Sprakeloos met in cast o.a. Stany Crets en Viviane De Muynck op tv

Sprakeloos met Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen, Hans Kesting en Halina Reijn is vanavond (zaterdag 23 januari) om 21.29 uur te zien op Eén. Hilde van Mieghem heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye.

Sprakeloos

Bestsellerauteur Tom Lanoye beschrijft Sprakeloos als ‘het enige boek dat hij moest schrijven’. Deze autobiografische roman gaat over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerde. Nu zijn de meningen over de film online sterk verdeeld, maar ik ben toch heel erg benieuwd. Viviane De Muynck is tenslotte een geweldige actrice. Als geen ander kan zij gestalte geven aan flamboyante dames. Dat zag ik haar ook al doen in Professor T. met Koen De Bouw.

Synopsis

Sprakeloos volgt het verhaal van de succesvolle schrijver Jan Meerman. Zijn leven wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De flamboyante en levendige dame verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Cast Sprakeloos

De hoofdrollen in Sprakeloos worden vertolkt door Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen en Hans Kesting. Ook Halina Reijn (zij speelt nu de hoofdrol in de geweldige reeks Red Light) zien we in de trailer voorbij komen, net als dat we op IMDB lezen dat Ellen Verest (jawel, Nora uit Dertigers) een rolletje als verpleegster speelt.

Hilde van Mieghem

Hilde van Miegehem, die je als actrice kent uit Keizersvrouwen en De Bunker, heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye. Samen met Bert Scholiers (die nu werkt aan F*** you very, very much) en Hilde Van Mieghem heeft Tom Lanoye ook het script geschreven. Jef Neve heeft de prachtige muziek verzorgd. Een productie van Bo De Group en Frank Van Passel.

Sprakeloos – 1 uur en 33 minuten – zaterdag 23 januari 21.29 uur uur op Eén. Ook beschikbaar in net gemist, op Streamz, op dvd en via

Trailer Sprakeloos

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

24 juni 2020 /