Documentaire Drijfvermogen van Ivan Barbosa met Tarikh Janssen

Je kunt vanavond – dinsdag 18 januari – om 23.10 uur kijken naar de 2Doc Drijfvermogen. Dit is een Teledoc Campus van regisseur Ivan Barbosa en producent Interakt over Tarikh Janssen. Succesvol acteur Tarikh Janssen laat, moe van aanhoudende typecasting, de filmwereld achter zich en keert terug naar het topzwemmen: “Zwemmen kent geen kleur, zwemmen is puur.”

Documentaire Drijfvermogen

Regisseur Ivan Barbosa volgt en bevraagt in deze wervelende film de opmerkelijke carrièreswitch van Tarikh Janssen. Hij verkent zo taboe-onderwerpen als witte onschuld, zwarte identiteitsdenken en de Black Lives Matter-beweging om de absurditeit en ernst van het hedendaagse racismedebat bloot te leggen. Let op: deze documentaire bevat satire.

De Volkskrant omschrijft Drijfvermogen als ‘een licht satirisch egodocument, deels fictie, deels realiteit.’ (…) Wat we niet zien is dat hij in het theater ook een mooie Hamlet speelde en erg goed was in de voorstelling Wie is bang naar een tekst van Tom Lanoye. In die zin is Drijfvermogen een soort tussenstand van zijn carrière: een tikje ijdel, maar wel intrigerend.”

Tarikh Janssen

Heb je geen idee wie acteur Tarikh Janssen (1987) eigenlijk is? We zetten het op een rijtje. Recent zag je hem nog in de telefilm Good Bad Girl. Momenteel werkt de acteur aan Ik wist het. Je kunt hem nog kennen uit Ik ook van Jou uit 2013, waarin hij zestig afleveringen Winston speelde. Maar ook als Zeger in Project Orpheus. Wie de serie Vermist heeft gezien, zag ‘m daar in zijn eerste Belgische gastrol. Hij heeft gestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Op zijn achttiende stopte hij met wedstrijdzwemmen om acteur te worden.

Foto: Interakt

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2022 /