Tweede Team Spirit film van Jan Verheyen met deze cast op tv

De tweede Team Spirit film van Jan Verheyen is vanavond – maandag 3 juli 2023 – om 20.35 uur op VTM4 te kijken. In Team Spirit 2 zien we bekende namen als Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt. Ontdek in dit artikel alles over de cast en het verhaal.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 6 augustus 2021; ik heb het voorzien van een update op maandag 3 juli 2023, omdat de film in herhaling op tv komt.

Verhaal Team Spirit 2

Voor voetbalvrienden Eric (Tom Van Landuyt*), Stef (Michaël Pas*), Franky (Axel Daeseleire*), Vic (Geert Hunaerts*), Jean-Marc (Dimitri Leue*) en Jos (Mathias Sercu*) wordt het steeds moeilijker om wekelijks te komen trainen en een wedstrijdje te spelen. Iedereen begint namelijk met gezinsuitbreiding. De drijvende kracht achter de ploeg organiseert een uitstap naar de Waddeneilanden om de ploeg voor te bereiden op een wedstrijdje tegen ex-Rode Duivels.

Meer weten over de eerste Team Spirit film? Of over Team Spirit de serie? Klik dan op de gekleurde titel.

All Stars

Team Spirit is gebaseerd op het Nederlandse All Stars, waarvoor Jean van de Velde het scenario schreef. In Nederland waren de reeks en films ook een gigantisch succes. Sterker nog een paar jaar geleden konden de Nederlandse kijkers genieten van een nieuwe lichting (en een aantal oude bekenden) in All Stars & Zonen. Wie weet maken de Vlamingen ooit ook nog een remake…

Cast tweede Team Spirit film

De cast van de tweede Team Spirit-film wordt gevormd door de acteurs en actrices, die je ook zag in de serie Team Spirit. Denk aan Axel Daeseleire, Hilde De Baerdemaeker, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Tania Kloek, Michael Pas, Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Tom Van Landuyt, Anne Denolf, Warre Borgmans, Sandrine André en Karel Deruwe.

Voetballers Team Spirit

Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt spelen de hoofdrol in (de tweede) Team Spirit (film). Deze film mag dan uit 2003 komen, inmiddels hebben ze alle zes een indrukwekkend cv opgebouwd. En zijn ze met interessante projecten bezig. Je leest er in het onderstaande overzicht alles van.

 • Axel Daeseleire kruipt in de huid van Franky. Recent zag je hem nog in de spannende serie Fair Trade (2 seizoenen) en denk bijvoorbeeld ook aan De Kraak. Maar hij maakt natuurlijk ook tv-programma’s, zoals Eenmaal Andermaal en Erfgenaam Gezocht.
 • Dimitri Leue zien we als Jean-Marc. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Windkracht 10 en Het Peulengaleis. Hij acteert niet alleen, de laatste tijd is hij vooral actief als schrijver*.
 • Geert Hunaerts is Vic. Ik heb zelf erg genoten van #hetisingewikkeld, waarin hij een bijrol speelt. Maar je kent Geert Hunaerts natuurlijk van Thuis, waarin hij al sinds 2007 te zien is als Peter. Wist je dat hij eerder daarvoor te zien was in die andere Vlaamse soap: hij speelde namelijk ook mee in Familie (de rol van Koen Lamoen). Verder ken je hem bijvoorbeeld van De kotmadam en Wittekerke.
 • Michaël Pas speelt Stef. Hij is op dit moment op tv te zien in de herhalingen van Code 37, maar je zag de jonge Michaël Pas recent ook in Boys (de eerste film van Jan Verheyen). Verder vond ik zijn rollen in bijvoorbeeld LEEF en Black-Out geweldig. Maar ik moet toegeven dat ik sowieso graag naar de acteerprestaties van deze Vlaming kijk. Dat is bij mij begonnen sinds ik Kulderzipken voor de eerste keer zag. Recent zag je hem in series als Arcadia en Assisen. Verder is het wachten op de nieuwe Streamz serie Alter Ego.
 • Mathias Sercu is Jos. Die zag je eerder al in oudere films als Le Ciel Flamand en ontdekten we zijn hoofdrol in Ad Fundum (de eerste film van Erik van Looy). Verder heb ik genoten van zijn rol in Mijn Slechtste Beste Vriendin. En laten we Chantal niet vergeten; de serie waarin we hem als acteur zien, maar waar hij ook het scenario schreef. Daarnaast werkt hij nu aan zijn debuutfilm J’aime la Vie. En Chantal 2 komt er aan.
 • Tom Van Landuyt speelt Eric. Je zag hem net als Mathias Sercu in Ad Fundum. Hij speelde ook mee in Alles is zoals het zou moeten zijn. Zelf heb ik Creme de la Creme met hem nog terug gekeken via de VTM GO app. Maar je kent hem natuurlijk ook van Windkracht 10 (net als Dimitri Leu). En wat dacht je van Zone stad*?

