Boys – eerste film Jan Verheyen – op tv kijken met deze cast

De eerste film van Jan Verheyen – Boys – wordt op zondag 22.15 uur uitgezonden bij VTM (en VTM GO). De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Hilde Heijnen en Francesca Vanthielen.

Dit bericht schreef ik voor het eerst op 15 juni 2021; op 2 juli 2023 heeft het een update gekregen.

Verhaal Boys (Jan Verheyen)

De 25-jarige Peter (Michaël Pas*) is na zijn studies pers- en communicatiewetenschappen terechtgekomen in een middelgroot reclamebureau, waar hij als junior steevast wordt opgezadeld met publiciteitscampagnes voor hondenvoer. Zijn vriendin Tanya (Hilde Heijnen*), met wie hij al zo’n 4 jaar samenwoont, is er net met een ander vandoor. Zijn buddy – de 24-jarige Tom (Tom Van Bauwe*l) – heeft na de humaniora enkele jaren rechten gestudeerd en is via zijn vader terechtgekomen op het secretariaat van deurwaarder Koninckx, waar hij soms nogal bizarre opdrachten krijgt. Macho Tom, een sympathieke losbol die geniet van ‘de jacht’, is bijna blij dat zijn vriend Peter terug ‘beschikbaar’ is.

Cast Boys

De hoofdrollen in Boys van Jan Verheyen worden gespeeld door Michaël Pas, Tom Van Bauwel, Hilde Heijnen en Francesca Vanthielen . Maar je ziet bijvoorbeeld ook Herbert Flack en Bieke Ilegems. Michaël Pas en Tom Van Bauwel zijn ook samen te zien in de film Wij; het debuut van Aimé Claeys en Jonas Govaerts, die op dit moment natuurlijk de sterren van de planken spelen in 1985.

  • Michaël Pas is op dit moment op tv te zien in de herhalingen van Code 37. Recent zag je hem in series als Arcadia en Assisen. Verder is het wachten op de nieuwe Streamz serie Alter Ego.
  • Tom Van Bauwel zag je recent nog in spannende series als Fair Trade en Black-Out.
  • Hilde Heijnen speelde meer dan tweehonderd afleveringen de rol van Dorine in telenovelle Lisa. Maar je zag haar bijvoorbeeld ook in Windkracht 10 en Rupel. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar de nieuwe film Waarom Wettelen, die momenteel wordt gemaakt.
  • Fracesca Vanthielen speelde jarenlang onderzoeksrechter Hannelore Martens in Aspe. Zij was tevens de vrouw van Pieter Van In. Eerder was deze actrice al te zien in Wittekerke* seizoen 11 als Phaedra.

Jan Verheyen

Jan Verheyen debuteerde in 1992 met de film Boys. Marc Punt was de producent. Inmiddels heeft hij al heel wat films en series op zijn naam* staan. Variërend van Team Spirit, de FC De Kampioenen-films tot aan de Vincke en Verstuyft-trilogie. Van de serie Vermist tot het eerste seizoen van De Bunker. Daarnaast heeft Jan Verheyen verschillende boeken geschreven, zoals Alle remmen los!* Recente films van hem zijn bijvoorbeeld Red Sandra, Bittersweet Sixteen en Het geheugenspel. Hij werkt nu aan een documentaire over het Heizeldrama.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 juli 2023 /