De Twaalf op Netflix Nederland vanaf 17 april 2020

De Twaalf op Netflix! Vanaf 17 april 2020 kun je deze geweldige Vlaamse reeks vanuit Nederland gaan bingewatchen. Ze presenteren het zelfs als Netflix Original! Geen Netflix dan kun je De Twaalf op dvd bekijken.

De Twaalf Netflix must see

De Twaalf is wat mij betreft echt een absolute must see op Netflix. Het verhaal is ontzettend spannend. De makers hebben het voor elkaar gekregen dat je als kijker als het ware onderdeel van de jury bent. Wat zou jij doen? Denk jij dat de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers haar dochtertje heeft vermoord én jaren geleden ook het leven van haar beste vriendin heeft beëindigd? Steeds als er weer andere mensen aan het woord komen, wissel je tussen schuld en onschuld. Althans, dat had ik tijdens het kijken.

Maaike Cafmeyer en Louise De Bisscop

Als je in eerste instantie over de serie leest, dan heb je het idee dat de serie helemaal over Frie Palmers gaat. Maaike Cafmeyer zet deze rol echt zeer overtuigend neer. En wat denk je van de jonge Frie? Ik had het idee dat die rol ook door Maaike werd gespeeld, maar dan met een laagje grime. Maar niets is minder waar. De makers hebben een actrice gevonden die als twee druppels water op haar lijkt. Louise De Bisscop speelt de jonge Frie Palmers. Lees hier alles over de cast en personages uit De Twaalf, inclusief een aantal Nederlandse acteurs.

Verschillende verhaallijnen

Maar De Twaalf gaat dus niet alleen over Frie Palmers. Nee, het gaat veel meer om de jury en de anderen die voor de rechter verschijnen. En ook die verhalen zijn niet mis. Sterker nog: die zorgen er mede voor dat je blijft kijken. Je wil namelijk ook weten hoe het die personages vergaat. Daar ga ik niet te veel over schrijven, want ik wil natuurlijk niks weggeven. Je moet deze serie absoluut zelf ontdekken. Wie deze geweldige serie heeft gemaakt? Bert Van Dael en Sanne Nuyens hebben scenario geschreven. Wouter Bouvijn tekende voor de regie. Hier lees je alles over de makers van De Twaalf.

#Zwijgplicht

De vraag dus of Nederlandse kijkers die via Eén hebben gekeken zich nu aan hun #zwijgplicht willen houden. Deze # had Eén in het leven geroepen, nadat alle afleveringen van deze tv-serie te zien waren op VRT NU (ik heb begrepen dat de serie daar nu niet meer op staat… helaas komt-ie ook niet op Netflix in België, zo las ik in het persbericht). Heb je daar geen account (vanuit Nederland kan dat bijvoorbeeld niet) dan moest je namelijk iedere week trouw voor de tv zitten. Dat zat ik ook. De eerste aflevering moest ik er nog eventjes in komen, maar daarna kon ik niet wachten tot het zondag was.

DVD

Jij hoeft daar niet op te wachten. Vanaf 17 april kun je alle afleveringen bekijken. Wil je daar niet op wachten, omdat je door het coronavirus nú thuis zit, bestel ‘m dan op dvd (en steun met de aankopen die je na deze klik doet meteen VlaamsKijken – ook als je besluit om De Twaalf niet te kopen, maar voor iets anders hebt gekozen bij Bol.com).

Trailer De Twaalf / The Twelve Netflix

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 maart 2020 /