Paria: cast en meer over deze telefilm van Edson da Conceicao

De Nederlandse telefilm Paria van regisseur Edson da Conceicao en scenarist Philip Delmaar is donderdag 22 februari om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van Paria.

Paria

Wanneer een gevluchte familie uit Ghana eindelijk een woning krijgt toegewezen in een mooie buurt in Nederland, lijkt hun droom van een nieuw leven compleet. Maar wanneer de vader angstaanjagende gebeurtenissen begint waar te nemen in hun huis, blijkt het juist de start van een verontrustende nieuwe nachtmerrie.

Cast Paria

De cast van Paria telt zowel bekende als onbekende namen. Tijd om ze op een rijtje te zetten. Zo worden de hoofdrollen in de telefilm Paria gespeeld door Emmanuel Ohene Boafa, Kimberley Agyarko, Aminata Soumaoro, maar we zien ook Martijn Nieuwerf, Rian Gerritsen, Thomas Höppener, Micha Hulshof, Michiel Kerbosch, Joke Talsma, Mara van Vlijmen, Maeve van der Steen en Bram Flick.

 • Emmanuel Ohene Boafa zag je recent nog in Eerste Hulp Bij Kerst, maar ook in Wij Zijn Beesten. Verder kun je kennen uit series als Thuisfront en De Maatschap. Maar ook uit telefilms als Dojo en Herman vermoordt mensen. Net als een aantal anderen uit de Paria cast werkte hij ook mee aan Rampvlucht.
 • Kimberley Agyarko debuteerde in 2014 in Spangas als Abeniba. We zagen haar in verschillende kortfilms en een paar jaar geleden in Misfit: The Switch.
 • Aminata Soumaoro debuteert in de telefilm Paria.
 • Martijn Nieuwerf * zag je eveneens in Rampvlucht, maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Diepe Gronden en Commando’s. Hij was van 2014-2018 te zien in Flikken Maastricht als Jens Bols.
 • Rian Gerritsen * zag je recent als Brenda in Five Live. Maar ze speelde ook mee in Rampvlucht en De Bellinga’s: Huis op stelten. Maar je zag haar ook in Ten minste houdbaar tot en Het jaar van Fortuyn.
 • Thomas Höppener kun je kennen uit Rampvlucht. Maar ook uit Joardy en De Libi. Hij kreeg voor zijn rol in die laatste film een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Bijrol. Daarnaast kun je hem ook kennen uit het theater. Recent zag je hem in Sleepers en binnenkort in de nieuwe serie Sphinx.
 • Micha Hulshof * zag je recent in Zomervacht en De Vuurlinie (die nu op Netflix staat). Maar hij speelde bijvoorbeeld ook mee in Doodstil en Fenix.
 • Michiel Kerbosch *kun je ook herkennen als Wegwijspiet. Maar je zag hem ook langer geleden als Mario in Spijkerhoek. Recent speelde hij ook in Flikken Maastricht en De Bellinga’s: Vakantie op stelten.
 • Joke Talsma kun je bijvoorbeeld kennen als Marlies uit Pleidooi, maar ook van De Daltons (als moeder van Gijs-Jan). Meer recent zag je haar in De verschrikkelijke jaren tachtig, Tropenjaren en Oogappels.
 • Mara van Vlijmen * zag je recent als Ans in Het Gouden Uur. Maar we zagen haar bijvoorbeeld ook in GIPS en heel wat jaartjes geleden als Simone in Keyzer & De Boer advocaten. Ze speelde daarnaast Beatrix in de tv-serie Beatrix, Oranje onder Vuur.
 • Maeve van der Steen sprak tal van luisterboeken * in. Daarnaast zag je haar recent in tal van kortfilms. Wat langer geleden zagen we haar als Henny in Toen was geluk heel gewoon. En als Karin in Spijkerhoek.
 • Bram Flick debuteerde in 2012 in Achtste Groepers Huilen Niet, daarna was hij nog te zien in Vroeger wat het anders en Toen wij de tijd hadden.

Edson da Conceicao

Edson da Conceicao is de regisseur van de telefilm Paria. Waar je hem van kunt kennen? Hij heeft verschillende kortfilms gemaakt, zoals Mania, Porfotto en Laatste Rit. Op Videoland kon je een paar jaar geleden kijken naar De Sterfshow. En hij was als co-regisseur betrokken bij de serie Rampvlucht.

Philip Delmaar

Het scenario van Paria is geschreven door Philip Delmaar. Die kun je ook kennen van De droom van de jeugd, Zenith, El Houb, Bonny & Clyde, Doodstil, maar ook van Hoogvliegers, Keizersvrouwen en Zuidas. Kortom: heel veel bekende namen.

Telefilm Paria gemist?

Telefilm Paria is te kijken op donderdag 22 februari om 20.25 uur bij VPRO op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

Paria is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

De telefilms zijn allemaal om 20.25 uur op NPO3 te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2024 /