Sihame: cast met Ahlaam Teghadouini op Streamz kijken

Ahlaam Teghadouini – die we kennen uit Hoodie en Grond – speelt de hoofdrol in de Nederlandse wraakserie Sihame over exposing en shaming. Ze zint op wraak, nadat er een seksvideo van haar online is geplaatst. De serie is bedacht door Achmed Akkabi en geregisseerd door Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot. De Sihame cast telt veel jong talent, zoals Ahlaam Teghadouini. Ontdek in dit artikel alles over het verhaal en de Sihame cast.

Dit bericht over de Sihame cast schreef ik op 28 augustus 2022 toen de reeks op tv kwam in Nederland; hij heeft een update gekregen op woensdag 13 april nu de serie in België op Streamz te kijken is.

Sihame

De 18-jarige Sihame (Ahlaam Teghadouini) is slachtoffer van exposing; er is een seksvideo van haar en haar ex-vriend online geplaatst. De video verspreidt zich razendsnel op haar school, in de buurt en binnen haar familie. Zowel on- als offline wordt ze aan de schandpaal genageld. Ze kan niet meer over straat zonder geïntimideerd en geterroriseerd te worden en de appjes met seksverzoeken, haatcomments en dreigementen blijven binnenstromen. Haar kans op een normaal leven lijkt voorgoed voorbij. Sihame ziet nog maar één uitweg: wraak nemen op de jongens die verantwoordelijk zijn voor het exposen. Met grof geweld pakt ze haar macht terug. 

Sihame kijken

Sihame is in Nederland en België te kijken. In augustus 2022 kwam de serie in Nederland op tv, maar anno 2023 kun je alle aflevering terugkijken via NPO Start. In België staat-ie op Streamz. Heb je geen Streams-abonnement, maar wil je de reeks wel buiten Nederland kijken? Dat kan! Als je buiten Nederland woont, kun je alleen via de NPO Start website kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Nu terug naar de cast en het verhaal van Sihame:

Sihame cast

De cast van Sihame bestaat onder andere uit: Ahlaam Teghadouini (Sihame), Hamza Othman (Anouar), Selin Akkulak (Hatice), Ahmed Bouyaghroumni (Bolle), Ismael Laglag (Beltegoed), Stephen Rutayisire (Chupa), Harun Balci (Mesut), Imene Aggoun (Waf), Bram Klappe (Scorsese), Kaltoum Boufangacha (Hafida), Urmie Plein (Bea), Rami Kooti Arab (Flesje). Overwegend jonge acteurs, die stiekem al best wat ervaring hebben opgedaan. We zetten op een rijtje waar je de Sihame cast nog meer van kunt kennen.

Ahlaam Teghadouini

Ahlaam Teghadouini is in 1997 geboren in het Nederlandse Gouda. Op haar zevende verhuisde ze naar Brussel. De Vlaamse kijkers leerden haar kennen in Hoodie als Kenza Benali. Op Netflix zie je haar momenteel in de serie Grond als Nadia Boulasmoum. En ze gooide hoge ogen in de succesvolle reeks Roomies. Ahlaam Teghadouini speelde verder in verschillende producties van het Brusselse collectief TinT en is actief als ambassadrice van het Brusselse jeugdtheater BRONKS. Naast acteren speelt Ahlaam Teghadouini ook graag piano, schrijft ze liedjes en zingt en danst ze graag.

