Red Light bedacht door Carice van Houten en Halina Reijn

Red Light: de nieuwe tv-serie van VTM en BNNVARA is bedacht door Carice van Houten en Halina Reijn. Zij hebben samen het productiehuis Man Up. Met hun bedrijf willen ze belangwekkende verhalen vertellen vanuit een vrouwelijk perspectief. Een mooie missie, waarbij ik het persoonlijk toejuich dat ze hier meteen een Nederlands-Vlaamse co-productie van maken. Zo kunnen ze inderdaad nog meer mensen bereiken.

Red Light

Halina Reijn en Carice van Houten vertellen: “Red Light is een verhaal met enorme urgentie, over vrouwen, seksualiteit en macht. We zijn erg trots dat na lange voorbereiding de opnames nu gaan beginnen. We geloven dat Red Light een zeer wervelende, actuele serie wordt.” Er wordt in ieder geval flink wat budget voor uitgetrokken, waarbij ze €1.300.000 uit het Mediafonds hebben ontvangen van het Vlaams Audiovisueel  Fonds. Dat is 16% van totaalbudget project in deze fase.

Hoofdrol

De twee acterende vriendinnen namen niet alleen het initiatief voor deze nieuwe tv-serie; ze zullen er ook samen in te zien zijn. Samen met Maaike Neuville, spelen Carice van Houten en Halina Reijn namelijk de hoofdrollen in deze serie. Welke acteurs en actrices je verder kunt verwachten in Red Light lees je hier. De Vlaamse namen die bekend zijn gemaakt vandaag zijn in ieder geval niet de minste. Op de andere Nederlandse namen is het nog eventjes wachten.

Regie en script

De regie van de serie is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder dit jaar De Twaalf, een reeks die op Canneseries de prijs kreeg voor het Beste Scenario. Anke Blondé leverde eerder dit jaar de veelgeprezen film The Best of Dorien B af. Hoofdschrijver van Red Light is Esther Gerritsen (‘Instinct’). Daarnaast schrijven Frank Ketelaar (‘Bloed, Zweet en Tranen’, ‘Klem’, ‘Overspel’) en Christophe Dirickx (‘De Bende van Jan de Lichte’, ‘Tabula Rasa’, ‘De Helaasheid der Dingen’) mee aan het scenario. Peter Bouckaert is producent.

Coproductie

Red Light is een coproductie van Eyeworks (BE), WBITVP (NL), VTM en BNNVARA, en wordt gerealiseerd met de steun van VAF/Mediafonds, in samenwerking met Scio, de Belgische Tax Shelter voor audiovisuele productie en de Nederlandse Production Incentive. De serie zal in 2020 te zien zijn bij VTM en BNNVARA.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

5 augustus 2019 /