De Vaandeldrager vijf: cast en meer over deze telefilm

De Nederlandse telefilm De Vaandeldrager vijf van regisseur Joost van Hezik is vanavond – donderdag 25 januari – om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van De Vaandeldrager vijf.

De Vaandeldrager vijf

Bij de onthulling van Rembrandts De Vaandeldrager in het Rijksmuseum, stormen vijf gemaskerde figuren binnen en gijzelen het kunstwerk van 175 miljoen euro. Ze dreigen het schilderij te vernietigen tenzij hun vriendin Debbie, een slachtoffer van het Toeslagenschandaal, haar dochter om twaalf uur terugkrijgt. Ondertussen verbergen de staatssecretaris van Cultuur, zijn woordvoerster en de museumdirectrice zich in het toilet, waardoor de actievoerders in een onverwachte gijzelingssituatie belanden die Nederland in spanning houdt.

Cast De Vaandeldrager vijf

In de cast van De Vaandeldrager vijf zien we Sabri Saddik, Jorabelle Lukoki, Bright O’Richards, Mirjam Stolkwijk, Eelco Smits, Malou Gorter, Valentijn Benard, Asma el Mouden, Bas Keijzer. Waar je deze acteurs en actrices van kent? We zetten het voor je op een rijtje:

Joost van Hezik

Joost van Hezik is niet alleen de regisseur van De Vaandeldrager vijf; hij heeft ook het scenario geschreven. Dat deed hij samen met Shariff Nasr. De film is uitgebracht door producent Hazazah Pictures. Joost van Hezik kun je kennen als regisseur van Zenith * en TreurTeeVee.

Telefilm De Vaandeldrager vijf gemist?

Telefilm De Vaandeldrager vijf is te kijken op donderdag 25 januari om 20.25 uur bij de KRO-NCRV op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

De Vaandeldrager vijf is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

De telefilms zijn allemaal om 20.25 uur op NPO3 te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 januari 2024 /