Acteurs en actrices uit Sihame

 • Hamza Othman speelde eerder in Wacht ff (Ghulam), GTST (Ilyas El Amrani) en de serie H3L van Videoland, die vanaf donderdag op VTM GO te kijken is. Hamza Othman debuteerde i 2019 in de serie #Forever.
 • Selin Akkulak debuteerde in 2010 in de reeks Vrijland. Daarna was ze – net als Hamza Othman – te zien in #Forever. Recent zag je haar in Oogappels.
 • Ahmed Bouyaghroumni zag je recent als Yassine in El Houb. In Komtgoed en Mocro Maffia nam hij de rol van Havik voor zijn rekening. Hij zal verder te zien zijn in Rundfunk: Duco & Roy.
 • Ismael Laglag behoorde – net als Ahmed Bouyaghroumni – tot de Mocro Maffia cast.
 • Stephen Rutayisire debuteerde in de film All You Need Is Love als Kerst Host. Daarna zagen we hem als Wesley in H3L. Maar je kon hem ook spotten in Dirty Lines als geluidsjongen en als Bas in Oogappels.
 • Harun Balci debuteerde in 2016 als Mustafa Aziz in Flikken Maastricht. Daarna was hij te zien in verschillende series, zoals Nieuw Zeer, Koppensnellers en Follow de SOA. Ook deze acteur spotte je in Oogappels.
 • Imene Aggoun zien we als Waf in de Sihame cast. Met deze rol debuteert ze.
 • Bram Klappe debuteerde als Zoltan in Zeven Kleine Criminelen, daarna zagen we hem in verschillende kortfilms. Verder kun je hem kennen uit De slet van 6VWO, Sas heeft een SOA, Nood en de film Do Not Hesitate. Recent zag je hem in Dojo en hij werkt aan de kortfilm Ver Gekomen.
 • Kaltou Boufanghacha zagen we in Morten in haar eerste grote rol; ze speelde Dounia. Verder kun je haar kennen uit Papadag en de Luizenmoeder film. En recent ook in Het jaar van Fortuyn.
 • Urmie Plein zag je recent in Diepe Gronden. Ze speelde Anna in Red Light, maar je zag haar ook in Lieve Mama, jaren geleden speelde ze de rol van Dolores in A’dam & E.V.A.
 • Ramie Kooti Arab debuteerde – net als mede Sihame cast lid Bram Klappe – in Zeven Kleine Criminelen. Hij speelde Wahid. We zagen hem als Sabir in Hoe mijn keurige ouders in de bak belandden. In Brugklas speelde hij meer dan honderd aflevering Farid en in Wadoeje de rol van Amir. Hij speelt ook in En Nu Ben Ik Verliefd.

Exposing en shaming: een maatschappelijk probleem

Steeds meer jongeren hebben te maken met exposing en online shaming, waarbij seksuele beelden zonder toestemming worden gedeeld. Vaak gebeurt dit in expose-groepen via berichtendiensten zoals Telegram. De impact op de slachtoffers is groot: ze hebben levenslang, terwijl daders vaak hun straf ontlopen.

Makers

De achtdelige KRO-NCRV serie Sihame is bedacht door Achmed Akkabi (Mocro Maffia) en geregisseerd door Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot. Hoofdschrijver is Leila Sahir. De serie is geproduceerd door Fiction Valley in coproductie met KRO-NCRV. Fiction Valley kun je kennen van recente series en films als Meltem, Lieve Mama, Dirty Lines, Forever Rich, Het A-Woord, AAP en Deep Shit. Maar denk ook aan Sleepers, Hockeyvaders en The Takeover.

Achmed Akkabi

Achmed Akkabi* heeft de serie Sihame bedacht. Hij vertelt: “Sihame is een female-driven project, waarmee we een bijdrage leveren aan een gelijkwaardiger filmlandschap. Ik ben trots dat met deze serie twee regisseurs hun dramadebuut maken. Mijn ambitie met betrekking tot talentontwikkeling, diversiteit en inclusiviteit is groot en ik ben de NPO, KRO-NCRV en Fiction Valley heel dankbaar dat ik dit met het opzetten van Sihame voort mag zetten.”

Regisseurs Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot

Regisseurs Shamira Raphaëla en Lisette Donkersloot debuteren met de tv-serie Sihame. “We kaarten een steeds groter wordend, maar vaak nog onzichtbaar maatschappelijk probleem aan: online exposing. Zowel qua onderwerp als vorm willen wij als vrouwelijke regisseurs een statement maken door female rage & revenge inzichtelijk te maken, wat de serie in alle opzichten gedurfd en uitgesproken maakt. Daar waar het uiten van agressie vooralsnog is voorbehouden aan voornamelijk mannelijke karakters, tonen we dit met Sihame vanuit een vrouwelijk perspectief. Sihame is onbevreesd en gewelddadig en daarmee slachtofferrol en schaamtecultuur ontstijgend. Een krachtig hoofdpersonage dat haar macht terugpakt en losbreekt van de traditionele conventies binnen de samenleving.”

Foto: KRO-NCRV – Thijmen Doornik.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 april 2023 /