Marijn Devalck terug in theater in Assisen 3

Marijn Devalck terug in het theater in Assisen 3 – De wurgmoord. Zeven jaar geleden koos de acteur, die bij het grote publiek bekend is als Balthasar Boma uit F.C. De Kampioenen, ervoor om zijn theater theatercarrière ‘on hold’ te zetten. Nu Regisseur Frank Van Laecke hem belde voor de nieuwste productie van Uitgezonderd kon hij geen ‘nee’ zeggen.

Marijn Devalck speelt getuige

“Regisseur Frank Van Laecke belde me voor Assisen. Ik leerde hem indertijd kennen als een stille figurant in de opera. Hij ontpopte zich later tot een geweldige regisseur en auteur. Als Frank me belt, zeg ik ja”, aldus Marijn Devalck. In Asissen 3 – De wurgmoord speelt hij Roger Machiels, één van de getuigen van de moord op een waarzegster.

Personage

Marijn Devalck kijkt er naar uit: “Wanneer ik een nieuw personage invul, heb ik de gewoonte in mijn eigen verleden te zoeken naar mensen die ik ooit ontmoette. Ik denk dat ik hem gevonden heb. Ik ben dan ook heel benieuwd of Frank eenzelfde beeld in zijn hoofd heeft voor dit personage.”

De wurgmoord

Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd.De beklaagde bekende de feiten dus over de schuldvraag bestaat geen twijfel. Maar handelde De Graeve misschien uit onweerstaanbare drang ? Spelen er verzachtende omstandigheden waardoor de jury, U dus, hem toch nog kan vrijpleiten? Of is er zwarte magie in het spel ? Een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden. Spanning, ontroering en humor kleuren meer dan ooit deze Assisen 3 – De wurgmoord.

Marijn Devalck in Assisen 3

Cast Assisen 3

Naast Marijn en vaste acteurs Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers en Frans Maas vervoegen ook Danni Heylen, Steven Goegebeur, Sandrine André en Linda De Ridder de cast. Stuk voor stuk acteurs en actrices die jij als liefhebber van Vlaamse films en tv-series vast kent.

Francesca Vanthielen

Francesca Vanthielen kruipt wederom in de huid van Procureur Des Konings Durieux. Zij was maar liefst tien jaar lang te zien als onderzoeksrechter Hannelore Martens in de tv-serie Aspe. Ze gaf daarmee een gezicht aan de vrouw-van hoofdinspecteur Pieter Van In uit de boeken van Pieter Aspe. Sinds 2019 is ze in Thuis te zien.

Kürt Rogiers

Wie de eerdere Assisen-theaterstukken heeft bezocht, kent ook Kürt Rogiers in zijn rol van advocaat Colin. Ik heb de afgelopen tijd ontzettend veel berichten over deze acteur geschreven. Zo speelt hij momenteel in Familie, waar hij net een ontzettend heftige seizoensfinale heeft meegemaakt. En hij gaat deelnemen aan het nieuwe VTM-programma Beat VTM.

Frans Maas

Ook de voorzitter is geen onbekende in Assisen. Deze rol wordt gespeeld door Frans Maas. Dit is een Nederlands-Belgische acteur met een uitgebreid cv. Zijn gezicht kwam me wel bekend voor, maar kon me niet zo voor de geest halen waarvan….

Danni Heylen

Slachtoffer Rita Celis wordt gespeeld door Danni Heylen. Dat is natuurlijk een goede bekende van Marijn Devalck, aangezien ook zij een bekend gezicht is uit F.C. De Kampioenen. Danni Heylen speelt daarin namelijk Pascale De Backer.

Steven Goegebeur

Raf De Graeve wordt van de moord beschuldigd; dit is een rol voor Steven Goegebeur. Als je net als ik fan was van de Foute Vrienden, dan herken je hem daar absoluut van. Wist je dat deze stand-up comedian zelfs twee boeken heeft geschreven?

Sandrine André

Getuige Sophie Meulders wordt gespeeld door Sandrine André. Ook zij heeft een uitgebreid cv, maar momenteel is ze naast Kürt Rogiers te zien in Familie.

Linda De Ridder

Linda de Ridder kruipt in de huid van getuige Marcella De Weert. Nu ken je Linda misschien niet, maar haar halfbroer Sven De Ridder komt hier op de site regelmatig langs. Linda was eerder te zien in drie bekende Vlaamse series: Bompa, Drie mannen onder één dak en Nonkel Jef.

Uniek theaterstuk

Wat Assisen zo’n bijzonder theaterstuk maakt, is het feit dat het publiek de jury is. Zij bepalen dus over de schuld of onschuld van de beklaagde. Het is een productie van Uitgezonderd. Regie door Frank Van Laecke. Tekst door Peter Römer en Frank van Laecke.

Locatie: Theater Elckerlyc
Vanaf 12 maart tot en met 2 april (première op zondag 15 maart om 15u00)
Info & tickets: 
www.uitgezonderd.be

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 augustus 2019 /