Eerste Team Spirit film van Jan Verheyen op tv kijken | alles over cast

De eerste Team Spirit film van Jan Verheyen is vanavond – vrijdag 9 juli – om 22.30 uur bij VTM te zien. Deze film uit 2000 kent een cast met tal van bekende namen, zoals Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt. En dat zijn dan alleen nog maar de acteurs, die het team vormen… Ontdek snel meer welke bekende Vlaamse acteurs en actrices nog meer tot de cast van Team Spirit horen.

Verhaal Team Spirit

Voor Eric (Tom Van Landuyt), Stef (Michaël Pas), Franky (Axel Daeseleire), Vic (Geert Hunaerts), Jean-Marc (Dimitri Leue) en Jos (Mathias Sercu) is zondag de mooiste dag van de week, want dan spelen ze voetbal bij Eendracht Vooruit. In de loop der jaren zijn ze een hecht vriendenclubje geworden. Maar net voor de vijfhonderdste wedstrijd komt het tot een zware confrontatie, want velen onder hen bevinden zich op een emotionele rollercoaster. Ze organiseren een ouderwets trainingskamp om alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen.

All Stars

Denk je nu – dat verhaal komt me bekend voor – inderdaad deze tragi-komische Vlaamse voetbalfilm is gebaseerd op de Nederlandse film en televisieserie All Stars. Net zoals in het scenario van Jean van de Velde gaat het ook in Team Spirit om de besognes van een groepje voetbalvrienden op een keerpunt in leven. In Nederland konden we afgelopen jaar genieten van een nieuwe lichting (en een aantal oude bekenden) in All Stars & Zonen. Wie weet komt daar ooit ook nog een Vlaamse remake van, want zowel de films als serie van Team Spirit waren in Vlaanderen net zo’n succes als All Stars in Nederland.

Cast Team Spirit (eerste film)

De hoofdrollen in de eerste Team Spirit film van Jan Verheyen worden gespeeld door tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices. Zelfs twintig jaar later is de cast van Team Spirit nog steeds volop op tv te zien. Ontdek er hieronder alles over. De cast van Team Spirit wordt gevormd door Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Tania Kloek, Michaël Pas, Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Mathias Sercu, Tom Van Landuyt, Tine Reymer, Arnold Willems, Ilse De Meulemeester, Vic De Wachter en Katrien De Ruysscher.

Voetballers

Laten we de cast van Team Spirit even opdelen om het overzichtelijk houden. Zo wordt het team, waaruit we zes voetballers volgen, gevormd door Axel Daeseleire, Dimitri Leue, Geert Hunaerts, Michaël Pas, Mathias Sercu en Tom Van Landuyt.

 • Axel Daeseleire kruipt in de huid van Franky. Je zag hem recent nog op tv in films als De hel van Tanger, Wij en met zijn programma Erfgenaam Gezocht. Axel Daeseleire heeft tevens een rol in de Nederlandse film Mijn vader is een vliegtuig. En Fair Trade – waarin hij een hoofdrol speelt – krijgt een tweede seizoen, dus wie weet zien we hem daar ook weer in.
 • Dimitri Leue zien we als Jean-Marc. Je kent deze acteur bijvoorbeeld uit Windkracht 10. Hij acteert niet alleen, de laatste tijd is hij vooral actief als schrijver.
 • Geert Hunaerts is Vic. Ik heb zelf erg genoten van #hetisingewikkeld, waarin hij een bijrol speelt. Maar je kent Geert Hunaerts natuurlijk van Thuis, waarin hij al sinds 2007 te zien is als Peter. Wist je dat hij eerder daarvoor te zien was in die andere Vlaamse soap: hij speelde namelijk ook mee in Familie (de rol van Koen Lamoen). Verder ken je hem bijvoorbeeld van De kotmadam en Wittekerke.
 • Michaël Pas speelt Stef. Hij is op dit moment op tv te zien in de herhalingen van Code 37, maar je zag de jonge Michaël Pas ook in Boys (de eerste film van Jan Verheyen). Verder vond ik zijn recente rollen in bijvoorbeeld LEEF en Black-Out geweldig. Maar ik moet toegeven dat ik sowieso graag naar de acteerprestaties van deze Vlaming kijk. Dat is bij mij begonnen sinds ik Kulderzipken voor de eerste keer zag.
 • Mathias Sercu is Jos. In deze zomer van 2021 worden veel oude(re) films uitgezonden, waarin we deze acteur voorbij zien komen. Zo keken we vorige week naar Le Ciel Flamand en ontdekten we zijn hoofdrol in Ad Fundum (de eerste film van Erik van Looy). Verder heb ik genoten van zijn rol in Mijn Slechtste Beste Vriendin en ben ik ontzettend nieuwsgierig naar wat hij van de Eigen Kweek spin off Chantal maakt.
 • Tom Van Landuyt speelt Eric. Je zag hem net als Mathias Sercu in Ad Fundum. Recent konden we ‘m in Nederland in de bioscoop nog zien in Alles is zoals het zou moeten zijn. Zelf heb ik recent Creme de la Creme met hem nog terug gekeken via de VTM GO app. Maar je kent hem natuurlijk ook van Windkracht 10 (net als Dimitri Leu). En wat dacht je van Zone stad?

