Le Ciel Flamand kijken | Alles over cast en verhaal

Le Ciel Flamand van Peter Monsaert is zaterdag 3 juli om 22.35 uur te kijken op Canvas. Met in de cast van Le Ciel Flamand Wim Willaert, Sara Vertongen, Esra Vandenbussche, Ingrid De Vos, Mathias Sercu en Isabelle Van Hecke.

Peter Monsaert

Le Ciel Flamand is de tweede film van Peter Monsaert. Na het internationaal gelauwerde Offline (met Anemone Valcke in de hoofdrol) schetst hij opnieuw een aangrijpend en gelaagd portret over complexe familiebanden. Ontdek hoe gezinnen ondanks alles de hoop kunnen vinden om weer naar elkaar te groeien.

Verhaal Le Ciel Flamand

Monique (Ingrid De Vos) baat samen met haar dochter Sylvie (Sara Vertongen) het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline (Esra Vandenbuscche), het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt te allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert) zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet.

Cast Le Ciel Flamand

De cast van Le Ciel Flamand kent tal van bekende namen. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Willaert, Sara Vertongen, Esra Vandenbussche en Ingrid De Vos. Bijrollen zijn er voor Mathias Sercu en Isabelle Van Hecke. Deze film mag dan uit 2016 komen; vijf jaar later kennen we deze acteurs en actrices natuurlijk van tal van andere projecten. Sterker nog: er komt heel wat moois aan.

Wim Willaert

Wim Willaert kruipt in de huid van nonkel Dirk. Hij speelde ook in die andere film van Peter Monsaert – Offline – de hoofdrol. Deze Vlaamse acteur heeft al heel wat mooie rollen op zijn naam staan. De afgelopen jaren kon je ook echt niet om hem heen. Zo speelde hij één van de hoofdrollen in het tweede seizoen van Undercover. Zag je hem in Niets Te Melden, als Guy Vanneste in De Twaalf en als Carlos Tierenteyn in Grenslanders. En als we het echt over een personage hebben, waarvan iedereen ‘m kent, dan mag zijn rol als Frank Welvaert in Eigen Kweek natuurlijk niet worden vergeten. Zou hij ook te zien zijn in de spin-off Chantal?

Sara Vertongen en dochter Esra Vandenbuscche

Sara Vertongen speelt de rol van Sylvie.  Je zag haar recent in de rol van Eliane Pascual in De Twaalf. Bij het grote publiek is ze bekend geworden als Sara Vroomans uit Binnenstebuiten.  Esra Vandenbussche is dochter Eline; zij is in werkelijkheid ook de dochter van actrice Sara Vertongen. Mooi om moeder en dochter zo samen aan het werk te zien in Le Ciel Flamand. Eerder was ze samen met haar moeder ook al te zien in Binnenstebuiten.

Ingrid De Vos

Ingrid De Vos speelt de rol van oma Monique. Zij was net als Wim Willaert te zien in Undercover 2 en in Grenslanders. Maar vergeet ook De Behandeling, Als de dijken breken en Chaussée d’Amour niet. En zo speelde Ingrid De Vos nog in tal van andere Vlaamse series en films.

Mathias Sercu

Mathias Sercu zien we als rechercheur. Je kent hem bijvoorbeeld als de partner van Sally uit Mijn slechtste beste vriendin (MSBV). Of als als Lander Vansteeland uit Black-Out. Daarnaast zie je hem in Campus 12 als Ward De Smidt. En als je hem aan het begin van zijn carrière wil zien, kijk dan naar Ad Fundum van Erik van Looy. Maar bovenal is hij ook erg druk aan het schrijven. Zo heeft hij de serie Marsman geschreven en werkt hij momenteel aan de serie Chantal, die draait rondom het personage van Maaike Cafmeyer uit Eigen Kweek. Ik kijk er naar uit!

Isabelle Van Hecke

Isabelle Van Hecke kruipt in de huid van Vanessa in Le Ciel Flamand. Haar mooiste rol van de afgelopen tijd? Geen twijfel mogelijk, dat is die van Martine De Troch in Albatros. Deze serie wordt sinds deze week opnieuw uitgezonden op Eén. Je zag haar eveneens in De Twaalf, De Luizenmoeder en recent in De Shaq, Lockdown en De Anderhalve Meter Show.

Le Ciel Flamand kijken

Wil je Le Ciel Flamand kijken? Dat kan op 3 juli dus op Canvas (en vermoedelijk aansluitend ook via VRT NU). Daarnaast staat hij op Streamz. Hij is daarnaast te huren/kopen bij Prime Video. En op dvd verkrijgbaar onder andere bij Bol.com.

Foto: VRT – Jo Voets

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 juli 2021 /