IM met Ramsey Nasr en Wende Snijders op tv

De dramaserie IM met Ramsey Nasr en Wende Snijders in de hoofdrol is vanaf vanavond dagelijks om 22.35 uur te zien op de NPO 1 bij AVROTROS. De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Connie Palmen over haar grote liefde Ischa Meijer schreef.

TV-serie over Ischa Meijer

Het is liefde op het eerste gezicht voor de jonge, vroegwijze, blauwe schrijfster Connie Palmen en de beruchte, scherpe interviewer Ischa Meijer. Wat volgt is een vurige en onconventionele liefdesrelatie vol pieken en dalen tot de dood hen scheidt. De nieuwe, vierdelige AVROTROS-dramaserie IM vertelt dit universele en ontroerende liefdesverhaal. Hugo Heinen heeft het boek van Connie Palmen gebruikt om deze serie te schrijven. Michiel van Erp is de regisseur. De hoofdrollen worden gespeeld door Ramsey Nasr en Wende Snijders.

Verhaal IM

Als de 36-jarige Connie Palmen geeft een radio-interview aan de vileine interviewer Ischa Meijer (48) over haar succesvolle debuutroman De Wetten, vallen ze als een blok voor elkaar. Brutaal probeert Ischa haar na afloop te versieren. Ook al probeert Connie hem eerst nog op afstand te houden, er is geen ontkomen aan. Hun liefde is te sterk. 

Soms wordt de gelukzaligheid Ischa te veel en moet hij vluchten. Ischa’s hang naar andere vrouwen, de oorlog die nog steeds rossen in hem woedt, zijn getraumatiseerde jeugd; issues die Connie probeert te begrijpen en te doorgronden. Met horten en stoten probeert Ischa zijn zielenroerselen te delen met haar. In Amerika, het land waar ze meerdere keren naar toe gaan, voelt Ischa zich vrij en onbelast. Hij kan er werken en zich vrij voelen. Ondertussen is Connie in binnen-en buitenland steeds succesvoller, geeft ze lezingen en wint ze prijzen, terwijl Ischa zijn jaloezie met moeite kan bedwingen. 

Dan slaat het noodlot toe; binnen vijf weken overlijden zowel Ischa’s vader als moeder. Zou dit dan zijn verlossing zijn? Maar dan gaat Ischa plotseling dood. Connie bestrijdt de rouw die haar overstelpt, zoals een schrijfster betaamt: door over deze grote liefde te schrijven.

Cast van IM

De cast van IM kent tal van geweldige acteurs en actrices. Ramsey Nasr en Wende Snijders spelen de hoofdrol. Verder zijn er prominente rollen voor Guy Clemens, Hugo Koolschijn, Majd Mardo en Aus Greidanus jr. Verder zien we Elise Schaap, Carly Wijs, Sieger Sloot en Ingeborg Elzevier. Velen van hen kennen we ook uit andere series en films die ik hier al beschreef.

Makers

IM is geregisseerd door Michiel van Erp, geschreven door Hugo Heinen en geproduceerd door Het Familiedrama in samenwerking met AVROTROS. Ramsey Nasr won een Gouden Kalf voor zijn rol als Ischa Meijer tijdens het afgelopen Nederlands Film Festival.

IM (terug) kijken

AVROTROS zendt de vier afleveringen uit op maandag 28, dinsdag 29, woensdag 30 december en vrijdag 1 januari om 22.35 uur op NPO 1. De reeks is al volledig te kijken via NPO Plus.

Foto: AVROTROS – Bram van Woudenberg

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 december 2020 /