aanraders als de serie Geldwolven en de film Zillion). Op Videoland kun je kijken naar films, zoals Foodies en Niks vreemds aan, waarin Loek Peters ook een hoofdrol speelt.
  • Raymond Thiry zien we in Penoza als Luther; de hondstrouwe rechterhand van Carmen. Wist je dat dit personage zelfs zijn eigen serie heeft: Doodstil. Maar ook die andere rechterhand-rol van Raymond Thiry maakte indruk; hij speelde John Zwart in het eerste seizoen van Undercover. En net als Monic Hendrickx zag je hem in de film Ferry; deze keer zijn ze wel een setje. Ook Raymond Thiry is te zien in Ferry: De Serie, maar ook in de nieuwe Netflix film van Shady El Hamus.
  • Hajo Bruins is rechercheur Jim Leeflang. Hem ken je bijvoorbeeld ook Papadag, Oogappels en je zag hem in de film Herrie in Huize Gerri.

Kun je film Penoza kijken, zonder de serie te kennen?

Heb je de tv-serie Penoza nog niet gezien en vraag je je nu af of je de film kunt kijken? Dat is geen probleem. Sterker nog: als je de serie nog niet hebt bekeken, dan krijg je er na The Final Chapter nog meer zin in. Regisseur Diederik van Rooijen heeft zowel bij de serie als de film scenario en regie verzorgd. Je kent deze regisseur ook van bijvoorbeeld Heirs of the Night en (nu op tv) De stamhouder. Hij werkt daarnaast aan de tv-serie Anoniem.

Penoza: The Final Chapter kijken

Je kunt de film Penoza: The Final Chapter kijken om 20.25 uur op NPO3. Daarna zal de film zeker even via NPO Start beschikbaar zijn; wees snel, want dan kun je ‘m zelfs kijken vanuit België met een VPN Verbinding (die je op Nederland zet). Bij Bol.com is de film daarnaast momenteel (16-01-2023) voor nog geen tientje verkrijgbaar.

Foto: KRO-NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 januari 2023 /