Telefilm Happy Palace: cast en meer over film Nicole van Kilsdonk

De Nederlandse telefilm Happy Palace van regisseur Nicole van Kilsdonk is vanavond – donderdag 8 februari – om 20.25 uur op NPO3 te kijken. Lees hier alles over het verhaal en de cast van Happy Palace. Met Lisa Man, die je eerder in diverse Vlaamse series zag.

Happy Palace

Een dark dramady over de wereld voor en achter het doorgeefluik van Chin. Ind. familierestaurant Happy Palace. Na het overlijden van vader Chang (Aaron Wan *) komt het slechtlopende restaurant in handen van zijn kinderen de 34-jarige Yung Ling (Donna Tang) en de 32-jarige Lok Man (Tenzing Woing). Maar samenwerken als een geoliede machine is er niet bij; het oud zeer tussen broer en zus laait hoog op als ze in hun oude rolpatronen vervallen. Net als Yung Lings liefde voor het traditionele Chinese eten het restaurant lijkt te redden, verschijnt een malafide achtertante ten tonele. Wie of wat moet geofferd worden zodat de familie Wu écht verder kan?

Cast Happy Palace

De Happy Palace cast wordt gevormd door Donna Tang, Tenzing Woing, Mei Ling Wan, Aaron Wan, Chloe Cheung, Steef Cuijpers, Lisa Man, Joep Vermolen, Valentijn Benard, Janni Goslinga * en Yassine Chigri. Misschien zeggen die namen je niet meteen iets, maar we zetten ze natuurlijk even op een rijtje.

 • Donna Tang was de afgelopen tijd in verschillende kortfilms te zien.
 • Tenzing Woing debuteert als acteur in de cast van Happy Palace. Hij is daarnaast ook maker van een kortfilm.
 • Mei Ling Wan had eerder rollen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, LOIS en A’dam – E.V.A.
 • Aaron Wan heeft tal van kleine rollen op zijn naam staan. Recent zag je hem vaker in De verschrikkelijke jaren tachtig.
 • Chloe Cheung debuteert in de telefilm Happy Palace.
 • Steef Cuijpers zal later ook te zien zijn in de telefilm Casting Call. En hij werkt aan Buenas Chicas. Maar je kent hem van bijvoorbeeld Ferry De Serie (waarin hij Arie Tack speelt). Steef Cuijpers * zag je verder in Cool Abdoul. Maar denk ook aan JosAdem in, Adem uit, Onze Straat en Good Bad Girl.
 • Lisa Man ken je dan weer van Vlaamse series als Clan, Vossenstreken en Coppers.
 • Joep Vermolen leerden we kennen als Toon. Maar je zag hem ook in Het geheime dagboek van Hendrik Groen, in Toen wij de tijd hadden en Papadag. Recenter zag je hem in Only You en De oneindige slijmfilm.
 • Valentijn Benard zag je recent in de telefilm De Vaandeldrager Vijf. Maar je kent hem ook van TrecxHockeyvaders en als Onno in De Poli
 • Janni Goslinga zag je recent bijvoorbeeld in Oogappels en Net als in de Film. Maar denk ook aan The Spectacular, Ares en Als De Dijken Breken.
 • Yassine Chigri zag je recent in Bestseller Boy, Sihame, Forever Rich en Meskina.

Nicole van Kilsdonk

Nicole van Kilsdonk maakt altijd films, die maatschappelijke relevantie hebben. Of zoals op haar site wordt omschreven: “Haar werk is veelal ‘crossover’: geëngageerde verhalen over de tijd waarin we leven op een toegankelijke manier verteld, waarin spelregie voorop staat.” Je kunt haar kennen van onder andere Okedoeibedankt, Rudy’s Grote Kerstshow, Oude liefde, Ventoux en Onder het hart. Ontdek hier nog meer producties van Nicole van Kilsdonk. *

Telefilm Pulang gemist?

Telefilm Happy Palace is te kijken op donderdag 8 februari om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO3. Heb je ‘m gemist? Geen probleem. Je kunt de telefilm terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit het buitenland kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding. Zet die eerst op Nederland, voordat je naar NPO Start gaat. 

Telefilm 2024

Happy Palace is één van de telefilms die je de aankomende tijd bij de NPO kunt kijken. In het telefilm 2024 overzicht zien we verder: 

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

8 februari 2024 /