Derde film F.C. De Kampioenen: Forever | cast en verhaal

De derde film van F.C. De Kampioenen: Forever is op zondag 4 juni 2023 om 20.00 uur te zien op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 3.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 21 augustus 2022; het heeft een update gekregen op zondag 4 juni 2023.

Verhaal F.C. De Kampioenen 3: Forever

De Kampioenen trekken naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. 

Films van F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 3 is een film van Jan Verheyen en het vervolg op de twee eerdere Kampioenen-films: Kampioen zijn blijft plezant en Jubilee General | cast en verhaal. Volgende week wordt ook de vierde film: Viva Boma! uitgezonden. De eerste twee films staan – voor als je ze gemist hebt – op VRT MAX. Zo kun je ze vanuit Nederland ook eenvoudig terugkijken. Zorg voor een VPN Verbinding die je op België zet en je kunt ook naar VRT MAX kijken. In dit artikel wordt het uitgebreid uitgelegd.

Cast FC De Kampioenen 3: Forever

De cast van FC De Kampioenen 2: Jubilee General telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Carry Goossens en Jacques Vermeire. Verder zien we heel wat andere bekende gezichten in de cast van de tweede Kampioenen-film. Bijrollen worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk D’Heu, Sven De Ridder, Gert Hulleman, Vera Puts, Ludo Hellinx, Guga Bául, Xander De Rycke, Gunter Lamoot, Liesa Naert, Jits Van Belle, Guido De Craene, Mark Smith, Louis Talpe en zelfs Marc Coucke heeft een cameo.  

Acteurs en actrices derde Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze derde F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts zag je recent in Onder Vuur en 3HZ.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie als Pol De Tremmerie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem bijvoorbeeld eerder ook in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je – met haar dochter Gloria Monserez – in de Ketnet-serie Ik U Ook. Maar we kennen deze actrice natuurlijk ook allemaal als Ellen uit W817. Zo zagen we haar ook in de film 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Ze speelde mee in de film Superette Anna en je zag haar als burgemeester in De Buurtpolitie VIPS. Daarnaast is ze sindskort ook te zien in Familie. Lees: Loes Van den Heuvel in cast Familie als Karin Bloemaerts.
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. We zagen hem recent nog in zijn laatste rol in Een Goed Jaar. Maar ook zijn personages in Amigo’s en #hetisingewikkeld vond ik de moeite waard.
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie. Al spotten we haar ook als grootmoeder in Bittersweet Sixteen. En in het laatste seizoen van #LikeMe.
 • Tuur De Weert zag je net als Danni Heylen in Bittersweet Sixtten. Verder speelde hij mee in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan. Recent is daar Geldwolven nog bijgekomen.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.We kennen hem inmiddels ook als Skiwi uit The Masked Singer.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films*.
 • Niels Destadsbader is de afgelopen tijd vooral aan het presenteren, denk bijvoorbeeld aan Zomerhit 2022, maar we zagen hem ook in The greatest dancer van Vlaanderen en natuurlijk voorheen bij The Masked Singer België. Hij zingt natuurlijk nog steeds. Maar hij begon zijn carrière als acteur. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika*. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel*.
 • Jaak Van Assche zag je recent nog in De Zonen van Van As – De Cross. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur zag je recent eveneens in de film van De zonen van Van As. En op dit moment op Streamz in Onderhuids. Verder zag je hem in
 • Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Je ziet ‘m daarnaast steeds vaker op tv met eigen programma’s en shows. Zoals recent nog in de herhalingen van Verschoten & Zoon.
 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Zo was hij ook in de kerstspecial te zien en in de tweede Kampioenen film. Verder speelde Luk D’heu* diverse rollen. We zien hem ook in Onderhuids en recent als kermisdirecteur in Kids on the Block. Als schipper zie je hem in Gina en Chantal; deze serie is ook weer in herhaling op tv te kijken.

Bijrollen

 • Aminata Demba speelt de rol van Jolie. Ze was eerder bijvoorbeeld te zien als assistente van Ari Spaak in De Twaalf. En recent zag je haar als Christine in de serie Dag & Nacht. Ze zal Lucie spelen in de nieuwe tv-serie Exen.
 • Stella Kitoga Bitondo is Gratienne.
 • Guga Bául speelt een gevangene, net als in de tweede film. Deze komiek valt op door de vele Guga Bául speelt een gevangene. Deze komiek valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Zo zag je ‘m bijvoorbeeld in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans. Of wat dacht je van zijn rol in De dag van de Bloedmaan en natuurlijk van zijn optreden als IJskoning in The Masked Singer. Verder was hij te zien in Onder vuur seizoen 2.
 • Xander De Rycke is net als Guga een gevangene. Wist je dat hij in drie films van F.C. De Kampioenen meespeelt? In de tweede en derde als gevangene en in Viva Boma als lijk. Xander De Rycke is een vlaamse stand-up comedian en schrijver*.
 • Gunter Lamoot speelt de derde gevangene. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer*. Recent zag je hem bijvoorbeeld ook in Nonkels en Beau Séjour.
 • William Boeva is eveneens een gevangene. We zagen hem recent in verschillende programma’s, zoals Celebrity Car Match, Don’t Scream en zijn eigen show.
 • Jeroen Lenaerts kruipt in de huid van politie-agent Tim Cremers – inderdaad de rol die hij ook al jaren in Thuis speelt. Momenteel is hij één van de hoofdpersonages in de cliffhanger van Thuis.
 • Raf Jansen zien we als politieagent Dieter Van Aert; het personage waarvan we ‘m kennen uit Thuis.
 • Ben Van Ostade speelt ook een politie-agent. Op dit moment is hij te zien als Reinhout Vincke in telenovelle Lisa.
 • Jeroen Maes is in de derde Kampioenen-film een laborant. Het is de laatste rol die we op zijn IMDB zien staan.
 • Justine De Jonckheere – voormalig Miss België – en bekend van Ghost Rockers, speelt in deze film een stewardess.

Cameo’s van bekende gezichten

Daarnaast hebben tal van bekende gezichten een cameo in deze film. Denk aan Ruben Van Gucht*, Jean-Marie Dedecker, Jan Vertonghen*, Ben Crabbé, Walter Damen en Frank De Bleeckere.

Forever kijken

Heb je de Kampioenen-film Forever gemist op tv? Geen probleem: je kunt de derde FC Kampioenen film Forever na de uitzending ook tot begin september terugkijken via VRT NU. Maak hiervoor vanuit Nederland (of een ander land dan België) gebruik van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Ook de andere films zijn hier terug te kijken. Natuurlijk kun je ook de blu-ray kopen. Of je kijkt Kampioenen Forever op Streamz.

FC De Kampioenen films op een rijtje:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juni 2023 /