Goud met David Wristers en Marcel Hensema op tv kijken

De film Goud kijk je donderdag 29 juli om 21.45 uur op tv bij de NTR op NPO 3. David Wristers en Marcel Hensema spelen de hoofdrollen in deze film. Verder behoren ook Anna Tenta (die je kent als Valentina uit De zonen van Van As) en Loes Haverkort tot de cast van Goud. Een film die helemaal past bij deze periode; de jonge turnbelofte TImo wil namelijk goud halen op de Olympische Spelen.

Verhaal Goud

De jonge turnbelofte Timo (David Wristers) en zijn gehandicapte vader Ward (Marcel Hensema) delen één grote droom: goud halen op de Olympische Spelen. Daarin wordt Timo begeleid door zijn veeleisende vader – zelf ooit een talentvol turner totdat hij een auto-ongeluk kreeg. Hij legt druk op zijn zoon, maar ook Timo heeft zichzelf een missie gegeven: hij mág niet falen. Timo is zich bewust van de taak om alles wat aan hun leven mankeert met ‘goud’ goed te maken: de mislukte turncarrière van zijn vader, Wards invaliditeit en zelfs het gemis van de moeder.

Samen hebben Timo en Ward alles voor goud ingezet: werk, school, sociale contacten, comfort en een kans op een normaal leven buiten de sport. Maar als Timo fysiotherapeute Irene (Loes Haverkort) ontmoet, raken nieuwe gevoelens in strijd met Timo’s toewijding aan zijn vader en de Olympische missie. Er gaat een nieuwe onbekende wereld – die van vrouwelijkheid – open voor Timo en hij is reddeloos verloren. Ward voelt ruis op de lijn en voert de druk op. Timo wordt heen en weer geslingerd tussen een spannende nieuwe wereld en het leven met zijn vader, dat hij ineens als beklemmend ervaart. Hij maakt zich meer en meer los van zijn vader en begint vragen te stellen over zijn afwezige moeder (Anna Tenta). Waarom is zij weggegaan en wordt er nooit meer over haar gesproken? 

Cast Goud

Marcel Hensema en David Wristers spelen de hoofdrollen. Bijrollen zijn er voor Loes Haverkort en Anna Tenta.

  • Marcel Hensema is natuurlijk een rasacteur, die al tal van geweldige rollen op zijn naam heeft staan. Zo zag je hem naast Peter Van den Begin in Hollands Hoop. Daarnaast zal hij te zien zijn in de film Mijn vader is een vliegtuig. En in de nieuwe serie De Stamhouder, die ik verwacht op tv in 2022.
  • David Wristers is juist een debutant. Hij is namelijk eredivsieturner en voormal Nederlands Kampioen bij de Junioren. Na Goud volgden rollen voor David Wristers in De Oost en Follow the SOA.
  • Ook Loes Haverkort kennen we uit tal van Nederlandse series en films. Zo zag je haar in Singel 39, Redbad en DNA.
  • De naam Anna Tenta zegt je misschien niets, maar als je haar ziet weet je het meteen. Dit is de actrice die Valentina speelde in De zonen van Van As.

Makers

Goud gaat over de fysieke en mentale intensiteit van topsport en toont op een indringende manier het dilemma van zoveel tieners. De innerlijke strijd tussen je identiteit en de liefde voor een ouder. De film ging tijdens IFFR in wereldpremière en kreeg lovende recensies. In zijn beheerste speelfilmdebuut laat regisseur Rogier Hesp de twee hoofdpersonages even ingetogen als onvermijdelijk botsen. Myrthe Mosterman won met GOUD een Gouden Kalf voor Beste Camera in 2020. 

Foto: Myrthe Mosterman 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juli 2021 /