De Behandeling met Geert Van Rampelberg op VTM

De Behandeling met Geert Van Rampelberg is vanavond om 21.55 uur op VTM te zien. Heb je deze thriller – die gebaseerd is op het boek The Treatment van Mo Hayder – nog niet gezien, dan kan ik ‘m je absoluut aanraden.

Verhaal De Behandeling

Inspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg) lijkt alles te hebben, maar een donkere wolk hangt over zijn leven: sinds de leeftijd van negen is hij achtervolgd door de onopgeloste verdwijning van zijn jongere broer, Bjorn. Zijn chef Danni (Ina Geerts) aarzelt nu om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel werd drie dagen vastgehouden door een indringen. Van hun negenjarig zoontje Robin en de dader ontbreekt ieder spoor.

Cast De Behandeling

De cast van De Behandeling wordt gevormd door verschillende bekende en minder bekende Vlaamse acteurs en actrice. Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Geert Van Rampelberg

Geert van Rampelberg speelt Nick Cafmeyer in De Behandeling. De man waar het in dit verhaal eigenlijk allemaal om draait. Deze acteur kun je kennen uit aanraders als bijvoorbeeld De parelvissers, Clan en Chausseée d’Amour. Recent was hij in populaire reeksen als De Dag en Studio Tarara te zien. Maar waar ik nog het meeste naar uit kijk, is de nieuwste serie waarin hij de hoofdrol speelt: Black out. Hier kun je de eerste beelden van Black-out bekijken.

Johan Van Assche

Johan van Assche kruipt in de huid van Ivan Plettinckx. Ook deze acteur was recent in De Dag te zien, maar zelf vond ik hem vooral geweldig in het eerste seizoen van Beau Séjour en in de rol van dokter Walter Cannaerts in Cordon. Johan van Assche is een zeer ervaren acteur, die inmiddels ook gedelegeerd bestuurder is van De Acteursgilde.

Ina Geerts

Chef Danni Petit wordt gespeeld door Ina Geerts. Een actrice die ik zelf nog niet zo goed ken, maar als ik naar haar cv kijk op IMDB dan staan daar mooie rollen bij. Haar meest recente rol is die als Sandra in Superette Anna. Daarnaast speelde ze de moeder in Muidhond.

Laura Verlinden

Laura Verlinden speelt Steffi Vankerkhove. Je kunt deze actrice kennen uit het tweede seizoen van Cordon, maar ook uit Happy End en Storm: Letters van Vuur. In De smaak van De Keyers speelde ze Alessandra Cimino.

Ingrid De Vos

Ingrid De Vos is Nancy Lammers. Recent zag je haar als Madame Alice in Grenslanders, als Bomma in Als de dijken breken en ze kroop in de huid van Irma in Chaussée d’Amour. Drie series die ik absoluut kan aanraden. Als ik het uitgebreide cv van Ingrid De Vos bekijk, dan zijn er nog twee series die ik absoluut kan aanraden: Het goddelijke monster en Vriendinnen.

Roel Swanenberg

Roel Swanenberg kruipt in de huid van Hans Vankerkhove. Je kunt hem kennen als Titus uit En daarmee basta. Verder heeft hij een paar gastrollen gespeeld, bijvoorbeeld in Zie Mij Graag, Vossenstreken en De Ridder.

Dominique Van Malder

Dominique Van Malder is Roland Claeren. Maar als er één productie is met Dominique Van Malder die je moet zien, dan is dat toch wel het nieuwe Albatros. Hij moet nog op Canvas komen, maar de Telenet Play (More)-kijkers zijn er lyrisch over. Hij acteert niet alleen in deze serie, hij heeft ook het scenario geschreven. Verder zag je hem recent in De Twaalf en De dag. Je kunt hem verder kennen uit Zuidflank.

Michael Vergauwen

De fanatieke De Ridder-kijker zal Michael Vergauwen meteen herkennen als Manu Coppens; de slungelige administratief medewerker van Helena De Ridder. Maar daarna heeft hij ook nog mooie rollen gespeeld, bijvoorbeeld in Salamander (Jokke De Moor), Gevoel voor Tumor (Michel), Professor T (Johan Vermarcke), Over Water (Mirko) en laten we De zonen van Van As niet vergeten. Hierin speelt hij Valere Dox. Ik kijk zelf al enorm uit naar het vijfde seizoen van deze serie. Michael Vergauwen speelt in De Behandeling Chris Gommaer.

