Pulang: cast en meer over deze telefilm

De Nederlandse telefilm Pulang van regisseur Martin Schwab en scenarist Raoul Groothuizen is donderdag 1 februari om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van Pulang.

Pulang

De goedbedoelende maar impulsieve Agus (Joenoes Polnaija) neemt zijn puberdochter Robin (14, gespeeld door Joy Esschendal) voor de zomervakantie mee naar zijn ouders in de Molukse wijk. Hier hoopt hij hun vader-dochterrelatie te verbeteren en de verhollandste Robin kennis te laten maken met de Molukse cultuur: het vechtvliegeren, eten, de muziek, saamhorigheid en spiritualiteit. Maar onverwerkte trauma’s binnen de familie zetten hun relatie op scherp, waarbij vader en dochter steeds verder van elkaar af dreigen te drijven.

Cast Pulang

In de cast van Pulang zien we Joenoes Polnaija, Joy Esschendal, Nel Lekatompessy, Alexander Lekatompessy, Gerson Oratmangoen. Maar we zien ook in de Pulang cast Jenahro Lewerissa, Gillis Biesheuvel, Martijn Apituley, Esther Scheldwacht, Denise Aznam en Francois Pical.Namen die mij niet meteen iets zeggen. Vandaar dat ik even op een rijtje zet, waarvan je ze kunt kennen.

 • Joenoes Polnaija zag je recent in bijvoorbeeld Doodstil en Hardcore Never Dies.
 • Joy Esschendal debuteert in de cast van Pulang.
 • Nel Lekatompessy zagen we eerder in De Punt en Verborgen verhalen.
 • Alexander Lekatompessy kon ik verder niets over terug vinden.
 • Gerson Oratmangoen zag je bijvoorbeeld in Dit zijn wij en wat langer geleden in StartUp.
 • Jenahro Lewerissa was eerder te zien in Meester Kikker.
 • Gillis Biesheuvel zag je bijvoorbeeld in Sleepers, Judas en Trecx.
 • Martijn Apituley zag je als Guus in Medisch Centrum West en als Sukandar in Westenwind. Zijn meest recente rol op IMDB is die van Ferry in Zusjes.
 • Esther Scheldwacht zag je bijvoorbeeld in de voorstelling De eeuw van mijn moeder en Dag & Nacht.
 • Denise Aznam is nanny Farah in Ninja Nanny, maar je kent haar ook uit Celblok H*. Verder zag je haar in Flikken RotterdamZina en Doodstil. Recent zagen we haar ook in Dertigers Nederland.
 • Francois Pical kan ik verder niet zoveel over vinden.

Martin Schwab

Pulang is een telefilm van scenarist Raoul Groothuizen (die een aantal kortfilms op zijn naam heeft) en regisseur Martin Schwab. Denk je nu: die naam ken ik toch. Nou, dat kan heel goed kloppen. Martin Schwab heeft namelijk ook heel veel ervaring als acteur. Zo was hij jarenlang te zien in Baantjer als Keizer. En in Onderweg naar morgen speelde hij dan weer meer dan tweehonderd afleveringen Gyman. De Vlaamse kijkers zagen hem voorbij komen in Wittekerke, Bex & Blanche en Wolven. Zijn meest recente rol is die van Pradeep in Everybody Loves Diamonds (die in 2023 uitkwam op Prime Video). Als regisseur kennen we hem van Flikken Rotterdam en Flikken Maastricht (waarvan vrijdag seizoen 18 start).

Telefilm Pulang gemist?

Telefilm Pulang is te kijken op donderdag 1 februari om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

Pulang is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

De telefilms zijn allemaal om 20.25 uur op NPO3 te zien.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 februari 2024 /