Chantal 2 en Onder Vuur 3 op Streamz dankzij samenwerking VRT

Chantal seizoen 2 en Onder Vuur seizoen 3 worden door de VRT op Streamz uitgebracht. De Vlaamse publieke omroep VRT en het Vlaamse streamingplatform Streamz hebben namelijk een akkoord bereikt over een structurele samenwerking van minstens drie jaar. Lees hier meer over de samenwerking én wanneer je Chantal seizoen 2 en Onder Vuur seizoen 3 kunt kijken op tv.

Samenwerking VRT en Streamz

Streamz en de VRT gaan samenwerken. Concreet betekent dit dat ze de krachten bundelen om minstens twee fictiereeksen per jaar te maken, reeksen in preview op Streamz aan te bieden en het aantal VRT-klassiekers op Streamz uit te breiden. Dit is niet alleen voordelig voor de liefhebber van Vlaamse tv, maar ook voor de lokale productiehuizen en facilitaire bedrijven. De samenwerking duurt minstens drie jaar. Zo kunnen ze Vlaamse topfictie blijven maken en op een duurzame manier betaalbaar houden.

Chantal seizoen 2 en Onder Vuur seizoen 3

We weten in ieder geval dat Chantal seizoen 2 en Onder Vuur seizoen 3 naar Streamz komen. Het tweede seizoen van Chantal wordt al verwacht rond de jaarwisseling. Dat is fijn nieuws voor de liefhebbers van tv-serie Chantal, die in het najaar van 2022 op VRT 1 te kijken was. Onder Vuur seizoen 3 – die nu wordt gedraaid – wordt in het voorjaar van 2024 verwacht. Wij schreven eerder al over Onder Vuur seizoen 1 en Onder Vuur seizoen 2. Naar het derde seizoen van deze dramareeks over een brandweerkorps in Oostende zijn we natuurlijk ook benieuwd.

Volledig seizoenen op Streamz

Concreet gaan Streamz en VRT samen minstens twee fictiereeksen per jaar uitbrengen, met als doel zoveel mogelijk kijkers te bereiken. Een nieuwe serie kan bijvoorbeeld wekelijks verschijnen op VRT1 en VRT MAX, en meteen als volledig seizoen beschikbaar zijn op Streamz. Er zal vanuit VRT MAX ook doorverwezen worden naar Streamz. Door een slimme aanbodstrategie op hun complementaire platformen willen beide partijen inspelen op het veranderend kijkgedrag van de consument en zo het bereik van Vlaamse fictie vergroten. Voor Nederlandse kijkers die nu VRT 1 en Canvas-series via VRT MAX terugkijken, wordt het dan zaak om goed in de gaten te houden (tot) wanneer een reeks te kijken is. Streamz in Nederland kijken is namelijk lastiger. Hier lees je alles over VRT MAX en Streamz in Nederland kijken.

Nieuwe Vlaamse series

Maar er komen niet alleen vervolgseizoenen aan, zoals de eerder genoemde Chantal 2 en Onder Vuur 3. Nee, er wordt op dit moment ook gewerkt aan spiksplinternieuwe series. Zowel VRT als Streamz gaan samen met de creatieve productiesector aan de slag om nieuwe toptitels te creëren voor de Vlaamse kijker. Juist doordat beide partijen veel inzicht hebben in wat de Vlaamse kijker wil, kunnen ze goede series blijven aanbieden. Meer informatie hierover volgt later, laten Streamz en de VRT weten. Wil je dat niet missen, blijf ons dan volgen via Instagram, Facebook en nieuwsbrief.

VRT series op Streamz

Tot slot zullen de VRT-klassiekers op Streamz worden uitgebreid. Oude favorieten zoals FC De Kampioenen en Witse worden stelselmatig aangevuld met meer recente reeksen zoals Twee Zomers en de originele reeks van Dertigers.

Vlaamse audiovisuele sector

Het partnership is goed nieuws voor de Vlaamse audiovisuele sector. Dorien Rausch, directeur programmatie en productie bij Streamz vertelt: “Door dit lange termijn partnership verzekeren we dan ook duurzame investeringen in de lokale audiovisuele sector. Door de handen op lokaal niveau in elkaar te slaan kunnen we de onvoorspelbaarheid van internationale spelers beter opvangen.” Streamz had daarbij ook al eerder aangekondigd dat ze meer zouden gaan investeren in de lokale markt. Een aantal van die voorbeelden zijn inmiddels zelfs al te zien op het platform, zoals Onderhuids en Dansaertvlamingen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 mei 2023 /