Ontdek alles over Shotgun cast; online serie met Iliass Ojja

De nieuwe Nederlandse serie Shotgun! van BNNVARA is vanaf vandaag – maandag 28 november – zeven weken lang iedere maandag om 16.00 uur te kijken op het YouTube-kanaal van NPO3 en de site van de zender. Iliass Ojja speelt in Shotgun! een eigenzinnige rijleraar. Ontdek in dit artikel alles over de komische webdramaserie Shotgun en de cast.

Shotgun!

Een leerling met dwanggedachten, iemand die rijles net iets te gezellig vindt en een te nonchalante leerling die een gevaar vormt op de weg. Rijles is er voor iedereen. In de webdramaserie Shotgun! kruipen ze allemaal achter het stuur bij de eigenzinnige én eigenwijze rijleraar Driss (Iliass Ojja). Iedere aflevering gaat Driss op een avontuurlijke roadtrip.

Driss leert zijn uiteenlopende leerlingen niet alleen fileparkeren, invoegen en hellingtrekken, maar biedt ze vooral een luisterend oor. Driss’ lesauto fungeert als een praktijk, waarin zijn leerlingen variëren van psycholoog tot psychopaat. Maar tot welke van de twee behoort Driss zelf? Kan hij zijn verleden achter zich laten of blijft hij ervoor wegrijden? En wie stapt er deze week in? Het is tijd voor rijles.

Illiass Ojja

Iliass Ojja vertelt: “Volgens mij houdt elke rijleraar er zijn eigen maniertjes op na. Die van mij maakte van elk kenteken een gekke zin en ik betrap mezelf erop dat ik dat nu ook doe. Maar de maniertjes van Driss overnemen? Dat gaat wel ver. Welke maniertjes dat zijn? Daar kom je in de serie achter!” 

Cast Shotgun!

De cast van Shotgun! wordt gevormd door Iliass Ojja, Roos Wiltink, Jonathan Huisman, Ciraj Amalal, Olaf Ait Tami, Ronald Kalter en Redouan Azmi. Daarnaast komen er ook nog verschillende andere acteurs en actrices voorbij. Waar je de zeven hoofdrolspelers uit de Shotgun cast van kent? We zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Acteurs Shotgun!

  • Iliass Ojja kennen we als Younes – Taxi – Al Saddiqi uit Mocro Maffia. Recent zag je hem ook in Zina en in shows als Expeditie Robinson 2022 en De Verraders. Hij was daarnaast in Klem te zien als Mounir. Ik leerde deze acteur kennen in Shouf shouf habibi, waarin hij debuteerde als Driss Bentarek. Op dit moment werkt Iliass Ojja aan de film Oei, ik groei!
  • Roos Wiltink zag je als de jonge Sonja Holleeder in Judas. Daarnaas speelde ze eerder in bijvoorbeeld De 12 van Oldenheim, als Rosa in Hoe overleef ik? en als Rosie in Lost in the Game.
  • Jonathan Huisman werkt op dit moment aan de kortfilm Redrum, maar je zag hem dit jaar ook al in Strijder. Deze acteur ken je verder uit series als de webserie Hitte, Morten en Ik weet wie je bent.
  • Ciraj Amalal ken je uit de serie Oogappels, waarin je hem letterlijk zag opgroeien. Hij speelt de rol van Max, de zoon van Dina (Maryam Hassouni / Sam Ghilane) en Tim (Jeroen Spitzenberger). Daarnaast speelde Ciraj Amalal ook in de serie H3L.
  • Olaf Ait Tami zag je bijvoorbeeld in Meskina en De Hokje. Daarnaast speelde hij ook mee in de Ferry-film. In 2022 heeft Olaf Ait Tami verschillende gave rollen op zijn naam staan. Zo zag je hem in Sihame en Het Gouden Uur. Momenteel werkt Olaf Ait Tami aan De Vuurlinie en tv-serie Anoniem.
  • Ronald Kalter is een jonge acteur uit Leeuwarden; je zag hem onder andere in De Slag om de Schelde. Hij speelde Dirk Visser een dokterszoon uit Middelburg, die een steen door een autoruit gooide. De oplettende kijker zag hem ook in De Oost en Het verhaal van Nederland. Ronald Kalter speelde ook in Good Bad Girl.
  • Redouan Azmi zag als Kamal in Mocro Maffia seizoen 3.

Makers

De serie Shotgun! is gemaakt naar het idee van Levi Verspeek. Hij schreef de reeks samen met Jard Struik en Esra Ghilane en verzorgde daarnaast zelf de regie. Shotgun! is een coproductie van BNNVARA, KeyFilm en Heat en kwam tot stand met steun van het NPO-fonds.

Shotgun kijken

In 2020 won de pilot van Shotgun! de 3LAB webserie contest, waardoor er een heel seizoen gemaakt mocht worden. Vanaf 28 november kun je nu kijken naar de complete webserie. Iedere maandag kun je om 16.00 uur kijken naar een nieuwe aflevering op het YouTube-kanaal van NPO3 en NPO3.nl. Mocht-ie aangeven dat je niet vanuit het buitenland kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding en zet de server op Nederland. Veel webseries komen later ook op tv, zoals de Edelfigurant. Natuurlijk delen we het als dit ook voor Shotgun! geldt.

Foto: BNNVARA / KeyFilm / Heat

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 november 2022 /