De W817-film 8ERAF! (met deze cast) is op tv te kijken!

Wist je dat de W817-film 8ERAF! op tv te kijken is? Eind 2021 was deze film pas in de bioscoop te zien, maar nu wordt ie vanavond (zaterdag 16 april) om 21.30 uur uitgezonden op Eén. Zelf ben ik erg benieuwd, want ik keek van 1999 tot 2003 op Ketnet ook naar de komische jongerenreeks. Ontdek in dit artikel meer over de W817 film en de 8ERAF! cast.

W817

Ken jij W817 nog? Van 1999 tot 2003 kon je op Ketnet kijken naar deze komische tv-serie voor jongeren. Ze woonden samen in een studentenhuis en beleefden natuurlijk van alles (zoals we ook in de stripboeken konden lezen). De reeks bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s. De film is niet anders. Onze favoriete kotgenoten zijn 20 jaar ouder. Maar zijn ze ook 20 jaar wijzer?

Hieronder ontdek je meer over de W817 film (en de cast)!

8ERAF!

Acht jeugdvrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

8ERAF! cast

De 8ERAF cast bestaat natuurlijk uit de bekende gezichten, die je kent van W817. Maar er zijn nog meer bekende Vlaamse acteurs en actrices te zien. De 8ERAF! cast wordt gevormd door Jenne Decleir, Govert Deploige, Kadèr Gürbüz, Britt Van Der Borght, Danny Timmermans, Aron Wade, Machteld Timmermans, Aagje Dom, Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale.

W817 cast

Net als in W817 zien we natuurlijk de originele vaste cast ook in 8ERAF. Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) spelen de hoofdrollen.

Wat doen W817 acteurs nu?

Nieuwsgierig naar wat de W817 acteurs nu doen? Natuurlijk zetten we dat ook op een rijtje. Terwijl we dat schrijven, kun je alvast op hun naam klikken en wat ontdekken.

 • Jenne Decleir is de zoon van de Vlaamse acteur Jan Decleir en halfbroer van Flor Decleir en Sophie Decleir. Hij heeft al heel wat rollen op zijn naam staan. Hij debuteerde in 1995 als kind van boer Bas in Antonia. Maar de rol van Carlo Stadeus in W817 was zijn eerste grote. Daarna zag je hem bijvoorbeeld ook in Click-ID, De Vijfhoek, Salamander en Ghost Rockers. In het eerste seizoen van Fair Trade was hij te zien als Jakke.
 • Govert Deploige debuteerde in F.C. De Kampioenen in de aflevering Het Koekoeksjong (1998). Daarna had hij nog wat bijrolletjes totdat hij Steve Mertens in W817 mocht spelen. Daarna heeft hij heel wat personages gespeeld. Wist je dat hij eveneens te zien was in het eerste seizoen van Salamander. Maar je zag hem ook in Spoed en in wat kleinere rollen in series als Familie en Thuis. Hij was aan het begin van telenovelle Lisa te zien als John Bracke. Daarnaast is hij veel in het theater actief.
 • Kadèr Gürbüz speelt sinds 2006 al de rol van Meester Karin Baert in Thuis. In 2011-2012 speelde ze dan juist in Familie. Net als Jenne Decleir en Govert Deploige was ze ook in het eerste Salamander seizoen te zien. De eerste grote rol van Kadèr Gürbüz was die van Dudu in Chez Bompa Lawijt. Daarna konden we van haar genieten als Birgit Baukens in W817. Maar vergeet ook niet dat ze te zien was in series als Jes, Chaussée d’Amour, Gent-West en het Nederlandse Morten.
 • Britt Van Der Borght debuteerde in Drie mannen onder een dak. We leerden haar vervolgens in 1999 kennen in W817 als Zoë Zonderland. Later zag je haar nog een seizoen in Flikken Gent, kort in Spoed en als Gerda in Familie. Ruim zeventig afleveringen was ze te zien als Ria in De Kotmadam. In 2015 was ze als laatst te zien in De avonturen van K3.
 • Danny Timmermans debuteerde als Danny in Meester, hij begint weer. Daarnaast was hij ook te zien als Robin in Buiten de Zone. Daarna volgde zijn rol van Tom Derijcke in W817. Wist je dat hij daarnaast ook nog in Flikken Gent te zien was?
 • Aron Wade debuteerde in 1991 als Koen in De Kotmadam. Vervolgens leerden we hem als Akke Impens kennen in W817. Hij was eveneens te zien in Verschoten & zoon en later nog als Bruno Moreels in Thuis. Inmiddels is hij vooral bekend als schrijver. Eerst schreef Ria Maes het boek Eerlijk met mezelf over de donkere periode uit zijn leven. Nu vormen ze samen het duo Maes & Wade en schrijven ze razend spannende thrillers.
 • Machteld Timmermans vormt in het echte leven ook een setje met Danny Timmermans. Ze is de moeder van Gloria Monserez. Samen waren ze eind 2020 te zien in de serie Ik u ook. Zij speelde de rol van Ellen Devrooy in W817, maar we kennen haar tegenwoordig natuurlijk ook als de vrouw van Boma in F.C. De Kampioenen. Verder zag je haar in series als De Ridder, De elfenheuvel en 16+. Haar eerste grot rol was die van Caro in seizoen vijf en zes van Wittekerke.
 • Aagje Dom debuteerde als actrice in W817 als Jasmijn De Ridder. Daarna had ze nog een bijrolletje in Aspe, maar vervolgens bleef het stil… Ze had namelijk de tv-wereld de rug toegekeerd, maar maakte voor de opnames van de eerste W817-film een uitzondering. Ze is werkzaam als stemdocent, stemocach en voice-over. Wist je dat ze zelfs afgestudeerd logopediste is; deze opleiding begon ze na haar tv-carrière. Samen met Eva Plattevoet heeft ze in 2020 Make Some Voice opgericht; de eerste Vlaamse opleiding in stemacteren, dubbing en voice-over.

Andere acteurs in 8ERAF!

 • Clara Cleymans is op dit moment op VRT NU te zien in Match. Maar je kent haar onder andereuit We moeten eens praten, De Ridder, Quiz me quick en van Tegen de sterren op. En denk ook aan de Streamz-series Mijn Slechtste Beste Vriendin, Déjà-Vu en Hidden Assets.
 • Sofie Van Moll debuteerde in 2003 als Lore in W817, nu speelt ze in 8eraf! de rol van Hanna Dari. Maar je kunt haar ook kennen uit Spring (Evi) en Urbain (kiki).
 • Yemi Oduwale ken je uit soaps als Dertigers en Thuis, maar recent zag je hem ook in Dancing with the stars! Op Streamz is hij momenteel te zien in Couples Therapy. Maar wist je dat hij in 2013-2014 ook te zien was in de reeks Binnenstebuiten als Tim? Hij debuteerde in 2008 op tv in Witse.

W817-film 8ERAF kijken

Wil je de W817-film 8ERAF! kijken, dan kan dit dus op zaterdag 16 april om 21.30 uur op Eén. Gemist? Geen probleem: je kunt de film ook kijken op VRT NU. Voor inwoners van België is alles op VRT NU gewoon beschikbaar. Wil je vanuit Nederland kijken, dan is dit alleen mogelijk via een VPN Verbinding die je op België kunt zetten, zoals VPN Nederland (die ik gebruik).

Makers

Het scenario voor de W817 film 8ERAF! is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop.

Foto: VRT (uit de W817 tijd; op onze Instagram zie je een foto van nu…)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

16 april 2022 /