Alejandra Theus in Revolutionary Road (Theater Rotterdam) bij ITALive

De Vlaamse actrice Alejandra Theus is vanavond – zondag 19 december – van 20.00 tot 22.00 uur online te zien in de voorstelling Revolutionary Road van Theater Rotterdam. Alejandra Theus speelt dit stuk samen met Jacob Derwig, Malou Gorter en Teun Luijkx op ITALive. Je kunt nog een kaartje voor de livestream bestellen.

Jacob Derwig bewerkt boek voor toneel

Het verhaal van Revolutionary Road is oorspronkelijk geschreven door Richard Yates. Het veelgeprezen boek waarin deze schrijver de droom van het gelukkige gezinsleven fileert, is in de ogen van velen een moderne klassieker. Jacob Derwig maakte een bewerking van het boek, voor het eerst naar het toneel gebracht bij Theater Rotterdam in een regie van Erik Whien. 

Revolutionary Road

Revolutionary Road is een glasheldere voorstelling over het verlangen uit het perfecte plaatje van een burgerlijk bestaan te breken zonder er zelf aan kapot te gaan. Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler – gespeeld door Teun Luijkx en Alejandra Theus – is totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in een buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen. 

Cast Revolutionary Road

De cast van Revolutionary Road bestaat uit Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus. Stuk voor stuk acteurs en actrices waar je op VlaamsKijken al meer over hebt kunnen lezen.

Regisseur Erik Whien

Regisseur van Revolutionary Road – Erik Whien – vertelt: “Fantastisch om ons verhaal op dit innovatieve (derde) podium van ITA te mogen spelen! Dit beklemmende drama van Richard Yates, deze pijnlijk tragische deconstructie van een huwelijk, leent zich bijzonder goed voor de setting van ITA Live. Door de livestream kan de kijker vanuit zijn eigen huiskamer getuige zijn van het gruwelijke drama dat zich voltrekt tussen Frank en April Wheeler.” Vanaf 2016 is Whien onderdeel van het vaste makers ensemble van Theater Rotterdam. Daar maakte hij recent onder andere de voorstellingen Eindspel (selectie Nederlands Theater Festival 2020 en Louis d’Or nominatie voor René van ’t Hof) en Verdriet is het ding met veren (2021), waarin Jacob Derwig en Erik Whien wederom een hartverscheurend boek voor het toneel hebben bewerkt.  

ITALive

Wouter van Ransbeek, directeur ITA, vertelt: “Met ITALive hebben wij tijdens de lockdown een prachtig derde podium gebouwd. Dit zetten we graag door. Het is een moderne en drempelverlagende manier om te programmeren voor een breed en nieuw publiek, zowel in Nederland, als ver daarbuiten. Onze – ondertussen vijftien – livestreams werden door kijkers uit 98 verschillende landen gevolgd.” Theater Rotterdam en ITA werken voor deze livestream vanuit Internationaal Theater Amsterdam voor het eerst in deze vorm samen.

Kaartjes voor ITALive Revolutionary Road bestellen

Wil je de voorstelling Rvolutionary Road bij ITALive bekijken? Dat kan dus op zondagavond 19 december van 20.00 tot 22.00 uur. Bestel een kaartje voor 12,50 euro. En krijg een uur voor aanvang van de live stream per mail de link en je wachtwoord om online te kunnen kijken.

Foto: Sanne Peper.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2021 /