Voetbalvrouwen

De ‘voetbalvrouwen’ worden in de film gespeeld door Tania Kloek, Anne Denolf, Tine Reymer, Ilse De Meulemeester en Katrien De Ruysscher.

 • Tania Kloek is Nancy, de partner van Franky. Je kent deze actrice inmiddels ook beter als Martine uit De zonen van Van As. Maar ik vond haar vooral schitteren als Eve in Gina en Chantal. Wist je dat ze in 1994 ook meer dan tweehonderdvijftig afleveringen in Familie te zien was als Manou Van Steen? En ze speelde bijna tweehonderd afleveringen de rol van Pia Bertels in Spring.
 • Anne Denolf zien we als Rita, de vrouw van Jos. je zag haar recent nog in Geub en momenteel is ze aan het filmen voor Chantal (geschreven door Mathias Sercu). Vlaanderen leerde haar met name kennen in De kotmadam als Sam De Taeye.
 • Tine Reymer is Annelies, de vriendin van Stef. Wist je dat Tine Reymer en Peter Van den Begin een paar zijn? Samen met hun dochters zag je ze recent nog in Groeten Uit. In Fair Trade waren ze voor het eerst samen te zien. Maar je kunt haar ook kennen uit Bastaard. En van wat langer geleden als de hoofdrolspeelster Lena uit Sedes & Belli.
 • Ilse De Meulemeester speelt secretaresse Sarah. Dit was haar acteerdebuut; ze werd bekend in België als Miss België.
 • Katrien De Ruysscher kruipt in de huid van Vera. Wist je dat deze actrice de vrouw van Bob (Tom Waes) in Undercover speelt? Ze speelt daarnaast al jarenlang de rol van Judith Van Santen in Thuis.

Verder in de cast van Team Spirit…

Verder zien we nog een aantal opvallende namen in de cast van Team Spirit. Denk aan Filip Peeters, Peter Van Den Begin, Arnold Willems en Vic De Wachter.

 • Arnold Willems speelt vader Leemans. Je zag hem bijvoorbeeld in de film Ad Fundum en in de tv-serie Coppers. Maar hij speelde mee in veel meer Vlaamse klassiekers.
 • Vic De Wachter kruipt in de huid van Frederik, de vader van Vic. Recent zag je Vic de Wachter nog op tv in de herhalingen van Vossenstreken en in de Vlaamse film Torpedo. Daarnaast speelde hij één van de hoofdrollen in het indrukwekkende Gevoel voor Tumor.
 • Filip Peeters speelt Ronny, speler van de beruchte tegenstander The Buffalo Boys. Je zag hem recent nog in De hel van Tanger. En op dit moment wordt de Nederlandse serie Meisje van Plezier in Vlaanderen uitgezonden; daarin heeft hij weer een heel andere rol. Filip Peeters heeft in binnen- en buitenland al tal van rollen op zijn naam staan. Welke er voor mij uitspringen? Dat blijven die in Smeris en Salamander.
 • Peter Van Den Begin is Eddy, die eveneens bij The Buffalo Boys voetbalt. Recent zag je hem in de Streamz / VTM-serie Fair Trade. Er is bekendgemaakt dat er een tweede seizoen komt, waarin Peter Van Den Begin ook een hoofdrol zal spelen. Hij heeft sowieso wel iets met acteerrollen, die iets met drugs te maken hebben… Recent zag je hem op tv ook in De Zevende Hemel met Urbanus. Verder zal hij te zien zijn in de nieuwe Vlaamse serie 1985 als Majoor Vernaillen.

De Team Spirit Serie wordt opnieuw uitgezonden vanaf vrijdag 16 juli 2021 om 22.30 uur bij VTM. Hij is daarnaast via Streamz te kijken. Ontdek hier alles over verhaal en cast van de Team Spirit serie (seizoen 1 en seizoen 2).

Persfoto: Team Spirit

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 juli 2021 /