Boeken reeks Familie (VTM) | Gevangen, Dwaalspoor en Alter ego

Goed nieuws voor de fans van Familie! Je kunt niet alleen naar deze tv-serie kijken, maar ook de Familie-boeken lezen. Nico De Braeckeleer schreef de eerste twee boeken Gevangen en Dwaalspoor. Petra Pardon werkt aan het derde Familie boek: Alter ego. Dit verschijnt in september. Ontdek in dit artikel alles over de boeken, die zowel online als in de boekhandel te kopen en bestellen zijn.

  • Wist je dat Familie-actrice Margot Hallemans ook een boek heeft geschreven? Hier lees je alles over Bevrijd.

Familie-boeken

In de serie boeken bij Familie kun je exclusieve verhalen lezen. Verhalen waarvan je vluchtig iets in de serie meekreeg, maar die in de boeken van Familie uitgebreid worden beschreven. Hiervoor is schrijver Nico De Braeckeleer in de pen gekropen. Hij schreef de eerste twee uitgaves. Familie 3 wordt geschreven door Petra Pardon. Het eerste boek draait om Marie-Rose De Putter, een rol van Martine Jonckheere. Het tweede vertelt het verhaal van Louise Van den Bossche (Charlotte Sieben). En Alter ego – het derde boek – gaat over Bert Van den Bossche.

Klik hier om de Familie-boeken meteen kopen. Op dit moment zijn dat er twee. Alter ego (verschijnt medio september) kun je nu alvast reserveren.

Komt Marie-Rose De Putter vrij?

Marie-Rose De Putter (Martine Jonckheere) is 2,5 jaar geleden in de gevangenis beland, nadat ze Amélie (Erika Van Tielen) neerstak. Een misdaad die ze nadien in de schoenen van haar eigen dochter Véronique (Sandrine André) schoof, die onschuldig achter de tralies belandde. Marie-Rose heeft ondertussen een derde van haar straf uitgezeten en komt in aanmerking voor vrijlating…

De mogelijke vrijlating van Marie-Rose zorgt al enkele dagen voor een grote verdeeldheid binnen de familie. Het vonnis van de rechter hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van Véronique en Amélie. Enkel Peter (Gunther Levi) lijkt zijn moeder te blijven steunen. Tijdens de rechtszaak lopen de emoties dan ook hoog op. “Het was een ongeluk”, verdedigt Marie-Rose zich emotioneel tijdens de zitting. “Mijn instinct nam het over van mijn verstand. Ik ben beschaamd voor wat ik gedaan heb. Toen mijn dochter beschuldigd werd, heb ik de grootste fout gemaakt die een moeder kan maken.”

Wist je dat je dit boek ook bij Amazon kunt bestellen? Als je Prime Video hebt, kom je in aanmerking voor gratis verzending.

Gevangen

Hoe het Marie-Rose de afgelopen jaren is vergaan in de gevangenis, lees je in Gevangen. Dit boek van Nico De Braeckeleer is het eerste deel uit de reeks Familie boeken. Nadat Marie-Rose werd ontmaskerd als dader van de steekpartij op Amélie, belandt Marie-Rose in de gevangenis. En daar geldt niet de wet van de rijkste, maar de wet van de sterkste. Hoe lang kan Marie-Rose in deze bikkelharde, angstaanjagende jungle overleven?

Dwaalspoor

Het tweede boek bij Familie (VTM) heet Dwaalspoor en is ook door Nico De Braeckeleer geschreven. Het vertelt het verhaal van Louise Van den Bossche die twee jaar geleden op een spannende wereldreis vertrok. Binnenkort is zij weer in de serie te zien. Deze wordt Louise Van den Bossche niet gespeeld door Sarah-Lynn Clerckx, maar door Charlotte Sieben. Over deze reis rond de wereld komen we in Familie zelf niet zoveel te weten; dat kun je namelijk lezen in het boek Dwaalspoor.

Dit is de omschrijving: “Welke avonturen beleefde Louise op haar wereldreis? Louise is met haar studies gestopt om nieuwe horizonten te verkennen, in de hoop zichzelf te ontdekken. In Australië ontmoet ze de Engelse backpacker Jayson, een durfal die onbekommerd door het leven raast. Maar ook de introverte, romantische Australiër Connor laat zijn oog op Louise vallen. Haar gevoelens raken op een dwaalspoor. Maar ze speelt met vuur, want er schuilt een gevaar in het geheim dat één van beide jongens met zich meedraagt…”

Alter ego

Petra Pardon heeft het derde Familie boek geschreven. Familie 3 – Alter Ego gaat over personage Bert Van den Bossche. Wat gebeurde er met hem nadat hij op het containerschip verdween? In 2015 vaart Bert Van den Bossche, opgesloten op een containerschip op volle zee, zijn dood tegemoet. Maar hij kan ontsnappen, legt connecties met doorgewinterde misdadigers en ontdekt dat piraterij best een lucratief beroep kan zijn. Hoe ver zijn huidige levensstijl ook mag afstaan van de vorige, Bert kan de familie toch niet vergeten. Jarenlang broedt hij op wraak, tot hij een heel mooie opportuniteit ziet. De Van den Bossches zullen leren dat ze ‘die rosse’ niet zomaar opzij kunnen zetten…

Nico De Braeckeleer

De Vlaamse schrijver Nico De Braeckeleer schreef de eerste twee Familie boeken. Hij heeft al tal van (kinder)boeken en young adults op zijn naam staan. Daarnaast schrijft hij ook al jaren voor televisie. Zo begon hij als scenarist bij F.C. De Kampioenen (Eén) en Alexander (Ketnet). Hij bedacht de serie Zeppe & Zikki (VTM). De tv-serie Familie is voor Nico De Braeckeleer niet vreemd; hij schreef in 2013-2014 al dialogen voor de serie. Aan ontzettend veel producties van Studio 100 heeft Nico De Braeckeleer zijn bijdrage geleverd. Zo is hij op dit moment betrokken bij de nieuwe serie Gamekeepers en is hij co-scenarist van de Nachtwacht-film De dag van de Bloedmaan.

Petra Pardon

Ook Petra Pardon is een bekende schrijfster als het gaat om boeken die bij programma’s horen. Zo schreef zij de boeken die hoorden bij Ketnet-serie De elfenheuvel en die bij telenovelle Ella. En ook de Kaatje van Ketnet-boeken komen van haar hand.

Foto: VTM

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

8 april 2021 /