Partners Team Spirit-voetballers

Als je de eerste Team Spirit-film hebt bekeken, dan zie je dat er qua partners wel wat verschillen op te merken zijn. Tania Kloek* en Anne Denolf zijn weer van de partij. Verder zijn er rollen weggelegd voor Sandrine André, Ini Massez, Hilde De Baerdemaeker en Warre Borgmans. Dit zijn allemaal personages, die we al leerde kennen in het eerste seizoen van Team Spirit de serie.

 • Tania Kloek is Nancy, de partner van Franky. Je kent deze actrice inmiddels ook beter als Martine uit De zonen van Van As. Maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring. Recent zag je haar in Fair Trade.
 • Anne Denolf zien we als Rita, de vrouw van Jos. Je zag haar recent in telenovelle Lisa, als Dr. Corens. Die je zag bij het bekend worden van de zwangerschappen. Maar bij het grote publiek is ze nu bekend als Fabienne uit Nonkels. Maar denk ook aan een serie als Geub. Vlaanderen leerde haar met name kennen in De kotmadam als Sam De Taeye.
 • Sandrine André speelt de rol van Inge in de Team Spirit serie. Zij is de partner van Vic en werkt als stripster. Deze actrice speelt sinds seizoen 22 (2012) een hoofdrol in Familie. Haar personage Veronique Van den Bossche maakt het nodige mee. Zo ook nu weer in de seizoensfinale 2023. Maar je zag haar ook in de geweldige reeks Amigo’s (als Machteld) en niet te vergeten in de telenovelles Sara (Britt) en David). Ze was daarnaast meer dan driehonderd afleveringen te zien in Wittekerke.
 • Ini Massez kruipt in de huid van de werkeloze Veronique, die samen is met Jena-Marc. Deze dame is één van de actrices van dit moment. Zo zag je haar in Knokke Off en schittert ze in Rough Diamonds. Maar kent Inni Massez verder uit Zone Stad, Go Go Go, Ella en Loslopend Wild én niet te vergeten het razendpopulaire Zie Mij Graag. Daarnaast zag je haar in Buck en als Viv Neyskens in Familie. En wat dacht je van Altijd Prijs.
 • Hilde De Baerdemaeker speelt Katia, de partner van Stef. Zij is werkzaam in een elektrozaak. Ze schittert al vanaf de start van Lisa in deze telenovelle. Eerder speelde ze tweehonderd afleveringen de hoofdrol in telenovelle LouisLouise. Maar daarvoor was ze ook al te zien in Wittekerke en Thuis. Later volgden rollen in Aspe (Jelle Cockx), Coppers (Liese Meerhout) en 13 Geboden (Sofie Vandekerckhoven). Je zag haar ook in de Nederlandse film Vechtmeisje. En recent nog in Mijn vader is een saucisse, De Kraak en Zeevonk.
 • Warre Borgmans is Geert; hij werkt bij de radio en is de partner van Eric. Recent zag je hem in de Vlaamse film Superette Anna. Maar je kent hem natuurlijk van bijvoorbeeld Windkracht 10, Kulderzipken en tal van andere rollen. En wat dacht je van zijn optreden in Kom op tegen Kanker, alles in de strijd, waarin hij naakt ging.

Andere acteurs en actrices in Team Spirit 2 film

In de Vlaamse film Team Spirit 2 zijn rollen weggelegd voor onder andere Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Bart De Pauw, Stefan De Waele, Karel Deruwe, Natalia, Erik Linssen, Tom Van Bauwel en Marc Van Eeghem.

 • Tom Van Bauwel ken je uit oudere films als Ad Fundum (van Erik van Looy), Boys (van Jan Verheyen) en het spraakmakende Wij.
 • Karel Deruwe speelt Breespoels in de tweede Team Spirit film. Je zag hem ook in Een Goed Jaar. Maar hij is vooral bekend als Guido Van den Bossche uit Familie.
 • Marc Van Eeghem is helaas in 2017 overleden. Je kent hem onder andere uit Windkracht 10Tytgat Chocolat en Café Derby.
 • Filip Peeters speelt Ronny, speler van de beruchte tegenstander The Buffalo Boys. Recent zag je hem nog in Assisen. Filip Peeters is een veelgevraagde internationale acteur, die we in Nederland bijvoorbeeld zagen in Meisje van Plezier. Mijn favoriete Vlaamse series met Filip Peeters zijn Salamander en De Bunker. Maar ook Gina & Chantal en Smeris springen er voor mij wel uit. Op Streamz zie je hem samen met zijn vrouw – An Miller – en hun dochters in de voorstelling Familie.
 • Peter Van Den Begin is Eddy, die eveneens bij The Buffalo Boys voetbalt. Recent zag je hem in de Streamz / VTM-serie Fair Trade. Hij heeft sowieso wel iets met acteerrollen, die iets met drugs te maken hebben… Daarnaast schitterde hij in 1985 als Majoor Vernaillen. Hij zal de hoofdrol spelen in Waarom Wettelen en ik ben ook heel benieuwd naar De Twaalf seizoen 2 (De Assepoestermoord).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juli 2023 /