Circé Lethem

Circé Lethem kruipt in de huid van Iris Kryotos. Je zag haar eerder in Retrospekt, Voor wat hoort wat en als Angeline Dorsey in Familie – De zaak Bart. Op haar cv staan ook tal van Franstalige films. Ze is een Waalse actrice.

Brit Van Hoof

Brit Van Hoof is Cindy Simons. Je kunt haar kennen uit het tweede seizoen van Cordon, maar ze was ook te zien in Belgica. Daarnaast speelde ze verschillende afleveringen in De Ridder als Aleksandra Arbanas.

Tibo Vandenborre

Tibo Vandenborre speelt Alex Simons. Wist je dat je deze acteur recent nog in de Nederlandse bioscoop kon zien, namelijk als Man met de Raaf in Rundfunk: Jachterwachter. Verder komt er veel nieuw werk van hem aan, zoals de film Rookie waarin hij Christophe speelt. De Netflix-kijkers kunnen hem kennen als De Spanjol uit De bende van Jan de Lichte (Thieves of the wood) en als Torre uit Fenix. Hij was ook te zien in Clan en De smaak van De Keyers.

Hans Herbots

De Behandeling is een film van regisseur Hans Herbots. Een ervaren man, die ook Verlengd weekend en Bo regisseerde. Wat series betreft, verzorgde hij de regie van Het goddelijke monster, Als de dijken breken, Riviera en recent The Serpent. Ook leuk om te weten: Hans Herbots is de man van Lien Van de Kelder. Voor de opnames van de serie The Serpent (BBC en Netflix) vertrokken ze naar Thailand.

Verfilming Ritueel Mo Hayder door Hans Herbots

Vorig jaar is bekend geworden dat hij weer een boek van Mo Hayder gaat verfilmen, namelijk Ritueel. Dit boek komt net als De Behandeling uit de serie rondom Jack Caffery. De hoofdrol in deze film wordt gespeeld door Marie Vinck. Zij speelt Kiki. Synopsis: “Het vinden van een afgehakte hand in een Brussels kanaal confronteert politie-duikster Kiki met een zware schuld uit het verleden, haar eigen verleden, en dat van haar land.”

Marie Vinck

Verder zal de Franse Eriq Ebouaney te zien zijn in Ritueel. Geert Van Rampelberg zal – net als in De Behandeling – weer de rol van Nick Cafmeyer voor zijn rekening nemen, maar dat wordt niet meer zo’n centrale personage in de film. Dat wordt dus Kiki, gespeeld door Marie Vinck. Je kunt haar kennen uit 13 geboden en Sprakeloos. Naar verwachting wordt er in september en oktober van 2020 gefilmd. Ritueel zal dan in oktober 2021 in de bioscoop te zien zijn. Althans, dat was de verwachting voor corona zijn intrede deed.

Carl Joos

Carl Joos heeft het scenario geschreven. Dat deed hij bijvoorbeeld ook bij Cordon én de Amerikaanse remake daarvan. Verder was hij betrokken bij Baantjer het Begin en In Vlaamse Velden. Ook het scenario van Het Tweede Gelaat, De Premier en Schone handen komen (mede) van zijn hand. Voor de verfilming van Ritueel werkt Hans Herbots ook weer samen met Carl Joos en Peter Bouckaert.

Peter Bouckaert

Peter Bouckaert is producent van deze film voor Eyeworks. Hij was recent betrokken bij De Twaalf, Grenslanders en als co-producer bij het bijzondere De Patrick. Waar ik zelf erg benieuwd naar ben is het nieuwe Red Light (van Carice van Houten en Halina Reijn) en samen met Gunter Schmid is hij de producent van 1985. Dit is de nieuwe tv-serie rond De Bende van Nijvel. Wouter Bouvijn (van De Twaalf) gaat deze reeks regisseren.

Trailer De Behandeling

Mo Hayder

Schrijfster Mo Hayder is bekend van haar thrillers, waarin gruweldaden plaatsvinden. haar laatste boek uit de Jack Caffery-serie is Wolf.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 augustus 2020 /