F.C. De Kampioenen film kijken: Kampioen Zijn Blijft Plezant | cast

Zin om de eerste film van F.C. De Kampioenen kijken? Op zondagavond 7 augustus om 20.51 uur kun je op Eén kijken naar de eerste film van De Kampioenen. Hiervoor reizen de voetballers en hun aanhang af naar Frankrijk voor een vriendenmatch. Wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af… Ontdek hier meer over verhaal en cast van Kampioen zijn blijft plezant.

Verhaal eerste film F.C. De Kampioenen

De Kampioenen worden uitgenodigd door Albert Tartuffe, een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd in de Provence tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Tartuffe probeert aan Boma een wijndomein te verkopen waar een steenrijke sjeik van af wil. Boma is namelijk van plan om met Goedele naar Frankrijk te verhuizen en te stoppen met de Kampioenen. Wat Boma niet weet is dat het wijnkasteel waardeloos is. Er komt namelijk een TGV-lijn door het gebied.

Cast Kampioen Zijn Blijft Plezant

De cast van Kampioen Zijn blijft Plezant telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Leah Thys en Billie Verbruggen. Verder zien we in de cast van Kampioen Zijn Blijft Plezant ook Mike Verdrengh, Joyce Beullens, Amid Chakir en Mourade Zeguendi.

Acteurs en actrices F.C. De Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts zag je recent in de spannende Eén-reeks Onder vuur die eind augustus 2022 ook op Netflix te zien zal zijn wereldwijd. Daarnaast speelt ze één van de hoofdrollen in de Ketnet-serie 3HZ met Stan van Samang.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie als Pol De Tremmerie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem bijvoorbeeld eerder ook in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de – met haar dochter Gloria Monserez – in de Ketnet-serie Ik U Ook. Maar we kennen deze actrice natuurlijk ook allemaal als Ellen uit W817. Zo zagen we haar ook in de film 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Ze speelde mee in de film Superette Anna én begin dit jaar zag je haar als Vivina Van Lathem in De Buurtpolitie VIPS op tv met deze bekende Vlamingen in cast
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. We zagen hem recent nog in zijn laatste rol in Een Goed Jaar. Maar ook zijn personages in Amigo’s en #hetisingewikkeld vond ik de moeite waard.
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie. Al spotten we haar ook als grootmoeder in Bittersweet Sixteen.
 • Tuur De Weert zag je net als Danni Heylen in Bittersweet Sixtten. Verder speelde hij mee in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan. En daar komt volgend jaar nog de serie Geldwolven bij.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader is de afgelopen tijd vooral aan het presenteren, denk bijvoorbeeld aan Zomerhit 2022 en The Masked Singer België 2022. hij zingt natuurlijk nog steeds. Maar hij begon zijn carrière als acteur. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche zage we helaas in het laatste seizoen van De Zonen van Van As; nu is het wachten op de film bij deze serie. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Leah Thys speelt al bijna 1500 afleveringen de rol van Marianne Bastiaens in Thuis. Maar je zag deze actrice ook in Salamander en als Koningin Fabiola in Albert II. In F.C. De Kampioenen neemt ze zo nu en dan de rol van Madeleine Dubois – De Backer voor haar rekening.
 • Mike Verdrengh zag je in Spitsbroers als Maruice Beernaert, maar je kent ‘m bijvoorbeeld ook uit Salamander en De Rodenburgs.
 • Joye Beullens zag je eveneens in Spitsbroers; waarin ze Tineke speelde. Maar je kent haar bijvoorbeeld ook van Jabaloe en telenovelle David.
 • Amid Chakir speelde eerder gastrollen in Witse en Vermist.
 • Mourade Zeguendi was te zien in het tweede seizoen van Undercover. Daarnaast genoot ik van hem in Generatie B, Gina & Chantal en de Vlaamse Netflix-serie Grond. Hij heeft al tal van rollen op zijn naam staan. Hij werkt momenteel aan Atoman.

Kampioen Zijn Blijft Plezant kijken

Heb je de Kampioen Zijn Blijft Plezant film gemist op tv? Geen probleem: je kunt de eerste FC Kampioenen film Kampioen zijn blijft plezant tot dinsdag 6 september kijken op VRT NU. Maak hiervoor vanuit Nederland (of een ander land dan België) gebruik van een VPN Verbinding, die je op België kunt zetten. Ook de andere films zijn hier terug te kijken. Natuurlijk kun je ook de dvd kopen.

Films van FC De Kampioenen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 augustus 2022 /