Sprakeloos met Stany Crets en Viviane De Muynck op tv

Sprakeloos met Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen, Hans Kesting en Halina Reijn is vanavond (woensdag 24 juni) om 20.51 uur te zien op Eén. Hilde van Mieghem heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye.

Sprakeloos

Bestsellerauteur Tom Lanoye beschrijft Sprakeloos als ‘het enige boek dat hij moest schrijven’. Deze autobiografische roman gaat over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerde. Nu zijn de meningen over de film online sterk verdeeld, maar ik ben toch heel erg benieuwd. Viviane De Muynck is tenslotte een geweldige actrice. Als geen ander kan zij gestalte geven aan flamboyante dames. Dat zag ik haar ook al doen in Professor T. met Koen De Bouw.

Synopsis

Sprakeloos volgt het verhaal van de succesvolle schrijver Jan Meerman. Zijn leven wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De flamboyante en levendige dame verliest haar spraakvermogen. Haar spraak wordt herleid tot jammerlijke kreten en brabbeltaal. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die Jan moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in vraag te stellen, ook zijn literaire prioriteiten.

Cast Sprakeloos

De hoofdrollen in Sprakeloos worden vertolkt door Stany Crets, Viviane De Muynck, Marie Vinck, Flor Decleir, Rik Van Uffelen en Hans Kesting. Ook Halina Reijn zien we in de trailer voorbij komen, net als dat we op IMDB lezen dat Ellen Verest (jawel, Nora uit Dertigers) een rolletje als verpleegster speelt.

Hilde van Mieghem

Hilde van Miegehem, die je als actrice kent uit Keizersvrouwen en De Bunker, heeft deze film geregisseerd. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tom Lanoye. Samen met Bert Scholiers (die nu werkt aan F*** you very, very much) en Hilde Van Mieghem heeft Tom Lanoye ook het script geschreven. Jef Neve heeft de prachtige muziek verzorgd. Een productie van Bo De Group en Frank Van Passel.

Sprakeloos – 1 uur en 33 minuten – woensdag 24 juni om 20.51 uur op Eén. Ook beschikbaar in net gemist en op dvd.

Trailer Sprakeloos

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

Wil jij VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een klein percentage van bestellingen bij de volgende webshops: Bol.com en Coolblue. Kost jouw niets extra's, maar het zorgt ervoor dat ik deze website verder kan ontwikkelen.

24 juni 2020 /