Herman Verbruggen is Skiwi in The Masked Singer België 2023

Herman Verbruggen is Skiwi in The Masked Singer België 2023. Hiermee is Herman Verbruggen – aka Marc uit FC De Kampioenen – de eerste deelnemer uit The Masked Singer seizoen 3, die ontmaskerd is. Lees hier alles over zijn deelname en vergeet niet te kijken naar Behind the Mask op VTM Go.

Ontdek hier alles over deelnemers The Masked Singer seizoen 3.

Skiwi is Herman Verbruggen

De aftrap van The Masked Singer seizoen 3 is vanavond (vrijdag 3 februari 2023), maar het eerste masker is al afgezet. In de allereerste show moest de schattige en kleurrijke Skiwi vanavond het onderspit delven. Tot grote spijt van de bekende Vlaming die zich in het pak verstopte. Dat bleek niet Maarten Vancoillie of één van zijn Qmusic-collega’s – zoals de speurders dacht. En ook niet Kamal Kharmach of Average Rob, maar wel Kampioen Herman Verbruggen.

‘Marc uit FC De Kampioenen’ is Skiwi

“Mijn taak was: de verrassing van de avond zijn”, klonk het bij Herman. “Ik ben geen zanger, maar uiteindelijk doe je toch wel ongelofelijk je best. Dan dacht ik: het zou nu toch wel heel erg triest zijn als ik er als eerste uit zou liggen. Ik vind het oprecht heel spijtig, want ik vind het wel een leuk programma. Het is spannend en ik had die spanning iets langer willen vasthouden. Ik heb dit met veel plezier gedaan”, aldus de acteur, die we natuurlijk allemaal kennen als de klungelige Marc Vertongen uit FC De Kampioenen.

Broek die afzakt…

Hoe Herman Verbruggen het korte, maar intense avontuur heeft beleefd is vanaf nu exclusief te bekijken in Behind The Mask op VTM GO (en woensdag op VTM). De camera’s volgen hem bij de onthulling van zijn pak, tijdens de zanglessen en kijken voor het eerst ook mee ín het Skiwi-pak tijdens zijn performance op het podium. “Vanaf dat ik door de tunnel liep, voelde ik: mijn broek zakt af”, vertelt Herman over één van de repetities. “Mijn armen zijn aan de buitenkant, dus ik kan die zelf niet optrekken. Dan wil je toch een beetje je eigenwaarde behouden en niet in een Skiwi zitten met je broek tot op je enkels (lacht).”

FC De Kampioenen vs The Masked Singer

Over zijn deelname heeft Herman niet lang getwijfeld. “The Masked Singer is één van de zeldzame programma’s waar families voor in de zetel gaan zitten en samen naar een programma kijken. Dus er is wel een parallel met De Kampioenen. Dat soort dingen check ik ook altijd met mijn kinderen. Als zij het tof vinden is dat voor mij een extra element in de beslissing om ‘ja’ te zeggen.”

Afvaller eerste The Masked Singer show

Dat hij als eerste The Masked Singer moet verlaten valt Herman zwaar. “Hoe komt het nu dat ik dat zo erg vind? Als je in een taverne pannenkoeken vraagt, dan krijg je twee of drie stuks. Waarom is dat? Die eerste pannenkoek fret je op van de honger en goesting, maar je vergeet ervan te genieten. Dat is die eerste show. Daarom is er nog een tweede en derde pannenkoek. Die kans heb je niet als je er de eerste keer uitvalt. Ik moet concluderen dat ik heel blij ben dat ik het heb mogen doen. Als niet-zanger dit avontuur mogen meemaken is fantastisch.”

Herman Verbruggen

Herman Verbruggen is bij het grote publiek in België en Nederland bekend als de slungelige ‘Marcske’ uit FC De Kampioenen; nu kennen we hem dus ook als Skiwi uit The Masked Singer. Maar wist je dat hij ook te zien was als Gijs in seizoen 21, 22 en 24 (het nieuwste seizoen) van De Kotmadam? Daarnaast zagen we hem eerder in de Ketnet-musical Unidamu. Wist je dat ik daar één van de eerste artikelen op VlaamsKijken over schreef? Lees Herman Verbruggen in Ketnet Musical Unidamu.

Behind The Mask kijken

Behind The Mask is op VTM Go te kijken. Iedere keer zie je direct na de aflevering van The Masked Singer het verhaal van de ontmaskerde deelnemer. Zo leren we alle deelnemers aan The Masked Singer seizoen 3 weer wat beter kennen. Wil je vanuit Nederland of een ander land kijken en geeft-ie aan dat het niet mag vanuit jouw locatie, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 februari 2023 /