Triq Salama: cast, Najib Amhali debuteert als regisseur én meer…

Najib Amhali debuteert als regisseur met de telefilm Triq Salama. In deze film zien we ook de Vlaamse acteur Dries De Sutter. Reden dus voor ons om verder in het verhaal en de cast van Triq Salama te duiken. Deze telefilm is vanavond – donderdag 18 januari – om 20.30 uur bij de EO op NPO3 te kijken.

Triq Salama (film)

In de komische – met een lach en een traan – roadmovie Triq Salama, van regisseur Najib Amhali *, reist Nadia Messaoudi samen met haar hele gezin in het uiteenvallende busje van haar vader naar een bruiloft in Marokko. In de hoop haar verloofde aan haar ouders te kunnen voorstellen, probeert Nadia gedurende de reis de band met haar afstandelijke moeder te verstevigen. Iets wat niet gemakkelijk gaat. En wanneer de reis onverhoopt allerlei andere familieproblemen boven water haalt, is het nog maar de vraag of moeder en dochter zich kunnen herenigen.

Cast Triq Salama

De Triq Salama cast bestaat uit Hajar Fargan, Fatima Khanfour, Zouhair Mtazi, Omar Ahadaff, Redouan Azmi, Marouane Meftah, Asma El Mouden en Nizar El Manouzi. Maar op Instagram zagen we ook dat de Vlaamse acteur Dries De Sutter een rol heeft in deze Nederlandse film. Tijd dus om meer te ontdekken over de Triq Salama cast.

Acteurs uit telefilm Triq Salama ken je van…

Nieuwsgierig naar waar je de acteurs van kent? We zetten de cast van Triq Salama op een rijtje:

  • Hajar Fargan debuteerde in Zina. We zagen haar daarna nog in de kortfilm Levenslang.
  • Fatima Khanfour zag je bijvoorbeeld in de mini serie Katwalk, maar ook in Marokkaanse bruiloft en de serie Bestseller Boy.
  • Zouhair Mtazi heeft tal van kleine rollen op zijn naam, zoals recent nog in Hardcore Never Dies.
  • Omar Ahadaff is te zien in De Tatta’s 2. Maar we kennen hem ook uit Mocro maffia, Zina en Het Gouden Uur.
  • Redouan Azmi was kort te zien in zowel Mocro Maffia als Shotgun.
  • Marouane Meftah ken je als Komtgoed uit Mocro Maffia. Daarnaast speelde hij Appie in De Tatta’s en zagen we hem in Zina. Hij zal ook te zien zijn in Game On als Issam.
  • Asma El Mouden speelde bijvoorbeeld mee in Bestseller Boy, Zina en recent Crypto Boy.
  • Nizar El Manouzi was recent te zien in De droom van de jeugd. Maar hij speelde ook mee in Mocro Maffia en Catacombe.
  • Dries De Sutter zag je eerder in Trouw met mij, maar we zagen hem bijvoorbeeld ook in Billie vs Benjamin en recent in Onderhuids. Deze Vlaamse serie is recent in Nederland toegevoegd aan het aanbod van Prime.

Najib Amhali als regisseur

Najib Amhali is de regisseur van de telefilm Triq Salama. We kennen hem natuurlijk als cabaretier en als acteur. En nu heeft Najib Amhali dus een film geregisseerd. De EO-Telefilm Triq Salama, oftewel: ‘reis in vrede’, is gebaseerd op het verhaal van Nora Akachar. Over zijn regiedebuut vertelt regisseur Najib Amhali het volgende: “Ik kreeg de ongelooflijke kans om een film te regisseren en het was een overweldigende ervaring. Er kwam zoveel op me af, maar gelukkig had ik het genoegen om met een fantastisch team te werken en met acteurs die heel Nederland moet zien. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans die de EO en producent NL Film mij hebben gegeven.”

Makers

De EO-Telefilm Triq Salama is geproduceerd door NL Film met een financiële bijdrage van het CoBO-Fonds. Najib Amhali is de regisseur. Sofie Tseng heeft het scenario geschreven naar het verhaal van Nora Akachar.

Triq Salama gemist?

Triq Salama is te kijken op donderdag 18 januari om 20.30 uur bij de EO op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

Triq Salama is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder:

De telefilms zijn allemaal om 20.30 uur op NPO3 te zien.

Foto: EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 januari 2024 /