Nederlandse film Leeuwin: cast met Apollonia Sterckx en Nora Dari

De Nederlandse film Leeuwin met in de cast de Vlaamse actrices Apollonia Sterckx en Nora Dari draait in de bioscoop. Deze sportieve jeugdfilm gaat over een 15-jarig voetbaltalent Rosi, gespeeld door Alyssa van Ommeren.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 29 juli 2022 op VlaamsKijken; ik heb het op woensdag 25 april 2023 bijgewerkt, omdat Leeuwin nu in de bioscoop te zien is.

Leeuwin

Als de Surinaamse Rosi (Alyssa van Ommeren) – een 15-jarig meisje met meer voetbaltalent dan zelfvertrouwen – naar Nederland moet verhuizen gaat niets meer vanzelf. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi lijkt uitkomst te bieden.

Leeuwin cast

De Leeuwin cast bestaat uit jong talent en bekende Nederlandse acteurs. Maar wat opvalt: we zien ook de Vlaamse actrices Apollonia Sterckx en Nora Dari in de cast van Leeuwin. De hoofdrol wordt gespeeld door Alyssa van Ommeren, andere rollen zijn er voor Jay Karim-Jonker, Sanguita Akkrum, Urvin Monte, Manou Jue Cardoso, Yip Andjar, Doumaya Ahouaoui en Cees Geel.

Nora Dari

Nora Dari zag je recent als Alliyah in de film FOMO. Deze actrice is bij het grote publiek bekend geworden als Yasmina uit wtFOCK. Verder speelde ze onder andere in Panna, de Nederlandse web-serie Koeriers, De Verraders België en Ghost Tropic. Daarnaast was ze deelneemster aan de Vlaamse De Verraders.

Apollonia Sterckx

De Vlaamse actrice Apollonia Sterckx zien we al vanaf haar derde in de rol van Britney Van Notegem in de serie Thuis. Daarnaast was ze in kortfilms Waarom Wraak? en #Real_Friends te zien. Wist je dat ze verder aan de weg timmert als dj ÀPI, model en influencer. in Leeuwin zien we Apollonia Sterckx als Jitte.

Acteurs en actrices Leeuwin

Nieuwsgierig naar waar je de Nederlandse acteurs en actrices uit de Leeuwin cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Alyssa van Ommeren die de hoofdrol speelt in Leeuwin, schopte het in 2021 tot de liveshows van The Voice of Holland. Ze debuteert met deze rol als actrice.
  • Jay Karim-Jonker is de zoon van acteur Edwin Jonker* en musicalster / zangeres Nurlaila Karim*. Ook voor Jay Karim-Jonker betekent dit zijn debuut op het witte doek.
  • Sanguita Akkrum* zag je eerder bijvoorbeeld in Nieuw Zeer en Voetbalvrouwen. Recent zag je haar nog als Jessie voorbij komen in aflevering 7 van Dag & Nacht.
  • Urvin Monte ken je uit Meisje van Plezier en GTST. Maar wist je dat hij net als Sanguita Akkrum ook in Voetbalvrouwen te zien was?
  • Manou Jue Cardoso speelt in Gamekeepers (de rol van Lizzy), H3L, Brugklas en De Ludwigs.
  • Yip Andjar zag je eerder in Brugklas als Timo.
  • Soumaya Ahouaoui is op dit moment te zien in de film Marokkaanse Bruiloft. Je zag haar ook in de serie Zina, klik om de link om nog meer over deze actrice te lezen. Maar denk ook aan Het Gouden Uur en Faithfully Yours.
  • Cees Geel* ken je bijvoorbeeld van Flikken Rotterdam en de indrukwekkende film Simon. Recent zag je hem in Rampvlucht.

Makers Leeuwin

De regie is in handen van Raymond Grimbergen die eerder de hitserie Brugklas en de bijbehorende speelfilm Brugklas: De tijd van m’n leven maakte. Het scenario van Leeuwin is geschreven door Jeroen Margry (De club van lelijke kinderen) en co-writer Bodil Matheeuwsen. Leeuwin is een productie van Levitate Film (De Slag om de Schelde en Stromboli) in coproductie met The Media Brothers en de NTR. De film kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds.

Leeuwin in bioscoop kijken

Leeuwin is sinds medio april 2023 in de bioscoop te kijken. Zowel in Nederland als in België.

Nederlandse film Leeuwin: cast met Apollonia Sterckx en Nora Dari
Nederlandse film Leeuwin: cast met Apollonia Sterckx en Nora Dari

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2023 /