Derde film F.C. De Kampioenen: Forever | cast en verhaal

De derde film van F.C. De Kampioenen: Forever is op zondag 29 augustus om 20.45 uur te zien op Eén. Ontdek alles over het verhaal en de cast van FC De Kampioenen 3.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Verhaal F.C. De Kampioenen 2: Forever

De Kampioenen trekken naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen. 

Films van F.C. De Kampioenen

FC De Kampioenen 3 is een film van Jan Verheyen en het vervolg op de twee eerdere Kampioenen-films: Kampioen zijn blijft plezant en Jubilee General | cast en verhaal. Ik had gehoopt dat ze volgende week de vierde film van FC De Kampioenen (Viva Boma) zouden uitzenden. Tenslotte is de serie Onder Vuur pas vanaf zondag 12 september op Eén te zien, maar helaas is dat niet het geval.

Cast FC De Kampioenen 3: Forever

De cast van FC De Kampioenen 2: Jubilee General telt tal van bekende namen. Met natuurlijk de acteurs en actrices die we uit FC De Kampioenen kennen: Ann Tuts, Ben Rottiers, Marijn De Valck, Machteld Timmermans, Loes van den Heuvel, Johny Voners, Danni Heylen, Tuur De Weert, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Niels Destadsbader, Jaak Van Assche, Carry Goossens en Jacques Vermeire. Verder zien we heel wat andere bekende gezichten in de cast van de tweede Kampioenen-film. Bijrollen worden gespeeld door Billie Verbruggen, Luk D’Heu, Sven De Ridder, Gert Hulleman, Vera Puts, Ludo Hellinx, Guga Bául, Xander De Rycke, Gunter Lamoot, Liesa Naert, Jits Van Belle, Guido De Craene, Mark Smith, Louis Talpe en zelfs Marc Coucke heeft een cameo.  

Tip voor de liefhebbers: je kunt nog twee weken het Zandsculpturenfestival Middelkerke bezoeken. Dit staat volledig in teken F.C. De Kampioenen.

Acteurs en actrices derde Kampioenen film

Nu hebben we over de acteurs en actrices uit deze derde F.C. De Kampioenen-film al het één en ander geschreven. We zetten het op een rijtje.

 • Ann Tuts speelt één van de hoofdrollen in 3HZ met Stan van Samang (die vanaf woensdag 1 september op Ketnet te zien is). Daarnaast zal ze te zien zijn in de spannende Eén-reeks Onder Vuur die vanaf zondag 12 september op tv komt. Ook Louis Talpe, die een bijrol speelt in deze film behoort tot de cast van Onder Vuur.
 • Ben Rottiers is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie.
 • Marijn Devalck is kasteelheer in Adam en Eva. Voor Assisen 3 ging hij weer terug het theater in. Maar je zag hem recent ook nog op tv in de film Bingo.
 • Machteld Timmermans zag je in de Ketnet-serie Ik u Ook met haar dochter Gloria Monserez. Momenteel werkt ze aan 8eraf.
 • Loes Van den Heuvel was te zien in het indrukwekkende programma Kinderwens van Leen Dendievel. Recent zag je haar ook in de film Superette Anna.
 • Johny Voners is ons helaas te vroeg ontvallen. Je kunt later op VTM nog genieten van zijn laatste rol in Een Goed Jaar (die de Nederlandse lezers al op Videoland kunnen kijken).
 • Danni Heylen is vooral nog op tv te zien in de Kampioenen-films en serie.
 • Tuur De Weert zag je recent nog in De Collega’s 2, maar ik herkende ‘m ook in Voor wat hoort wat. Wil je hem echt lang geleden zien, kijk dan bijvoorbeeld naar Ad Fundum van Erik van Looy. Deze acteur heeft sowieso al tal van rollen op zijn naam staan.
 • Herman Verbruggen zagen we tot een paar jaar geleden nog in De Kotmadam en hij deed mee aan de Ketnet-musical.
 • An Swartenbroekx schreef recent bijvoorbeeld de Kerstspecial. Ze schrijft namelijk sinds 2003 mee aan de serie en alle Kampioenen-films.
 • Niels Destadsbader kwam recent nog in het nieuws. Want waar hij het afgelopen jaar een tv-hit had met The Masked Singer, daar is nu bekendgemaakt dat Niels Destadsbader VTM verlaat. Hij zingt natuurlijk nog steeds en gaat aan de slag op het oude nest bij Eén en Radio 2. Hij begon zijn carrière bij Ketnet. Zo zagen we hem jarenlang als Olivier in Amika. En daarna speelde hij Dagmar in De Elfenheuvel.
 • Jaak Van Assche was recent op tv te zien in de laatste seizoen van De Zonen van Van As. Daarnaast speelt hij al een aantal jaar de rol van Alfons Coppens in Familie. Je zag hem ook in Clan. Een jonge Jaak Van Assche zien? Kijk dan bijvoorbeeld naar Windkracht 10 of Ad Fundum.
 • Billie Verbruggen die de rol van Paulien Vertongen speelt, was recent nog te zien in de kerstspecial van De Kampioenen. Verder is ze te zien in alle Kampioenen-films.
 • Carry Goossens kruipt in de huid van Oscar Crucke. Deze acteur heeft net de opnames afgerond voor de nieuwe film Zeppos Het Mercatorspoor. Hierin speelt hij Kapitein Zeppos.
 • Jacques Vermeire heeft natuurlijk geen introductie nodig; hij speelt de enige echte Dimitri De Tremmerie of te wel DDT. Wist je dat hij op dit moment zijn eigen expositie heeft in Blankenberge: Jacques Vermeire Forever.
 • Luk D’Heu is Freddy van Overloop. Hij speelt de rol van burgemeester al jaren. Zo was hij ook in de kerstspecial te zien en in de tweede Kampioenen film. Verder speelde Luk D’heu diverse rollen.

Bijrollen

 • Aminata Demba speelt de rol van Jolie.
 • Stella Kitoga Bitondo is Gratienne.
 • Guga Bául speelt een gevangene, net als in de tweede film. Deze komiek valt op door de vele typetjes die hij kan spelen. Vorig jaar zag je hem nog in RIP 2020 met Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans.
 • Xander De Rycke is net als Guga een gevangene. Wist je dat hij in drie films van F.C. De Kampioenen meespeelt? In de tweede en derde als gevangene en in Viva Boma als lijk. Xander De Rycke is een vlaamse stand-up comedian en schrijver.
 • Gunter Lamoot speelt de derde gevangene, net als in de tweede film. Deze cabaretier was eerder te zien in de film Ex-Drummer.
 • William Boeva is eveneens een gevangene.
 • Jeroen Lenaerts kruipt in de huid van politie-agent Tim Cremers – inderdaad de rol die hij ook al jaren in Thuis speelt.
 • Raf Jansen zien we als politieagent Dieter Van Aert; het personage waarvan we ‘m kennen uit Thuis.
 • Ben Van Ostade speelt ook een politie-agent.
 • Jeroen Maes is in de derde Kampioenen-film een laborant. Het is de laatste rol die we op zijn IMDB zien staan.
 • Justine De Jonckheere – voormalig Miss België – en bekend van Ghost Rockers, speelt in deze film een stewardess.

Cameo’s van bekende gezichten

Daarnaast hebben tal van bekende gezichten een cameo in deze film. Denk aan Ruben Van Gucht, Jean-Marie Dedecker, Jan Vertonghen, Ben Crabbé, Walter Damen en Frank De Bleeckere.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

29 augustus 2021 /