De Vaandeldrager vijf: cast en meer over deze telefilm

De Nederlandse telefilm De Vaandeldrager vijf van regisseur Joost van Hezik is vanavond – donderdag 25 januari – om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van De Vaandeldrager vijf.

De Vaandeldrager vijf

Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum, stormen vijf gemaskerde figuren binnen en gijzelen het kunstwerk van 175 miljoen euro. Ze dreigen het schilderij te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een slachtoffer van het Toeslagenschandaal, haar dochter om twaalf uur terugkrijgt. Ondertussen verbergen de staatssecretaris van Cultuur, zijn woordvoerster en de museumdirectrice zich in het toilet, waardoor de actievoerders in een onverwachte gijzelingssituatie belanden die Nederland in spanning houdt.

Cast De Vaandeldrager vijf

In de cast van De Vaandeldrager vijf zien we Sabri Saddik, Jorabelle Lukoki, Bright O’Richards, Mirjam Stolkwijk, Eelco Smits, Malou Gorter, Valentijn Benard, Asma el Mouden, Bas Keijzer. Waar je deze acteurs en actrices van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

Joost van Hezik

Joost van Hezik is niet alleen de regisseur van De Vaandeldrager vijf; hij heeft ook het scenario geschreven. Dat deed hij samen met Shariff Nasr. De film is uitgebracht door producent Hazazah Pictures. Joost van Hezik kun je kennen als regisseur van Zenith * en TreurTeeVee.

Telefilm De Vaandeldrager vijf gemist?

Telefilm De Vaandeldrager vijf is te kijken op donderdag 25 januari om 20.25 uur bij de KRO-NCRV op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

De Vaandeldrager vijf is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

De telefilms zijn allemaal om 20.25 uur op NPO3 te zien.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

25 januari 2024 /